ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Η ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΜΑΣ"

Αγαπητοί φίλοι,
Το φθινόπωρο του 1197, στο 1ο Δημ. Σχολ. Ψυχικού ανέλαβα την οργάνωση και έκδοση της μαθητικής εφημερίας «Η ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΜΑΣ». Το πρόγραμμα αυτό διάρκεσε μέχρι το 2003, όποτε και σταμάτησε λόγω μετάθεσής μου.

7.1. Οι καινοτομίες του συγκεκριμένου προγράμματος ήταν:
7.1.1. Έχει Συντακτική Επιτροπής (Σ.Ε.) αποτελούμενη από μαθητές των Γ', Δ', Ε' και ΣΤ' τάξεων.
7.1.2. Η (Σ.Ε.) συνεδριάζει τακτικά. (Μια φορά την εβδομάδα εκτός ωραρίου μαθημάτων)
7.1.3. Έχει οικονομικής αυτοτέλειας (δεν επιχορηγείται από το σχολικό ταμείο).
7.1.4. Εκδίδει 1.000 φύλλων ανά τεύχος και τα διανέμουμε δωρεάν στους μαθητές του σχολείου μας καθώς και σε μαθητές άλλων σχολείων..
7.1.5. Έχει συνεργασία με άλλα σχολεία της περιφέρειας.
7.1.6. Είναι η πρώτη μαθητική εφημερίδα που εμφανίζεται στο διαδίκτυο, φιλοξενούμενη στο site του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ψυχικού και δέχεται τελικά περίπου 15.500 επισκέψεις, νούμερο εκπληκτικό για το συγκεκριμένο έντυπο.

7.2. Το τελικό αποτέλεσμα αυτού του προγράμματός ήταν μα τιμηθεί με τρία πανελλήνια βραβεία.
7.2.1. Καλύτερου ρεπορτάζ, από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ το 2002
7.2.2. Καλύτερης εφημερίδας, από τη ίδρυμα Μπότση το 2002.
7.2.3. Καλύτερη προώθηση της φιλοναγνωσίας μέσω του διαδικτύου, του Κύκλου Παιδικού Βιβλίου το 2003 και
7.2.4. Με την εκδήλωση που οργανώθηκε από το Δήμο Ψυχικού στο Πολιτιστικό Κέντρο για τα πέντε χρόνια λειτουργίας της στις 12-02-2002.

Εκτιμώντας ότι είναι πιθανό κάποιοι συνάδελφοι να αποφασίσουν να ασχοληθούν με κάτι αντίστοιχο και να χρειαστούν να προστρέξουν σε κάποια βοήθεια, σκέφτηκα ότι θα ήταν χρήσιμο να αναρτηθεί το υπάρχον αρχείο της συγκεκριμένης εφημερίδας στο διαδίκτυο.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι έχω διατηρήσει τη δομή που είχε η ιστοσελίδα τότε αν και υπάρχουν κάποια σφάλματα στη λειτουργία της σήμερα. Όμως θα πρέπει να λάβουμε υπ όψιν μας ότι «Η ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΜΑΣ» ήταν η πρώτη μαθητική εφημερίδα πανελλαδικά που εμφανίστηκε στο διαδίκτυο.
Παρατήρηση: Από το συνολικό αρχείο λείπουν τα τεύχη 18 και 19 γιατί έχουν χαθεί. Ελπίζω ότι θα μπορέσω να τα βρω και να τα αναρτήσω και αυτά.

Δείτε την εφημερίδα "Η ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΜΑΣ"