Financial Times:

,

Σββατο 20 Σεπτεμβρου 2014

Οι FT εμφανζουν ως εν αναμον πρωθυπουργ τον Αλξη Τσπρα. Εσημα και στο οικονομικ του επιτελεο. Τι λνε για τη «δαιμνια» πρταση τους για το χρος.
http://www.fourtounis.gr/«Αντθετα με τους λακιστς πολιτικος που χουν ξεφυτρσει στην Ευρπη μετ την οικονομικ κρση, ο κ. Τσπρας υποστηρζει τι εναι φιλοευρωπαος και θλει η Ελλδα να παραμενει στο ευρ», γρφουν οι Financial Times σε ρεπορτζ με ττλο: «Alexis Tsipras casts himself as Greece’s prime minister in waiting» δνοντας εξαρχς credits στον αρχηγ της αξιωματικς αντιπολτευσης.
Στο ρεπορτζ που φιλοξενε και δηλσεις του ιδου του κ. Τσπρα περιγρφεται επσης τι «δηλωμνος στχος του εναι περισστερο να αναμορφσει την ΕΕ παρ να την διαλσεικαι προσπαθε να μεταδσει το μνυμ του αυτ στο εξωτερικ»
«να νο ευρωπακ deal εναι απαρατητο αν θλουμε να ξεπερσουμε αυτ την κρση Η κρση δεν αφορ μνο την Ελλδα την Ιρλανδα την Πορτογαλα. Εναι μια δομικ κρση της Ευρωπακς νωσης» δηλνει ο διος στην εφημερδα.
πως διαπιστνουν οι FT η νκη του ΣΥΡΙΖΑ στις πρσφατες ευρωεκλογς και το νοιγμα της ψαλδας σε σχση με τα κμματα του κυβερνητικο συνασπισμο «χουν αναγκσει τον Αλξη Τσπρα να εγκαταλεψει το διχαστικ προσωπεο και να επανατοποθετσει τον εαυτ του ως τον εν αναμον πρωθυπουργ της Ελλδας
Στο πλασιο αυτς τη στροφς η εφημερδα εντσσει και τη συμμετοχ του στο πνελ του Ambrosetti Forum στο Κμο που «κανε μασζ» με την ευρωπακ ελτ προκαλντας ταυτχρονα κποιους απ τους κορυφαους ευρωπαους διαμορφωτς γνμης να επανεξετσουν την οπτικ τους»

Τι αναφρουν για τα αγγλικ και την οικονομικ του ομδα 
Οι FT σημεινουν με μφαση την προδο που χει δεξει σε τι αφορ στη χρση της Αγγλικς γλσσας.
«χει εργαστε επιμελς να βελτισει τα αγγλικ του τα οποα κποτε απφευγε να χρησιμοποισει δημοσως» σημεινεται.
Ειδικ μνεα κνουν και στο οικονομικ επιτελεο του κ. Τσπρα για το οποο πως παρατηρον τι « περιλαμβνει ακαδημακος σπουδαγμνους στις ΗΠΑ και τη Βρετανα».
Η εφημερδα μλιστα χαρακτηρζει «δαιμνια» την πρταση που χει καταθσει αυτ το οικονομικ επιτελεο :« σε μια νδειξη ευρωπακς αλληλεγγης οι χρες της ευρωζνης να χαρσουν μεωση του χρους στην Ελλδα».

Σε τι προσβλπει ο Τσπρας για το χρος
Ο διος ο Αλξης Τσπρας δηλνει στην εφημερδα « «Πρπει να πληρνουμε ετησως 10 δισ. ευρ σε τκους και την δια ρα να πετυχανουμε δημοσιονομικ πλενασμα της τξης του 4,5% στε να αποπληρνουμε τους δανειστς μας. Αν το πετχουμε αυτ, εναι αδνατο να χουμε ανπτυξη. Χωρς ανπτυξη εναι αδνατον να ξεπερσουμε την κρση».
Σμφωνα με την εφημερδα  ο  κ. Τσπρας ελπζει τι οι ετσιοι τκοι της Ελλδας θα μειωθον κατ 5 δισ. ευρ σε ετσια βση επιτρποντας στη χρα να δσει περισστερα χρματα στους πολτες και να βλει μπροστ τη μηχαν της ανπτυξης.

Απο το Κμο στη ΔΕΘ 
«Ανεξρτητα απ το αποτλεσμα αυτς της στροφς ο κριος Τσπρας δεν ξχασε τη βση του, σημεινουν οι FT.
Μια εβδομδα μετ το Ambrosetti forum ταν στη ΔΕΘ γεμζοντας τους οπαδος του με υποσχσεις για αποκατσταση του καττατου μισθο στα προ-κρσης εππεδα, για επιδτηση ενοικων και για στριξη των οικογενειν με χαμηλ εισοδματα. «Θα θεραπεσουμε τις πληγς και τις αδικες (των μνημονιακν χρνων)... και σοι απολθηκαν παρνομα θα προυν πσω τους δουλεις τους» επε ο Αλξης Τσπρας θυμζοντας περισστερο τον παλι του εαυτ.
«Το σχδι μας εναι να αυξσουμε τους καττατους μισθος και τις καττατες συντξεις, και να δημιουργσουμε μια καλτερη ψυχολογα στην πραγματικ οικονομα. Σε δετερη φση θα κνουμε ορισμνες αλλαγς στο φορολογικ σστημα και να εφαρμσουμε στοχευμνες φορολογικς ελαφρνσεις» εξηγε.
«Θλουμε να σταματσουμε τη λιττητα και να προσπαθσουμε να διαπραγματευθομε σε ευρωπακ εππεδο με μια συμμαχα των χωρν της περιφρειας. Πιστεω τι εναι απαρατητο να σπσουμε το πλασιο του Μερκελισμο και της γερμανικς ηγεμονας» αναφρει χαρακτηριστικ.
Ο κ. Τσπρας πιστεει τι αυτς οι ιδες κερδζουν δαφος σε λη την ευρωζνη με τις ποιες διαφορς να αφορον την νταση και τον τνο.
Κατ τους FT ο πρεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χει ανγκη «απελπισμνα» απ μια να ευρωπακ συνανεση προκειμνου να βοηθσει την Ελλδα να βγει απ τον οικονομικ της «βορκο».

Διαβστε το ρθρο των  FINANCIAL TIMES στα αγγλικ πατντας ΕΔΩ