Π.Α.Σ.Κ. εκπαιδευτικών
Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Αθήνα 5 Μάρτη 2007

 

 

Στους Δήμους και στα Ιδιωτικά Σχολεία

τα νέα τμήματα των Νηπιαγωγείων.

 

Την ίδρυση τμημάτων Νηπιαγωγείων στους παιδικούς σταθμούς των Δήμων και των Ιδιωτικών Σχολείων σχεδιάζει η κυβέρνηση «υλοποιώντας», προφανώς, τη δέσμευσή της για ένα χρόνο υποχρεωτική προσχολική αγωγή, δέσμευση που είχε αναλάβει κατά τη διάρκεια της πολυήμερης απεργίας του κλάδου.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Ε.Π.Θ., αντί να πάρει όλα τα μέτρα για την υποδοχή των νηπίων στα Δημόσια Νηπιαγωγεία (υποδομές, προσωπικό, χρηματοδότηση κ.λ.π.) προχωρά σε ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία οι παιδικοί σταθμοί των Δήμων και των Ιδιωτικών Σχολείων θα μπορούν να ιδρύσουν τμήματα Νηπιαγωγείων την επόμενη χρονιά, προωθώντας έτσι την ιδιωτικοποίηση και την υπαγωγή των Νηπιαγωγείων στους Δήμους.

          Δεν είναι, βέβαια, η πρώτη φορά που η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας εξυπηρετεί με σκανδαλώδη και προκλητικό τρόπο τα συμφέροντα της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

 

Θυμίζουμε:

ΤΩΡΑ, για να μπορέσουν τα Ιδιωτικά Σχολεία να «κρατήσουν» τους μαθητές και να τροφοδοτείται το όλο σύστημα, τους δίνει τη δυνατότητα να ιδρύσουν τμήματα Νηπιαγωγείου και στους παιδικούς σταθμούς που έχουν.

 

ΑΛΗΘΕΙΑ με ποιες διαδικασίες θα προσληφθούν οι Νηπιαγωγοί που χρειάζονται; Θα έχουμε Νηπιαγωγούς που θα υπάγονται στο ΥΠ.Ε.Π.Θ. και Νηπιαγωγούς που θα υπάγονται στους Δήμους;

 

Η Π.Α.Σ.Κ.  καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και την κυβέρνηση γι' αυτές τις απαράδεκτες ρυθμίσεις που προωθούν.

 

Δηλώνει δε, ότι θα αντισταθεί με όλες της τις δυνάμεις προκειμένου να αποτραπούν τα σχέδια για ιδιωτικοποίηση και υπαγωγή των Νηπιαγωγείων στους Δήμους.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

ΚΑΝΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

στους παιδικούς σταθμούς των Δήμων και στους

ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

 

Π.Α.Σ.Κ.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε.