: ,

Βασλης Φουρτονης

Παρασκευ 12 Δεκεμβρου 2014

www.fourtounis.grΟ Ρωμανς εναι δη ελεθερος, κι ας παραμνει, την ρα που γρφονται τοτες οι γραμμς, σε να δωμτιο του νοσοκομεου «Γ. Γεννηματς» υπ αστυνομικ φρορηση. Εναι ελεθερος απ την ποψη τι εκπροσωπε να μη καταπιεζμενο, να κυραρχο ρεμα. Δηλαδ η αντιδραστικ, μισανθρωπικ και αντεργατικ ιδεολογα του,
πως αυτ εκφρζεται απ τη «Συνωμοσα Πυρνων της Φωτις» την οποα θαυμζει και με την οποα δηλνει σντροφος, εναι η βαθι αλθεια της ιδεολογας λου του πολιτικο καθεσττος.
Αν ο Ρωμανς ταν νας γεμτος αυτοθυσα επανασττης, ττε καννα κανλι δε θα στρεφε την κμερ του στο κελ στο δωμτιο του νοσοκομεου του, η μνα κι ο πατρας του θα πετγονταν σα σκουπδια στο πλακστρωτο ξω απ το νοσοκομεο απ την αστυνομα και δε θα κανονζανε συναντσεις με τον πρωθυπουργ της καταστροφς της χρας, τον ακροδεξι Σαμαρ, οι αρθρογρφοι και οι διαμορφωτς γνμης της αστικς τξης θα ταν αμελικτοι μαζ του.
Η βασικ αντφαση: Ποινικ καταδκη και πολιτικ ηρωοποηση
Ο Ρωμανς εναι καταδικασμνος σε 16 χρνια φυλακ για την νοπλη ληστεα στο Βελβεντ Κοζνης, εν εναι υπδικος και για λλες τρεις υποθσεις, μα εκ των οποων εναι συμμετοχ στους «Πυρνες», με βση αποτπωμ του που βρθηκε σε σπτι που συνδεται με την αναρχικ αυτ στη μορφ, φασιστικ στην ουσα συμμορα στο Χαλνδρι.
Ο διος επικαλεται - κτω απ την καθοδγηση του καθς πρπει ΣΥΡΙΖΑ - το δημοκρατικ δικαωμα της φοτησης και τον ανθρωπιστικ αρχ της προστασας της ανθρπινης ζως για να συγκινσει τις πιο πλατις μζες, αλλ  στο πολ στεν και εκλεκτ «επαναστατικ» κοιν του, που χλευζει αυτς τις αρχς, δηλνει τι δεν τον ενδιαφρει διλου το ζτημα της φοτησς του στο Τμμα Διοκησης Επιχειρσεων (Τμμα Υγεας) του ΤΕΙ Αθνας, αλλ τι κνει ναν «πολιτικ εκβιασμ» για να κερδσει «ανσες ελευθερας» απ τον εγκλεισμ του, πως αναφρει στο κεμενο – διακρυξη με το οποο ρχισε την απεργα πενας του (Ασφυξα για μια Ανσα Ελευθερα -https://athens.indymedia.org/post/1533750).
Η επιστολ αυτ εναι το διαβατριο για την ηρωοποησ του απ τον αναρχικ χρο, που δσκολα θα σκωνε ττοια «ρεφορμιστικ» αιτματα, που θα θμιζαν να «καλ παιδ» - γκλειστο, που απλς θα επιθυμοσε να κνει χρση του αστικο νμου και να βγανει κθε τσο να πηγανει να ακοει διαλξεις για το πς θα διοικε καπιταλιστικς επιχειρσεις πριν γυρσει για να κοιμηθε στο κελ του.
Αυτ εναι η υποχρεωτικ διπλ γλσσα του φασισμο. Γιατ λη η ρητορεα του σοσιαλφασισμο, με επικεφαλς τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ, παραπσω το ψευτοΚΚΕ, μαζ με κποιους φιλελεθερους, βασζεται ακριβς σε αυτ το τελευταο. Γι’ αυτος δεν υπρχει τχα καννα πολιτικ ζτημα, παρ μνο τεχνικ ζτημα «δημοκρατικς εφαρμογς του νμου». Πσω μως απ αυτ, ρχνουν ποτμια ροδνερου αγιοποησης του Ρωμανο ως «συμβλου αξιοπρπειας», «νεολαου με ιδανικ που στο κτω κτω λστευε τους ληστς, δηλαδ τις τρπεζες που μας πειννε» και λλες σοσιαλφασιστικς απτες, τις οποες μως, ταν μιλνε σε ευρ κοιν στη Βουλ, τις κνουνε γαργρα.
Αλλ και η παλιο τπου αστικ τξη, που τχα «παζει σκληρ» τον Ρωμαν, θλησε να τον βραβεσει δια χειρς Παπολια για την εσοδ του στο ΤΕΙ, εν του επιφυλσσει πντα μια καλ κουβντα για το «χαραχτρα» που δεχνει, για το τι κατφερε να εισλθει σε μια αντερη σχολ, εν του κλενει κι αυτ το μτι αναγνωρζοντας την απθανη για ναν οποιοδποτε αληθιν επανασττη ιδιτητα τι οι ληστεες του εχαν «αντερα κνητρα». Το διο κνουν φυσικ σε λους τους τνους και τα κανλια του καθεσττος, τα οποα πλθουν την κοιν γνμη, ειδικ σε ζητματα για τα οποα οι μζες δεν χουν μεση εμπειρα.
τσι, χουμε το εξς εκτρωματικ σκηνικ: ο Ρωμανς εναι ποινικ καταδικασμνος, αλλ πολιτικ εναι «ρωας», νας κπως στριφνς και ακραος, αλλ πντως για μεν την ψευτοαριστερ «κινηματικς αγωνιστς, ενταγμνος στη μεγλη στρατι» κατ του κεφαλαου, του μνημονου, «του νεοφιλελεθερου καπιταλισμο και των τραπεζν» για δε την κλασσικ δεξι νας «ντιμος» νεολαος «τοιμος να θυσιαστε για τις ιδες του», δηλαδ  η κφραση της συνπειας της νιτης μσα σε ναν σπιο κσμο.
Αυτος τους μεσους και μμεσους μνους τους γεεται ο Ρωμανς επειδ πολιτικο-ιδεολογικ κινεται στη γραμμ του βαθιο καθεσττος, στο οποο ηγεμονεει ο σοσιαλφασισμς.
Γι' αυτ και η ψευτοαριστερ χει τσο κρψει και τσο καμουφλρει τη διπλ και καθλου τμια και ξεκθαρη γραμμ του Ρωμανο: απ τη μια να αφνει τους γονιος του να παρακαλον την κυβρνηση για μια μικρ υποχρηση για τη σωτηρα του παιδιο τους, σε να καθαρ «ρεφορμιστικ» - απολιτικ εππεδο, χωρς ο διος να τους καταγγλλει τι τον γελοιοποιον  και πουλνε τον αγνα του με τη στση τους. Απλ «διαφωνε» μαζ τους αλλ δηλνει τι τους κατανοε, και απ την λλη γρφει «πρινες» επιστολς στους αναρχικος, με τις οποες δηλνει τοιμος για «αγνα μχρις εσχτων», σαν τχα ασυμββαστος και φλογερς επανασττης. Εναι φυσικ. Σ’ αυτ το διπλ παιχνδι η καθεστωτικ ψευτοαριστερ εναι συμμτοχος και ακμη περισστερο οργανωτς.
Ο Ρωμανς εναι στην ουσα μρος της κυβρνησης και χι της επανστασης σε αυτ τη χρα και ποιος δεν καταλβει αυτ την πτυχ του ζητματος, δε μπορε να ψηλαφσει τη δημοκρατικ θση για το ζτημα που χει ανακψει το τελευταο διστημα.
καναν πολιτικ κμμα του «λαο» τη «17 Νομβρη», τρα θλουν να κνουν κμμα της νεολαας τους «Πυρνες της Φωτις»
Το ρεμα του αναρχισμο, ανπηρο ιδεολογικ και βαθι μικροαστικ και οπισθοδρομικ απ γεννησημιο του, στην Ελλδα δηλητηριστηκε ανεπστρεπτα απ την  σμωσ του με την ιδεολογα και την πολιτικ γραμμ της ρωσοκινομενης, σοσιαλφασιστικς συμμορας της «17 Νομβρη». Μχρι την οργανωμνη απσυρση της τελευταας απ το καθεστς, το 2002, η καγκεμπτικη αυτ δρκα πρναγε στον αναρχισμ σαν μια μιλιταριστικ, εθνικιστικ, σκοτειν γενικ ιστορα (και δικαως). Ωστσο, η εικνα του Κουφοντνα, ο οποος τχα σε «χτυπητ αντθεση» με τους «συντρφους» του, που τα ξερσανε λα με δυο μπτσες, κανε μια «ηρωικ» απολογα, η οποα σε λη της τη γραμμ ταν «αριστερ αντιαμερικνικο ΠΑΣΟΚ» - ΣΥΝ – ψευτοΚΚΕ, καταγοτευσε τον αναρχικ χρο, με τη βοθεια ενς πρκτορα  του ΣΥΝ στις γραμμς της, του Σκυφτολη, που ττε ακριβς στησε την Αντιεξουσιαστικ Κνησ του (Α.Κ.), κνοντας μγιστο ζτημα «τιμς» για τον αναρχισμ την υπερσπιση των «ομρων του κρτους» 17Νοεμβριτν.
Το μπλιασμα αυτ της ελληνικο αναρχισμο με τον ρσικο, δεξι «αντιιμπεριαλισμ» της «17Ν», που φτνει στα «χαιρετσματα» που στελνε ο κποτε κλασσικς αντικρατιστς Μαζιτης στη Χεζμπολχ και στη Χαμς το 2007 (μετ το χτπημ του «Επαναστατικο Αγνα» στην αμερικνικη πρεσβεα με ρουκτα) και τελικ στον μισανθρωπικ αναρχισμ στη μορφ, ναζισμ στην ουσα, των «Πυρνων της Φωτις», ταν βαθ και στρατηγικ.
Παιδ αυτο του μπολισματος αναρχισμο – ρσικου 17Νοεμβρισμο εναι ο Νκος Ρωμανς, παιδ της μεγαλοαστικς τξης, το οποο σως να γνρισε κπως την υποκρισα και τη μπχα της, αλλ αντ να την αρνηθε, επλεξε να την «πολεμσει» απ τα δεξι, απ την πλευρ του φασισμο, ενσωματνοντας και κρατντας το μσος και την περιφρνηση των αστν για τους εργτες, τη φτωχολογι, τον «ηλθιο και απαθ» λα, που πει κθε μρα «σκυφτς και υποταγμνος στη δουλει». Αυτ η περιφρνηση στον απλ εργαζμενο λα εναι το πιο βαθ χαρακτηριστικ των προκηρξεων των Πυρνων και αποκαλπτει τον μεγαλοαστικ χαρακτρα τους.
Με ρωα το Ρωμαν, ο σοσιαλφασισμς κνει μια ακμα εγχεριση στον διαβρωμνο απ την ψευτοαριστερ αναρχισμ, να μεγλο κομμτι του οποου, χοντας υγεα, αντιδροσε αυθρμητα στο μισανθρωπικ, υστερικ αντικοινωνικ κλεσμα των «Πυρνων». Ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδ οι κντες του βαθιο, ρωσδουλου καθεσττος, χουν φτιξει να ακμη απ τα μοιραα «δπολ» τους, με τα οποα απορροφον τα αυθρμητα ρεματα που τους εναι δυνμει εχθρικ: αν θες να ‘σαι κοινωνικς αναρχικς και να μιλς και με κανονικος ανθρπους, για σνα υπρχει η Α.Κ., οι «αναρχοσυνδικαλιστικς» πρωτοβουλες και λλα ττοια μορφματα, τα οποα χουν ανλυση και πολιτικ οικονομα «αντινεοφιλελεθερου» ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στο λγο πιο «αγωνιστικ».
Αν πλι εσαι «επανασττης και ασυμββαστος ανατροπας», για σνα υπρχουν οι «Πυρνες» και οι λλες συμμορες της καταστροφς και της σοσιαλφασιστικς, αντιλακς βας, ηρωοποιημνες πια απ τον ΣΥΡΙΖΑ μσω του «γεμτου αξιοπρπεια ρωα» Ρωμανο.
Αυτς οι δο πλευρς κνουν «σντουιτς» την κπως κλασσικ, αυθρμητα αντικροτικ και αντικντικη αναρχα, η οποα αιμορραγε και χνεται μεταξ ΣΥΡΙΖΑ – Α.Κ. και «Πυρνων», αδυνατντας να κατανοσει τι συμβανει. τσι μοιραα σρνεται, πτε δω και πτε κει, απαξιωμνη και αδναμη να καταδικσει οποιαδποτε - στη μορφ - αντιαστυνομικ τχα «αντικρατικ» βα.
Η κρατικ προστασα του Ρωμανο μιλει
Ο Ρωμανς χει μια πλατι πολιτικ και καθεστωτικ προστασα που το διακομματικ απαρτ δεν θα δινε ποτ χι σε ναν επανασττη, αλλ και σε ναν απλ δημοκρτη αγωνιστ. Ο Ρωμανς χει δπλα του τα κανλια, τα ραδιφωνα, τις καλτερες πνες του σοσιαλφασισμο, που τσι αλλις βρσκονται σε αφθονα μσα στον κλασσικ αστικ Τπο.
χει μως, πως επαμε και πρωττερα και πολλος πολιτικ ανκανους να δουν πρα απ τη μτη τους φιλελεθερους, που νομζουν τι το ζτημ του εναι υπθεση σεβασμο ανθρωπνων δικαιωμτων.
χει ακμη πλι του το ΕΣΥ και τους συνδικαλιστς υγειονομικος, χει λο το σοσιαλφασισμ να περνει ψηφσματα στο νομ του και στο τελευταο σωματεο και φορα – σφραγδα που οι κντες χουν διαλσει και καταφει απ τα μσα.
Το βασικτερο: ολκληρο το καθεστς, ειδικ οι λιγτερο αντιδραστικς μερδες της αστικς τξης, που θα μποροσαν - αν εχαν κποιο χαρακτρα - να προσπαθσουν να προστατψουν κπως την αστικ μισοδημοκρατα, χουν αποφγει πως ο διολος το λιβνι να δεξουν τον πραγματικ, απ την ποψη της πολιτικς του γραμμς  και δρσης Ρωμαν στους δημοκρτες, αποκαλπτοντας τη φιλοναζιστικ ιδεολογα και γραμμ του ρεματος των «Πυρνων», στους οποους ορκζεται και στους οποους αναγνωρζει τον εαυτ του.
Σε μια πραγματικ δημοκρατικ χρα, η δημοκρατα θα ενημρωνε πλατι το λα για τη θση των «Πυρνων» τι οι ναζιστς της Χρυσς Αυγς εναι κακο χι επειδ εναι ναζ, αλλ επειδ εναι «κρατικο ναζ» κι χι «αυθεντικο εθνικοσοσιαλιστς» (βλ. την ξετσπωτα φιλοναζιστικ προκρυξ τους της 22ας Μαρτου 2010https://athens.indymedia.org/post/1146707/ ).
Οι ανατριχιαστικο «Πυρνες», μλιστα, εχαν τολμσει στο παραπνω κεμεν τους να γρψουν τι οι αντιλψεις «περ φυλς» (των ναζιστν) και «περ προλεταριτου» (των κομμουνιστν) ανκουν στο 20 αινα, τονζοντας για κλυψη τι «και με αυθεντικος εθνικοσοσιαλιστς, θα εχαν βαθις διαφορς». Καννας επανασττης, οτε καν απλς αντιφασστας δε θα μιλοσε ποτ με τση αβρτητα και ευγνεια για τους χιτλερικος, πλκοντας μλιστα στο εγκμιο του παλιο κολλητο των Κ. Πλερη – Μιχαλολικου, σημερινο υποστηρικτ του Ρωμανο, φαιο-«κκκινου» ναζιστ Αριστοτλη Καλτζη (βλ. το ναζιστικ ιστολγιο Μαρος Κρνος, το οποο επιμελεται ο διος και στο οποο περισσεουν οι μνοι στους «Πυρνες» http://mavroskrinos.blogspot.gr/2014/12/blog-post_8.html ), πως γνεται στην παραπνω προκρυξη. Καννας πραγματικς δημοκρτης δεν θα θεωροσε μεγαλτερο πρβλημα το να εναι κποιος «κρατικς ρουφινος» απ το να εναι ναζιστς, ακμη κι αν εναι και τα δο.
Η μεγαλτερη καταδκη του Ρωμανο θα ταν η απαξωσ του απ τις πλατις μζες ως ακροδεξιο με «επαναστατικ μανδα», ως φορα της αντικοινωνικς – αντιλακς βας, εχθρο της δημοκρατας και της προκοπς αυτο του τπου. Αυτ θα κανε μια αστικ τξη με δημοκρατικ χαρακτηριστικ, που θα ‘χε ηγηθε κποτε στην ιστορα της σε κποιους στω αντιφασιστικος και αντιιμπεριαλιστικος αγνες. Η ελληνικ μως ρχουσα τξη, βαθι στιγματισμνη απ το ταγματασφαλτικο και μοναρχοφασιστικ παρελθν της, την ιστορικ ξενοδουλεα της, τον απ γεννησημιο αντιδραστικ χαραχτρα της, βλπει στο Ρωμαν τα κουσορια της και δεν χει ηθικ και πολιτικ ανστημα, οτε και τη διθεση να του αντιπαρατεθε πολιτικ. Εναι σρκα απ τη σρκα της, ο Ρωμανς εναι τελικ η βαθι αλθεια της.
Κυβρνηση, αντιπολτευση και κνημα τπου Ρωμανο στην δια βρκα.
Απ την ανληψη της ηγεσας της ΝΔ απ τον Κ. Καραμανλ τον ανιψι το 1997, λες οι καθεστωτικς ηγεσες, απ τη Χρυσ Αυγ μχρι τους «Πυρνες», χουν βλει τα σφυρι τους να βαρνε σε μια και μνη κατεθυνση: καταστροφ της παραγωγικς βσης της χρας, βασικ της βιομηχανας του μεγλου εργοστσιου, της βσης της εθνικς της παρξης και ανεξαρτησας, με τελικ στχο την υποδολωση και το πολημ της στο ρσικο σοσιαλιμπεριαλισμ (και στους συμμχους και φλους του, Κνα – Κατρ κλπ.).
Το σαμποτζ και η καταστροφ γνονται σε τρα παρλληλα εππεδα: σε κυβερνητικ, σε «αγωνιστικ» αντιπολιτευτικ και σε «εξωθεσμικ επαναστατικ». Οι κυβερνσεις Α. Παπανδρου, Σημτη, Κ. Καραμανλ ανιψιο, Γ. Παπανδρου και Σαμαρ – Βενιζλου χτυπνε την παραγωγ με τους φρους, τους σαμποταριστικος νμους τους, την τιμ του ηλεκτρικο, τις επιλεκτικς διξεις αστν, τελικ με το Συμβολιο της Επικρατεας και τις βιομηχανοκτνες αποφσεις του. Απ κτω, ΣΥΡΙΖΑ – ψευτοΚΚΕ στνουν «λακος» - ακροδεξιος «αγνες» καταστροφς, τπου Χαλκιδικς, αλλ και ψευτοαπεργες, με τραμποκους και δθεν «οικολγους», εκμεταλλευμενοι κθε πολιτικ καθυστρηση και αντιεπιστημονικ πνεμα στις τξεις του λαο.
Και τλος, οι «Πυρνες» και οι λλες συμμορες δνουν το τελικ χτπημα με μπμπες, ανατινξεις, σφαρες, καταστρφοντας δυτικς ντπιες αστικς επενδσεις, καθς και δη υπρχουσες παραγωγικς μονδες που παραπαουν.
Ο Ρωμανς και η «αντιτραπεζικ» του υστερα δεν χει τποτε να ζηλψει απ τα «αντιτραπεζτικα» κηργματα του φασστα Τργκα του σοσιαλφασστα κντη Μπογιπουλου, την ρα που οι λληνες « παντοδναμοι τραπεζτες» χσαν τις τρπεζς τους πρτα απ το κρτος, λγω χρεοκοπας και τελικ απ τη Ρωσα (Τρπεζα Πειραις), απ το Κατρ (Alpha Bank) και απ τους ρωσοφτιαγμνους λληνες ολιγρχες τπου Μυτιληναου (Eurobank). Σε λγο, η Εθνικ Τρπεζα, η οποα εναι κρατικ, θ ‘ναι κι αυτ στα χρια της Ρωσας, δηλαδ της κυβρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Ποιο κρτος και ποιες πολιτικς δυνμεις να σκσουν τη φδρα του «νεολαου αγωνιστ, συμβλου αξιοπρπειας» Ρωμανο, που δεν τολμει να ζητσει καν λευτερι απ τη φυλακ, πως θ ‘κανε αν νιωθε πραγματικ αντικαθεστωτικς «επανασττης», αλλ ζητει απλς «ρεφορμιστικ» να βγανει που και που για να πηγανει τχα στο μθημα της Διοκησης Επιχειρσεων;
Οι νθρωποι του καθεσττος χουν κοινς στρατηγικς στοχεσεις, κοινος εχθρος και τελικ κοιν ιδανικ με το «σμβολο αξιοπρπειας» του σοσιαλφασισμο: μσος για τη δημοκρατα και την προδο, μσος για την εργατικ τξη και το λα, μσος για κθε ανπτυξη και εθνικ ανεξαρτησα. Αυτς εναι και ο λγος που το κνημα για τον Γρηγορπουλο, μσα στο οποο εντχθηκε εκενο για το Ρωμαν και τελικ το απορρφησε συνθηματολογικ, δεν βρκε αυτ τη φορ να πει οτε μια λξη καταγγελας για την λο και πιο φασιστικ λο και πιο χρυσαυγτικη αστυνομα που βασανζει μετανστες και που δολοφνησε τον Γρηγορπουλο.
Το ψετικο δλημμα σχετικ με τις εξετσεις εκτς φυλακν του Ρωμανο
Η ΟΑΚΚΕ θεωρε τι τσι πως στθηκε η υπθεση Ρωμανο, το δλημμα  «αν χει δικαωμα να πρει να μην πρει δεια για να δνει εξετσεις ο ληστς Ρωμανς» δεν χει νημα.
Κατ αρχν απ θση αρχς πλον το σημεριν ελληνικ δικαστικ  σστημα εναι εντελς σπιο  που χει να δικσει ζητματα πολιτικο ενδιαφροντος. Σε αυτς τις περιπτσεις  εναι να δουλικ εργαλεο της ευρτερης πολιτικς εξουσας, δηλαδ εργαλεο του χειρτερου φασιστικο κοινο παρονομαστ της κυβρνησης και της αντιπολτευσης. Το ποιοτικ λμα αυτς της δουλικς σαπλας ταν η αθωση του ναζιστ Πλερη απ τον ρειο Πγο το 2009 με το διακομματικ αποδεκτ σκεπτικ τι μπορε κανες ελεθερα να προπαγανδζει την εξντωση των Εβραιων αρκε να επικαλεται το τι αυτο συνομωτον για την παγκσμια κυριαρχα. Στην ουσα δουλικς εναι εδ και καιρ και ο διος ο ρλος της νομοθετικς εξουσας, δηλαδ της Βουλς και των βουλευτν απναντι στο βαθ ρωσοκνητο διακομματικ ηγετικ μπλοκ εξουσας.  Μσα σε ττοιες συνθκες το ποιος ληστς θα βγανει απ την αστυνομα και μετ απ τα δικαστρια τι εναι μλος μιας συμμορας και ποιος απλς συμπαθν στε  να χει το δικαωμα να μην χει το δικαωμα να σπουδζει εκτς φυλακν, το ποιος εναι ο νμος που κθε φορ ισχει σχετικ με το δικαωμα των σπουδν του κθε κρατομενου,  κλπ εναι ζητματα που κυριολεκτικ μπορον να στνονται απ την πολιτικ διακομματικ συμμορα που κυβερνει την Ελλδα. Μλιστα σε ζητματα με πανευρωπακ πολιτικ ενδιαφρον, πως το «κνημα  της φωτις» για τον Ρωμαν που συμππτει, πιστεουμε χι τυχαα, με τις διαπραγματεσεις με τη τρικα και μσα στο προεκλογικ σκηνικ, αυτ η συμμορα εναι σε θση να ελγχει πολιτικ και τις ανακοινσεις των γιατρν και των νοσηλευτν και τις δημοσιογραφικς επαφς με τον απεργ πενας, να νομοθετε πως γουστρει και τελικ να καθοδηγει κυριολεκτικ την τελικ εικνα σε λα τα εππεδα, φυσικ, νομικ, δικαστικ, αστυνομικ, και κυρως πολιτικ της συγκεκριμνης σγκρουσης. ταν η πολιτικ μχη εξελσσεται σε ττοια εππεδα εμες μπορομε να κνουμε αναλσεις και να χαρζουμε γραμμ πατντας πνω σε αδισειστα και πλατει γνωστ πολιτικ στοιχεα.
Αυτ που εμες μπορομε να επισημνουμε με σιγουρι εναι τι εδ δεν χουμε να κνουμε με τα δημοκρατικ δικαιματα ενς κρατομενου ληστ, αλλ με να πολιτικ κνημα, που με πρσχημα αυτ τα δικαιματα, θλει να δικαισει και να δυναμσει μια πολ βαθτερη ευρτερη απ τα πνω και απ τα ξω καθοδηγημνη πολιτικ ληστεας και καταστροφς της χρας.
δη οι ρωσδουλοι χρησιμοποιον τη βα των «Πυρνων» και του «κινματος συμπαρστασης» στο Ρωμαν για να υποδονται στην ΕΕ τι χουν απναντ τους να «επαναστατικ κνημα» που τχα τους απειλε πραγματικ και να ζητνε απ αυτν διαρκ πολιτικ κλυψη και κυρως δανεικ στο ατλειωτο και πιο βαθ εγκλημ τους που εναι η παραγωγικ καταστροφ της χρας και η  εξαγορ της απ τους ρωσοκινζους νεοαποικιοκρτες. (Δες πως πρσφατα βοτηξαν απ την ΕΚΤ 12 δις Ευρ για τις ρωσοκρατομενες ελληνικς τρπεζες, απειλντας τι βυθζονταν σε να χρεωκοπα).
Κενο που χει τη μεγαλτερη σημασα εναι η φτωχ και νεργη εργατικ νεολαα, οι λακο νθρωποι που οι παλινθρωποι του πολιτικο καθεσττος, με πρωτομστορες τους ηγτες των ΣΥΡΙΖΑ – ψευτοΚΚΕ και παραπσω τους Σαμαροβενιζλους, τους πταξαν στα κρα δωμτια του σπιτιο τους, ξω απ την παραγωγ, χωρς δουλει και χωρς ελπδα, να καταλβουν τι οι Ρωμανο δεν εναι ρωες οτε υπερασπιστς τους, αλλ απ ιδεολογικ και πολιτικ ποψη βαθιο εχθρο τους.
Το ρεμα στο οποο εντσσεται ο Ρωμανς εναι, μετ απ το χρυσαυγτικο, το πιο βαθι αντεργατικ και αντιλακ  απ’ σα «βλαστανουν» στο καθεστωτικ περιβλι. Απεχθνεται κθε προσπθεια οργνωσης της εργατικς τξης και του ανενεργο, νεργου σμερα κομματιο της, για ψωμ – δουλει – δημοκρατα, ανπτυξη, ανθρωπι, για μια κοινωνα οργανωμνη στη βση του δκιου κι χι της υποκρισας και της υπουλας.
Τα καθεστωτικ καθρματα, κυβερνητικ και «αντιπολιτευτικ», τσκισαν μισθος, συντξεις, κθε δχτυ προστασας κατακτημνο με αιματηρος αγνες απ αυτ το λα και τα ρεματα τπου «Πυρνων» και «προστατν» τους τπου ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ,  ποτ δεν αντιστθηκαν πρακτικ στα μτρα της εξαθλωσης του προλεταριτου με οποιαδποτε κπως καλ προετοιμασμνη και τσι πετυχημνη απεργα διαρκεας. Το μνο που ξεραν να κνουν ταν να πρωτοστατον στο γκρμισμα, στο τσκισμα της παραγωγς, στην αποδιρθρωση κθε προσπθειας για εργατικ και λακ αυτοοργνωση, μσα και απ τις 24ρες ψευτοαπεργες και παραστσεις βας και καταστροφς που δναν κθε τσο στο κντρο της Αθνας, αλλ και μσα απ την υπονμευση και το καπλωμα, σε τοπικ εππεδο. Τελικ μνο στους νστολους, δηλαδ στο χρι κθε μελλοντικο φασισμο δθηκαν κποιες μισθολογικς ικανοποισεις.
Η εργατικ τξη, η φτωχολογι και οι νεργοι μια λση χουν: να οργανωθον παντο, πρωτοπρα και δυναμικ, μακρι και σε σγκρουση με τους τραμποκους - στελχη της ψευτοαριστερς και της ψευτοαναρχας, για δημοκρατα και δουλει, ενντια στο παραγωγικ σαμποτζ, για την επιβωση του λαο και του θνους (του θνους με τη δημοκρατικ ννοια, στο οποο περιλαμβνονται και οι μετανστες που χουν φτισει τη ζω τους και τα νειρ τους σε τοτη δω τη χρα).
Απ αυτος τους αγνες, που θα οδηγσουν, με την πρωτοπρα και καθοδηγητικ συμβολ της ΟΑΚΚΕ, στη δημιουργα του νου, αληθινο ΚΚΕ, θα γεννηθον οι ρωες και οι πραγματικο αυτοθυσιακο νθρωποι, που ο λας θα τους αγαπσει αυθρμητα και ειλικριν, γιατ θα εναι σρκα απ τη σρκα του και γι’ αυτ εχθρο κθε «επαναστατικς» παρσης, και κθε λλης καθεστωτικς υποκρισας. Ττε και τα παιδι της αστικς τξης, πως ο Ρωμανς,  εν κι εφ’ σον σιχανονται τον αντιδημοκρατισμ και την αδικα της, θα χουν την πραγματικ επιλογ να την αρνηθον βαθι και ειλικριν και να γνουν να με το λα, τη δημοκρατα και την επανσταση, αντ να γνονται μισνθρωποι και καταστροφες.