Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

16 2014

http://www.fourtounis.gr/Με ανοικτ εσωκομματικ μτωπα παρ την πρωτι στις ευρωεκλογς προσρχεται ο αρχηγς του ΣΥΡΙΖΑ Αλξης Τσπρας στη διμερη σνοδο της Κεντρικς Επιτροπς του κμματος στις 21 και 22 Ιουνου.

Αυτ τη φορ η αφετηρα της εσωστρφειας δεν εντοπζεται στην «Αριστερ Πλατφρμα» και τον Παναγιτη Λαφαζνη, αλλ στην «ΑρΑρεν» (πως αποκαλεται η αριστερ τση της «Αριστερς Εντητας» που ταν η τση του Τσπρα). Τρα, η «ΑρΑρεν» ασκε κριτικ στον πρεδρο και πρωταγωνιστε στον ξεσηκωμ υπρ της αριστερς στροφς. 

Σμφωνα με πληροφορες μας, πρκειται να κατατεθε στην Κεντρικ Επιτροπ να κεμενο επτ σελδων το οποο υπογρφουν μεταξ λλων οι Ευκλεδης Τσακαλτος, Ηρ Διτη, Ρνια Σβγγου, Τσος Κορωνκης, Χρης Κωνστανττος, Θεδωρος Δρτσας και Χριστφορος Παπαδπουλος, καθς και λλα μλη της Πολιτικς Γραμματεας του ΣΥΡΙΖΑ. Οι διες πληροφορες αναφρουν τι αρκετο ακμα που συμμερζονται τον προβληματισμ αυτν και συμμετεχαν και στις ζυμσεις, δεν υπογρφουν το κεμενο.

Οι υπογρφοντες φρονται να εγκαλον τον Αλξη Τσπρα για την πολιτικ των συμμαχιν και τη λψη αποφσεων με εξωθεσμικ ομδα συμβολων.

«Στο διστημα της προεκλογικς περιδου παροξνθηκαν φαινμενα που υπονομεουν τη συλλογικτητα και τραυματζουν την "ψυχ" της Αριστερς. Τσο η αδρανοποηση των εκλεγμνων οργνων κι η ενσχυση εξωθεσμικν κντρων αποφσεων, σο και η αποχαλνωση του παραγοντισμο και της διγλωσσας, πληξαν τη δημοκρατα κι φθειραν την αποτελεσματικτητα», αναφρεται μεταξ λλων στο υπ κατθεση κεμενο.

Προκειμνου να ανταποκριθε στην εν λγω πρκληση, πηγς της Κουμουνδορου αναφρουν τι ο Αλξης Τσπρας κατ την ομιλα του, δεν θα αφσει καννα περιθριο που να επιτρψει στους συντρφους του, να τον κατηγορσουν για στροφ προς το κντρο. 

«Πυρ» και για το σνθημα «Να Ελλδα»

Τλος, ανμεσα στη σημεα της κριτικς αναμνεται να καταγρφεται και η δυσαρσκεια για το σνθημα της «Νας Ελλδας», αλλ και για τη διαχεριση της αντστοιχης ιστοσελδας απ τον Δημτρη Μπεκιρη, εν θα επισημανεται, τι προχει η κατρτιση ενς αριστερο ριζοσπαστικο προγρμματος, η «στροφ» στις κινηματικς διεργασες και η λψη αποστσεων απ μια ρητορικ εστιασμνη σε «σκνδαλα».