ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ - Δ.Υ.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΣΟΛΩΜΟΥ 13-15 10682,-ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ.: 210 3246109 - 210 3244677 FAX: 210 3317966

 

Αθήνα, 19 Σεπτέμβρη 2007

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΚ/ΔΥ - ΚΑΛΕΣΜΑ

 

Η δημοκρατική παράταξη υπέστη πράγματι μια μεγάλη εκλογική ήττα, τα αίτια της οποίας δεν έχουν μέχρι στιγμής διεξοδικά και με συντεταγμένο τρόπο αναλυθεί και αξιολογηθεί, και σε έκτακτο Συνέδριο.

Στη δύσκολη αυτή συγκυρία για το κίνημα, είναι εγγύηση ενότητας η απαίτηση της οργανωμένης κοινωνικής και εκλογικής βάσης για άμεση ανασύνταξη και χάραξη γραμμής μάχης απέναντι στη νέα πιο σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική που προετοιμάζεται από την κυβέρνηση στα ανοιχτά ζητήματα (προϋπολογισμό, μισθούς, συντάξεις, ανεργία, ασφαλιστικό, παιδεία κ.λπ.).

Η κοινωνική πλειοψηφία που καταψήφισε αυτή τη νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση, προσδοκά και απαιτεί τους όρους και τις προϋποθέσεις πολιτικής - ριζοσπαστικής ανασυγκρότησης του κινήματος μας και απομόνωσης πρακτικών, επιλογών, φιλοδοξιών και συμφερόντων που θα μετατρέψουν μια εκλογική ήττα σε στρατηγικό αδιέξοδο.

Από θέση ευθύνης και συμμετοχής στα κοινωνικά δρώμενα κρίνουμε τη στιγμή αυτή αναγκαίο να ενώσουμε τη φωνή μας με την καθολική διάθεση και έκφραση του συνόλου της οργανωμένης και κοινωνικής βάσης του κινήματος απέναντι σε επιχειρούμενες λύσεις, ερήμην του.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν μπορεί να χειραγωγηθεί από κανένα. Η πολιτική του αυτονομία είναι η καρδιά του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., τα συλλογικά όργανα, τα μέλη, οι φίλοι, οι απλοί ψηφοφόροι του κινήματος είναι η εγγύηση της ενότητας και της πορείας μας.

Η προσωποποίηση ευθυνών με την αυθαίρετη πράξη αφαίρεσης των ιδεολογικών, πολιτικών και οργανωτικών δεδομένων που επικρατούσαν και επικρατούν στο κόμμα, χωρίς αξιολόγηση του εκλογικού αποτελέσματος, αποτελεί ανατροπή της ιστορικής και δημοκρατικής φυσιογνωμίας μας.

Ως κοινωνικά στελέχη, συσπειρωμένα παρεμβαίνουμε στις εξελίξεις για ένα ΠΑ.ΣΟ.Κ. ενωμένο και μεγάλο με. αρχές και αξίες, για μια δημοκρατική παράταξη εκφραστή των λαϊκών στρωμάτων των εργαζομένων, των προσδοκιών του.

Καλούμε κάθε συναγωνιστή συνδικαλιστή, κάθε δημοκράτη να εργαστεί και να διασφαλίσει τη συλλογική, δημοκρατική λειτουργία του κινήματος μας και την πολιτική του αποτελεσματικότητα.

Όλοι μαζί, να εγγυηθούμε ενεργά την υπόθεση της ανασυγκρότησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τη σοσιαλιστική προοπτική του για μια δυναμική απάντηση στα νεοφιλελεύθερες πολιτικές, για την προώθηση ίου κοινού συμφέροντος για το μέλλον της χώρας.

 

Από τη Γραμματεία της ΠΑΣΚ/ΔΥ