A

.

27 2014

http://www.enimerosi24.gr/wp-content/uploads/2013/03/antonopoulos1.jpgΣτην εποχ της αθωτητας εκε στα τλη της δεκαετας του 60 αρχς του 70, που τα χαλκια της αλνας μας μτωναν τα γνατα και αναζητοσαμε χλιους τρπους στε να καλψουμε πειστρια του «Εγκλματος» που μας εξθετε συχν-πυκν μχρι του σημεου να καθμαστε στο « εδλιο του κατηγορουμνου» για να απολογηθομε στους γονες μας γιατ επιλξαμε την μπλα απ το διβασμα.

Αμετανητοι, μπολιασμνοι, «Εθισμνοι» με την μπλα καθιστοσαμε «συννοχη» την μνα που κανε… κρατσεις απ τα σοδα του οικογενειακο προπολογισμο τα ψιλ για να φγουμε σφαρα στο περπτερο του χωριο και να αγορσουμε τα αυτοκλλητα χαρτκια με τα πρσωπα των ποδοσφαιρικν μας ειδλων .

Ο στχος; Μα δερμτινη μπλα.

Μσα απ τα μαγικ χαρτκια και εκενα τα αγαπημνα ποδοσφαιρικ λμπουμ που τα κιτρνισε ο χρνος, αποκτσαμε τις πρτες μας εγκυκλοπαιδικς γνσεις για το ποδσφαιρο. Μθαμε τους ποδοσφαιριστς του εγχριου και παγκσμιου ποδοσφαρου. Επιλξαμε τους ρωες μας. Σε λλον κανε η εντπωση το χρμα της φανλας, σε λλον η χατη του ποδοσφαιριστ, και κποιος λλος λλαζε επιλογ αν μεγαλτερος αδελφς, ο ξδελφος η ο θεος η του περνοσε με ντεχνο τρπο την δικ του ποδοσφαιρικ καψορα η ταν πιο «Αντικειμενικς» και του δινε επιλογς απ τους αστρες της εποχς.

Κπως τσι ο κθε νας απ εμς, ανλογα με τα βιματα τις συνθκες και τους τπους που μεγλωσε, αγπησε το ποδσφαιρο, ερωτετηκε την μπλα. Αρκετο απ εμς επιλξαμε να κνουμε την αγπη μας αυτ για την μπλα και γενικτερα για τα σπορ επγγελμα. Κποιοι απ εμς και εναι αρκετο θωρκισαν τα συναισθματα που δημιουργθηκαν και βωσαν την εποχ της αθωτητας και δεν φησαν τον εαυτ τους να ταυτιστε με την μονπλευρη οπτικ του « λα τα βλπω στο χρμα της ομδας».

Η αθωτητα πνγηκε στο φανατισμ και στις ακρτητες επ σειρ ετν. Ο ακραος οπαδισμς γινε… μδα και για ορισμνους διαβατριο καριρας. Η ανεξλεγκτη αυτ κατσταση επηρασε και διαμρφωσε νοοτροπες που κατστρεψαν σε μεγλο βαθμ το ελληνικ ποδσφαιρο.

Δυστυχς ποτ και δεν εναι υπερβολ η απλυτη θση μου, δεν θωρακστηκε, δεν προστατετηκε η Εθνικ μας ομδα. Εναι αδιανητο να χρησιμοποιονται χαρακτηρισμο «Αγρμματοι» και «Ξυλοκποι» σε κεμενα προβεβλημνων υποτθεται «ειδικν» επαγγελματιν Αθλητικν Συντακτν. Πως να μην φτσουμε στην καφρλα ,στην ακρτητα, στην σγχυση, στην ισοπδωση.

Πως να μην φτσουν  μετ κποιοι στο σημεο (κουσον-Ακουσον) να δημιουργσουν σελδα με 60.000 και πλον like στο fb για την μη συμμετοχ του Κστα Κατσουρνη στο ματς με την Κστα-Ρκα!!!

Εναι αδιανητο να παζει η Εθνικ ομδα και να επιλγεις φωτογραφα, αλλ και να επικεντρνεις τους μνους σου στον πακτη της ομδας που… υποστηρζει η εναι ταυτισμνο το μσο σου.

Αλλις την μθαμε την κριτικ και μσα σε αυτ την σγχυση μλλον μαστε ντεμοντ και γραφικο. Εναι λλο πργμα η κριτικ και δεν χει απολτως καμι σχση με λα αυτ.

Η Εθνικ Ελλδος αφυπνστηκε, συνρθε ,συνειδητοποησε την αποστολ και το στχο της. Τον πτυχε και την Κυριακ επιχειρε να κνει την υπρβαση, για να μενει στην παγκσμια ποδοσφαιρικ Ιστορα. Και μως παρ το γεγονς τι εναι πολ μακρι, η Καφρλα κνει τι εναι δυνατν να την… συναντσει και να την επηρεσει. Εναι θλιβερ ως διογκομενο φαινμενο. Εναι θλιβερ ως διαπστωση που αναδεικνει την αλλοωση και την σγχυση. 

Εναι θλιβερ γιατ τουλχιστον για την εθνικ ομδα της χρας μας, χθηκε η αθωτητα και επικρατε η Καφρλα.

Δυστυχς αυτ το βλπουμε και σε πολλ να παιδι. σως γιατ δεν την βωσαν ποτ, σως γιατ δεν φρντισε κανες να τους δημιουργσει τις προποθσεις να την βισουν.

Πολλ μπορε να εναι τα …σως. πως και να χει ξαναγυρνμε στην θλιβερ διαπστωση. 

Δυστυχς διατηρ πολ σοβαρς επιφυλξεις και πιστεω τι και τρα πως και μετ την κατκτηση του Euro 2004,δεν θα σοβαρευτομε, δεν θα συνεργαστομε, δεν θα προβληματιστομε, δεν θα σχεδισουμε και δεν θα δημιουργσουμε προποθσεις αξιοποησης αυτν των επιτυχιν, στε να πολεμσουμε την καφρλα, και να διατηρσουμε παρ τις ποιες ιδιαιτερτητες του ψυχρο επαγγελματισμο στο σπορ, στιγμς της αθωτητας προσφορ στα να παιδι. Γιατ ραγε;