5

Βασλης Φουρτονης, συνταξιοχος δσκαλος

Παρασκευ 12 2014

Στους βασικος ξονες των προγραμματικν εξαγγελιν του ΣΥΡΙΖΑ στις οποες και αναμνεται να εστισει ο Αλξης Τσπρας απ το βμα της ΔΕΘ αριο Σββατο, κατληξαν τα μλη της Πολιτικς Γραμματεας του κμματος, στην πεντωρη σχεδν συνεδραση του οργνου χθες το απγευμα.
Σμφωνα με πληροφορες, στην Κουμουνδορου εστιζουν:

  • Στην αναχατιση της ανθρωπιστικς κρσης στην χρα
  • Την επανεκκνηση της Οικονομας
  • Την ανασυγκρτηση της παραγωγικς βσης της χρας,
  • Την αξιοποηση κοινοτικν κονδυλων για τη δημιουργα θσεων εργασας και
  • Τις θεσμικς αλλαγς στη λειτουργα του κρτους.

http://now24.gr/wp-content/uploads/2013/01/tsipras4.jpgΕιδικτερα, στις εξαγγελες του Αλξη Τσπρα απ τη ΔΕΘ αναμνεται να περιληφθον δεσμεσεις για επαναφορ του καττατου μισθο στα 751 ευρ και της καττατης σνταξης στα 461 ευρ, με παρλληλη μερικ αποκατσταση των απωλειν, χωρς πντως ει δυνατν τη ρητ διατπωση περ επαναφορς της 13ης και 14ης σνταξης.
 Θα προαναγγελει ακμα επαναφορ του επιδματος ανεργας στα 461 ευρ, με ερτημα να παραμνει ακμα ο ακριβς χρνος καταβολς του. Αναμνεται ακμα να μιλσει για τις ρυθμσεις γρω απ το μεζον θμα των κκκινων δανεων, επιφυλσσοντας διαγραφ για τις περιπτσεις που αντικειμενικ δεν δνανται να εξυπηρετηθον και διευκολνσεις στην αποπληρωμ τους σε λλες περιπτσεις.
Αναμνονται ακμα εξαγγελες γρω απ την φορολογικ πολιτικ, με τον πρεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να προαναγγλει την κατργηση του ΕΝΦΙΑ και να αναφρεται σε φορολγηση της μεγλης ακνητης περιουσας, χωρς αυτ να προσδιορζεται ημ μνον εφσον πιεστε και δνοντας ττε ως απντηση να «ικανοποιητικ» μγεθος ακμα και για τα στελχη της Αριστερς Πλατφρμας που εχαν αντιδρσει σε δηλσεις συντρφων τους για ριο στα 200.000 ευρ, ζητντας πολ μεγαλτερο ποσ απ αυτ.
Δεν αποκλεεται μλιστα να συμπεριληφθε ως παργοντας στους υπολογισμος και η εμπορικ αξα ακιντων στην κθε συγκυρα αντ μνο της αντικειμενικς τους αξας που πλον εναι δυσανλογα υψηλ. Ο κ.Τσπρας θα αναφερθε κατ πληροφορες στην φορολογικ πολιτικ που θα εστιζεται στο εισδημα, προαναγγλλοντας επαναφορ του αφορολγητου ορου στις 12.000 ευρ.
Αναμνεται να μιλσει ακμα για ρυθμσεις στις ληξιπρθεσμες οφειλς προς το Δημσιο και τα Ασφαλιστικ Ταμεα, προαναγγλλοντας κατργηση της «ποινς» που ισχει σμερα με τη στρηση φορολογικς ενημερτητας, καθς και των ποινικν διξεων για χρη προς το Δημσιο. Θα επαναλβει τη δσμευσ του για περιουσιολγιο, με στχο την αποτελεσματικτερη δυνατ πταξη της φοροδιαφυγς.
Με την συνεδραση της Πολιτικς Γραμματεας χθες να κυλ χωρς ιδιατερες εντσεις, στελχη της Αριστερς Πλατφρμας επμειναν πντως στην ανγκη με τις εξαγγελες του, αλλ και τις απαντσεις που θα δσει στην συνντευξη Τπου την Κυριακ (για τις οποες και επιχερησαν να προετοιμαστον δεντως χθες) ο πρεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να μην κνει βμα πσω απ τις συνεδριακς αποφσεις του κμματος και τις αποφσεις της Κεντρικς Επιτροπς, με στχο να δεξει την αποφασιστικτητα και την πολιτικ βοληση του κμματς του να υλοποισει σα υπσχεται, με ποιο κστος και αν χρειαστε να αναληφθε κατ τη σγκρουση με τους δανειστς μας.
Εντς της ημρας, αναμνεται να απαντηθον και τα τελευταα σημεα που παραμνουν ρευστ ως προς τις εξαγγελες του Αλξη Τσπρα, προκειμνου η εξειδκευση των προτσεων του κμματος να εναι ρτια σε λα τα πεδα που θα αναπτυχθον.