:

Βασλης Φουρτονης

Σββατο 29 Νοεμβρου 2014

http://www.fourtounis.gr/Οι επικριτς του Παπανδρου κατηγοριοποιονται σε δο βασικς κατηγορες.
1) Σε αυτος που λνε τι ο Παπανδρου εχε ως σχδιο να υποδουλσει την Ελλδα στους ξνους. Εχε δηλαδ κακς προθσεις και ταν μλιστα μρος σχεδου αλλοτρων συμφερντων.
Το σενριο αυτ δεν χει δρκο, δηλαδ για ποιν λγο θα το κανε αυτ ο Παπανδρου. Για ποιο λγο δηλαδ θα θυσαζε την αγλη ενς πρωθυπουργο που τον ψφισε το 44% του λαο του. Οπτε και πρεπε να φτιαχθον οι δρκοι. Επαν λοιπν: «Γιατ εναι ο διος Αμερικνος και χι λληνας. Γιατ η μνα του εναι Εβραα. Γιατ εναι μασνος» και λλα ττοια «ψεκασμνα».
Επειδ μως ναι μεν πολλο βολεονται να συνομοσιολογον ψεκασμνα στην Ελλδα αλλ δεν εναι και δυνατν να διαμορφσουν ποψη στην κοινωνα, ρθε νας πιο αληθοφανς δρκος. «Το κανε για να βγλει λεφτ». Αφο ψαξαν τον φραγκο Γιργο, γιο του επσης φραγκου Ανδρα, στοχοποιθηκαν τα υπλοιπα μλη της οικογνειας. «Ο Νκος κνει μπζνες. Ο Αντρας παζειCDS και γι αυτ θα οδηγονταν η χρα σε πτχευση. Η Μαργαρτα εναι στη λστα Λαγκρντ με εκατοντδες εκατομμρια καταθσεις». Α! ξεχσαμε τη Σοφα. Η Σοφα επειδ επσης εναι φραγκη και δεν χει και καμι δραστηριτητα, «ξεπουλ –η χρηστη- το ιστορικ Καστρ για να πληρσει την Εφορα» που χρωστει να κρο. Αυτς οι κατηγορες πραν του εμφανς ανυπστατου χαρακτρα τους χουν εκπσει και με δικαστικς αποφσεις, μετ απ προσφυγς στη δικαιοσνη των Παπανδρου.

2) Η λλη κατηγορα των επικριτν του εναι αυτ που λει «αποδεχθηκε λγος για τις περιστσεις. Αν θελε να εναι πρωθυπουργς φειλε να τα καταφρει υπ οποιεσδποτε συνθκες.».  Σε αυτ την κατηγορα επικριτν θα πρπει να σταθομε αρκετ. Γιατ εν τλει στω και σχεδν παρλογα κυνικ, εκφρζει το απλυτο αξωμα της πολιτικς. Ο πολιτικς, ο ηγτης, οφελει υπ οποιεσδποτε συνθκες να τα καταφρει και μλιστα κρνεται εκ του αποτελσματος και χι εκ των προθσεων ακμη και της προσπθεις του. κανες τη δουλει επιβραβεεσαι. Δεν την κανες στα τσακδια. Και ως νας εκ των στρατιωτν (ντε υπαξιωματικν) της προσπθειας αυτς λω ξεκθαρα: ΝΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ. Γιατ μως;
Η κυβρνηση Παπανδρου εχε πρει την απφαση της πλρους σγκρουσης με το εγχριο κατεστημνο του παρασιτικο επιχειρηματικο-εργολαβικο-μιντιακο κατεστημνου διαλοντας το εργαλεο του: ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ. Ο παλαιοκομματισμς συντηρονταν κυρως απ μια χοφτα οικογενειν του κατεστημνου αυτο και απ μικροπρονομιοχες κστες που οικοποιομενες την ταμπλα μιας –ως συνθως και αριστερτροπης- δημαγωγας τους, συναλλασσταν με την εξουσα χριν των προνομων τους. τσι μας προκυψαν οι Κολλδες και οι Λυμπερπουλοι ως «λακο αγωνιστς».
Οι πολιτικο συνομιλητς οικογενειν του παρασιτικο επιχειρηματικο – εργολαβικο - μιντιακο κατεστημνου αναμειγνονταν στις κρατικς εργολαβες και το κρατικ χρμα πγαινε στις τσπες των λγων οικογενειν και αυτς συντηροσαν τα κμματα με πολιτικ χρμα. Απ το χρμα αυτ ζοσε ο κομματικς μηχανισμς, ο οποος σερνε απ τη μτη τους ψηφοφρους χριν του διορισμο σε κποια θση, ως συνθως του Δημοσου, που κθε «δικ μας» οικογνεια «δικαιονταν».
Η κυβρνηση Παπανδρου κατστησε σαφς τι αυτ τελεωσαν. Το κθε ευρ πρπει να δικαιολογεται και να δημοσιοποιεται στο διαδκτυο που πληρνεται. Ο κθε διορισμς πρπει να δημοσιοποιεται στο διαδκτυο για να μπορε κποιος να πληρωθε, το σστημα προμηθειν του Δημοσου θα γνεται μνο με δημσιους μειοδοτικος διαγωνισμος με ηλεκτρονικ τρπο, η συνταγογρφηση θα ελγχεται ηλεκτρονικ, οι μπαταξδες του Δημοσου και των Ασφαλιστικν Ταμεων αντ να κνουν πρτι στην υγεα των κοριδων θα οδηγονται στη φυλακ, μιζαδροι δημσιοι υπλληλοι οδηγονταν στον Εισαγγελα και ειλικριν θα μποροσαμε να γεμσουμε πολλς σελδες παραδειγμτων. Ο Παπανδρου και η κυβρνησ του αυτ το παλαιοκομματικ κατεστημνο το βαλε ξεκθαρα απναντ του. Γι’ αυτ και δεν πρε οτε μια γραμμ και οτε μια λξη θετικ απ το μιντιακ σστημα. Γιατ αντ να συναντιται, να τρει και να πνει με τους Ψυχρηδες, τους Μπμπολες, τους Βαρδινογιννηδες, τους Αλαφοζους, τους Κκκαληδες, τους Λτσηδες και τους λοιπος, πως κνουν οι σημερινο νυν επδοξοι (συμπεριλαμβανομνου του κ. Τσπρα σμφωνα με την ειδησεογραφα) επε ξεκθαρα: Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ.
Μετ τατα λογικ ταν να τους χουμε λους αυτος απναντ μας. λλωστε γι’ αυτ και ανακατωθκαμε με την πολιτικ ττε. Για να τελεισουμε το φαλο πελατειακ πολιτικ σστημα και να αναδεξουμε τη Δημοκρατα, τη Συμμετοχ, την Κοινωνικ Αλληλεγγη. Κι ταν ο Παπανδρου μιλοσε γι’ αυτ γινταν «Γιωργκης», «παιδ», «γραφικς» εν οι ειδικο μιλοσαν για συμμαχες με επιχειρηματικς οικογνειες, σφαρες επιρρος βουλευτν, κοινοβουλευτικ και συνταγματικ τρικ που ντυνα με δημοκρατικ μανδα τις αποφσεις σκοπιμτητας.
Και πιστεαμε τι θα τα καταφρουμε. Ττε, γιατ δεν τα καταφραμε; Γιατ δεν μποροσαμε να πιθανολογσουμε την ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΑΡΑΔΟΞΟΤΗΤΑ. τι οι Ευρωπαου εταροι μας αντ για σμμαχοι θα ταν ακοσιοι σαμποτρ αυτς της προσπθειας. Ο Παπανδρου τους θεσε δο πργματα:
τι το πρβλημα δεν ταν μνο της Ελλδας και τι θα πρεπε να βοηθσουν την ελληνικ κυβρνηση να αντιμετωπσει την τρπα του χρους αλλις θα εχαν να κνουν σε ελχιστο χρνο με μεζον ευρωπακ πρβλημα. Δεν το κουσαν και οσονοπω δυστυχς, δικαιθηκε. Ελλδα, Ιρλανδα, Πορτογαλα, Ισπανα, Κπρος, Ιταλα και σε κποιο βαθμ και Γαλλα στη δνη της κρσης και τρεχαν και δεν φταναν. Υιοθτησαν και συνεχζουν να υιοθετον ,τι τους πρτεινε ττε, μα καθυστερημνα και ρα αναποτελεσματικ. Μηχανισμ στριξης των χωρν που αντιμετπιζαν πρβλημα, παρμβαση της Ευρωπακς Κεντρικς Τρπεζας για την καθησχαση των αγορν, κορεμα ομολγων και χρους, ενσχυση με ρους και λεγχο του δημοσου του τραπεζικο συστματος κθε χρας για να υπρξει χρηματοδτηση στις επιχειρσεις και ανπτυξη, φρο στις χρηματιστηριακς συναλλαγς και κδοση ευρωπακο ομολγου.
Το δετερο που θεσε ταν τι πρεπε να δσουν χρνο στην ελληνικ κυβρνηση για να προχωρσει σε ρξεις με το παλαιοκομματικ σστημα γιατ μνο τσι θα σταμταγε η ανακκλωση και η διερυνση της μαρης τρπας του χρους. ταν οι εποχ που τα ΜΜΕ αναπαργαγαν τι ο Παπανδρου λεγε τι κυβερν μια διεφθαρμνη χρα (θυμστε; Σμερα μπορετε να καταλβετε). Οι ξνοι θερησαν τι ταν ελληνικ φιγορα ζεμπκικου για την αποφυγ των επδυνων και τιμωρητικν μτρων που πρεπε να ληφθον. Και παρτι το υποσχθηκαν δεν δωσαν χρνο στη χρα. "Your problem" το ομλογο που λγει τον Μιο του 2010 και αν δεν χετε να το πληρσετε; Μην πληρνετε μισθος και συντξεις και πληρστε το. Πουλστε την Ακρπολη κποιο ελληνικ νησ (το θυμστε κι αυτ;) και ξεπληρστε το. Και η χρα στο φσμα της πτχευσης. Γι’ αυτ ο Παπανδρου επε τι το κυραρχο πρβλημα της χρας ταν η λλειψη αξιοπιστας στο εξωτερικ. Εν τλει ο μηχανισμς γινε, η ποιν μας (το πρτο μνημνιο) πληρθηκε αλλ οι αγορς και οι κερδοσκποι μας βλεπαν ως το πτμα απ το οποο πρεπε ετε να απαλλαγον ετε να τραφον. Και δσ’ του τα σπρεντς και πρε το χρηματιστριο και φργκο η τρπεζες στην αγορ και κθε «ελληναρς» που σκζει τα ροχα του για την πατρδα και τα μνημνια απ την αριστεροσνη του, τα χρματα του οτε καν σε χρα της Ευρωζνης δεν τα μετφερε. Σε Τρπεζα του Λονδνου για σιγουρι…
Αποτλεσμα; ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΙΕΖΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΙΝΑΞΑΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Τρα Frau Μρκελ; Δεν σας αρσει ο Σαμαρς γιατ δεν απλλαξε την Ελλδα απ το παλαιοκομματικ σστημα; Μα ο κ. Σαμαρς ταν και εναι το παλαιοκομματικ σστημα. Σας φανεται κομμουνιστς ο κ. Τσπρας; Ε, τι να κνουμε καταφρατε να κνετε λους τους λληνες κομμουνιστς. Τι λλο χουν πλον να χσουν; Ανησυχετε για το νεοναζισμ στην Ελλδα και την Ευρπη; Μα εσες με την πολιτικ σας εξγατε το ενδεχμενο αναζωπρωσης του νεοναζισμο απ τη Γερμανα στην υπλοιπη Ευρπη.  Εναι αυτ το umber alles που αποπνετε και εσες η δια που μας σκιζει.
Τα παραπνω τα γρφω ως απρροια μιας συζτησης που εχαμε με τον φλο Θδωρο. Που στριξε τον Παπανδρου και τρα εναι εξοργισμνος. Γιατ δεν του εξασφαλσαμε τα ελχιστα. Την αξιοπρπει του ως πολτη και ως ανθρπου.
Λοιπν φλε Θδωρε
χεις δκιο να εσαι θυμωμνος με τον Παπανδρου. Να λες: «πες του τρα εναι αργ για δκρυα Στλλα, δεν πρεπε να φγει το 2011 και να μας αφσει ρμαια σε τι ζομε». Γιατ πργματι ισχει το δγμα που επα παραπνω: «Ο πολιτικς, ο ηγτης, οφελει υπ οποιεσδποτε συνθκες να τα καταφρει και μλιστα κρνεται εκ του αποτελσματος και χι εκ των προθσεων ακμη και της προσπθεις του». Προσπαθ μως να σου εξηγσω τι ακμη και χωρς τη διεθν και ελληνικ κρση η σγκρουση με το εγχριο κατεστημνο θα ταν αββαιη ως προς την κβασ της. Η σγκρουση συγχρνως τσο με το εγχριο κατεστημνο σο και την ευρωπακ αυτοκαταστροφικ και στερα πολιτικ και οικονομικ νομενκλατορα δεν θα μποροσε να χει καμι τχη. Δεν θλω να μας δικαιολογσεις. μως πρπει να σκεφτομε τι μια χρα κι νας λας δεν κατακτ τη θση του σε μια μρα. «Για να γυρσει ο λιος θλει δουλει πολ». Και οι ττες και τα πισωγυρσματα εναι πιθαν. Η εμπιστοσνη του λαο σε σους θλουν να σπσουν το πελατειακ σστημα στην πατρδα χωρς να κινδυνεει η θση της χρας στην Ευρπη και η θση του λαο μας στην ανπτυξη και ευημερα εναι η λση. Κι αν δεν τα καταφραμε το 09-11 θα τα καταφρουμε μετ. Κι αν δεν τα καταφρουμε εμες θα τα καταφρουν κποιοι λλοι. Πντως η Ελλδα τσι δεν θα μενει.