Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

10 2014

http://air.news.gr/cov/mi/minuma-diaspasis-tis-dimar-esteile-ston-koubeli-o-lukoudis_b2.jpgΤο χρονικ ενς… προαναγγελθντος διαζυγου αναμνεται να επιβεβαιωθε, εκτς συγκλονιστικο απροπτου, στο Συνδριο της ΔΗΜΑΡ στις 12 Σεπτεμβρου, καθς η διμερη συνεδραση της Κεντρικς Επιτροπς το περασμνο σαββατοκριακο επιβεβαωσε το βαθ χσμα μεταξ της «προεδρικς» πλειοψηφας και της «Μεταρρυθμιστικς Τσης» με επικεφαλς τον Σπρο Λυκοδη.

Η συνεδραση της Κεντρικς Επιτροπς, που γινε το Σαββατοκριακο,  χαρακτηρστηκε απ βαρ κλμα, ντονες αντεγκλσεις και την απουσα της Μεταρρυθμιστικς Τσης απ’ λες τις διαδικασες.

Στη συνεδραση αυτ επιβεβαιθηκαν οι βαθις διαφορς στρατηγικο χαρακτρα μεταξ των δο πλευρν εν δεν εναι τυχαο τι ακμη και μλη της Κεντρικς Επιτροπς πρτειναν απ βματος της συνεδρασης να συμφωνηθε να «βελοδινο διαζγιο» μεταξ της τσης του Σπρου Λυκοδη και της προεδρικς πλειοψηφας του κμματος.

Η ανακονωση των Μεταρρυθμιστν

λλωστε και οι διοι οι «μεταρρυθμιστς», στην ανακονωσ τους, δεν κρυψαν τη βδελυγμα τους για τον τρπο που εξελχθηκε συνεδραση. «Εν μσω ενς κλματος που το μνο που δεν το χαρακτριζε ταν η σοβαρτητα και η ευθνη για το τραγικ εκλογικ αποτλεσμα, η ΚΕ της ΔΗΜΑΡ αφο ταλαντεθηκε αν θα κνει κτακτο συνδριο στις ... 10 Ιουλου τελικ αποφσισε συνδριο στις ... 12 Σεπτμβριου. Εναι φανερ τι το τελευταο που ενδιφερε σους πραν αυτς τις αδιξοδες αποφσεις εναι εν τα μλη του κμματος στο σνολ τους θα μπορσουν να προβληματιστον για τις αιτες και τις συνπειες της συντριβς. Η Μεταρρυθμιστικ Τση απεχε απ αυτς τις παρακμιακς διαδικασες», υπογρμμισαν οι «μεταρρυθμιστς» και πλον λα δεχνουν τι το διαζγιο βρσκεται προ των πυλν.

λλωστε, οργιζουν οι φμες που θλουν τον Γρηγρη Ψαριαν να ανεξαρτητοποιεται πως και ο Βασλης Οικονμου, εν ο επικεφαλς των «μεταρρυθμιστν», Σπρος Λυκοδης, δχεται δη πισεις απ στελχη της τσης του να αποχωρσει απ το κμμα. Πντως, ο διος ο βουλευτς Επικρατεας της ΔΗΜΑΡ, με χθεσινς δηλσεις του, διαβεβαωσε τι θα παραμενει στο κμμα ως το Συνδριο του Σεπτεμβρου «και βλπουμε», πως επε χαρακτηριστικ.

Πντως, αξζει να σημειωθε τι το βθος του ργματος στο εσωτερικ της ΔΗΜΑΡ θα φανε στις 21 Ιουνου, ταν θα συνεδρισει εκ νου η Κεντρικ Επιτροπ προκειμνου να εκλξει τους αντικατασττες των 6 μελν της Εκτελεστικς Επιτροπς που παραιτθηκαν (Σκης Παπαθανασου, Μιχλης Σαμπατακκης, Παναγιτης Παναγιτου, Γιννης Κακουλδης, Εη Παγκλου και Χρστος Μαυροκεφαλδης). Κατ πληροφορες, ο Φτης Κουβλης θα επιχειρσει να προωθσει στην Εκτελεστικ Επιτροπ βουλευτς του κμματος, που τον στηρζουν ακμη, προκειμνου αφενς να υπρξει καλτερος συντονισμς μεταξ κμματος και Κοινοβουλευτικς Ομδας, αφετρου να συσπειρσει τους βουλευτς του ο πρεδρος της ΔΗΜΑΡ.