. : ,

,

Σββατο 20 Σεπτεμβρου 2014

Τις 21 θσεις του κμματς του παρουσιζει το βρδυ της Κυριακς ο Σταρος Θεοδωρκης στην εκδλωση που πραγματοποιε το «Ποτμι» στο δρυμα Μιχλης Κακογιννης.
Ο γνωστς δημοσιογρφος στον πρλογο της ομιλας του τονζει τι «τα μυαλ της πολιτικς εναι εκε ξω στην κοινωνα. Μια κοινωνα που απεχθνεται τα κμματα γιατ ξρει τι εναι πια μρος ενς ρρωστου πολιτικο συστματος που δεν ανανενεται, που δεν νοιζεται, που δεν εξελσσεται».
http://www.fourtounis.gr/Επισημανει ακμη τι οι καλο δεν βρσκονται μνο στο «Ποτμι» και προσθτει τι στην Επιτροπ Διαλγου «δεν εναι οι μνοι σοφο, οι μνοι προβληματισμνοι, οι μνοι νεωτεριστς».
«μως η μλισσα για να παργει μλι θλει την κυψλη της. Και τα παλι κμματα χουν πψει προ πολλο να εναι κυψλες που παργουν ιδες. Τι κνουμε λοιπν, τους καλομε λους να εγκαταλεψουν τα κμματα τους και να ρθουν στο Ποτμι; χι. Η κοινωνα σο χει ανγκη να μεγλο και καθαρ Ποτμι λλο τσο χει ανγκη απ σγχρονα αριστερ και δεξι κμματα. σως ββαια στην μχη αυτ με το καινοργιο κποια κμματα χαθον» υποστηρζει ο γνωστς δημοσιογρφος και προσθτει «Τα κμματα εναι ζωντανο οργανισμο. Γεννιονται, μεγαλνουν, ωριμζουν, αρρωστανουν. Και, δυστυχς, για τα δια, κποτε πεθανουν. Πθαναν ακμη και κμματα ιστορικ, που δθηκαν σφιχτ με την ιστορα του τπου, ακμη και οι Φιλελεθεροι του Ελευθερου Βενιζλου, ακμη και η ΕΡΕ του Κωνσταντνου Καραμανλ. τσι η ζω προχωρει. Ποιο εναι μως το Ποτμι και τι θλει απ την ζω μας. Το Ποτμι εναι να κνημα που δεν χει προλβει να γνει κμμα. Και δεν θα γνει κμμα. να Κνημα που δεν χει μλη να βολψει. να Κνημα που δεν χει σκιδεις υπουργος. να Κνημα που δεν το ταζουν τα συμφροντα και δεν εξυπηρετε συντεχνες.
Η αλθεια δεν βρσκεται μσα στις οργανσεις του Ποταμιο, λλωστε δεν διαθτουμε οτε καν γραφεα. Διαθτουμε μως εκατοντδες αυτνομες ομδες εθελοντν που συζητον, δρουν και εναι να με την κοινωνα. Εμαστε το τελευταο γννημα της κοινωνας. Που ρθε να αμφισβητσει να σστημα που μοιαζε παντοδναμο. Και αν υπρχει κτι που με ενοχλε ακμη ταν μου το λνε εναι: ''μα με ποιους πας να τα βλεις''!».
Ο Σταρος Θεοδωρκης σημεινει τι το «κνημα αυτ μπορε να εναι η λση» και προτρπει στην παραδοχ πως «Τα πιο ξια στελχη της κοινωνας βρσκονται κατ καννα μακρι απ το κομματικ σστημα. Μακρι απ τους κομματικος μηχανισμος. Το Ποτμι θα φρει αυτος τους ξιους μπροστ. Και θα τους κνει κυβερντες αν χρειαστε στα μικρ και μεγλα πλεομενα της καθημεριντητας».
«Δεν θα γνουμε εμες υπουργο, επα και κποιοι ξαφνιστηκαν αλλ δεν θα σηκσουμε και ψηλ τα χρια μπροστ στα πρωτοπαλκαρα του παλιο συστματος. Η συμφωνα για τα πρσωπα εναι τσο σημαντικ σο και η συμφωνα για τις λσεις. Μικρς τπος η Ελλδα και γνωριζμαστε. Φανονται οι ακροδεξιο, οι σταλινικο, οι απαδευτοι, οι ανυποψαστοι για το δρμα μιας κοινωνας αλλ και για την δναμη μιας κοινωνας και αυτο μαζ μας δεν θα κυβερνσουν ποτ. Δεν θα προυμε δηλαδ την χρα απ τα χρια του παλαιοκομματισμο για να την παραδσουμε στα χρια ενς νου παλαιοκομματισμο» αναφρει ο επικεφαλς του Ποταμιο.

Διαβστε αναλυτικ, πατντας ΕΔΩ τις 21 θσεις του κμματος που θα παρουσισει ο Σταρος Θεοδωρκης