του Νκου Τστσα απ το TheTOC

Παρασκευ 6 Ιουνου 2014

 

www.fourtounis.grΚαυτ αναμνεται να εναι το καλοκαρι στο ΠΑΣΟΚ μετ την χτεσιν να κρηξη του Ευγγελου Βενιζλου ο οποος μιλντας στην εκλογικ επιτροπ του κμματος και στους 42 υποψηφους ευρωβουλευτς της ΕΛΙΑΣ κανε λγο για πμπτη φλαγγα που λειτουργοσε στο κμμα και επιδωκε την αποσταθεροποηση της κυβρνησης. Ο Ευγγελος Βενιζλος προκλεσε σους τον αμφισβητον να θσουν το θμα στα κομματικ ργανα και προανγγειλε την διοργνωση συνεδρου του κμματος, που θα τεθον λα τα θματα επ τπητος, πιθαντατα και το ζτημα της ηγεσας του κμματος.

Στελχη προσκεμενα στον Βενιζλο ισχυρζονται πως το παπανδρεκ μπλοκ ενργησε με στχο την ττα του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογς και την κατρρευση της κυβρνησης

Στελχη προσκεμενα στον Ευγγελο Βενιζλο αναφρουν τι οι δηλσεις του Θνου Μωρατη ταν η σταγνα που ξεχελισε το ποτρι για τον Πρεδρο του ΠΑΣΟΚ. Οι αποστσεις που κρτησε ο Γιργος Παπανδρου απ την ΕΛΙΑ, η συστρτευση στελεχν της κυβρνησης Παπανδρου με την ΔΗΜΑΡ, αλλ και με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθς και η εμφνιση του πρην Πρωθυπουργο με τον Φτη Κουβλη στην προεκλογικ παρουσαση του βιβλου της Μαριλνας Κοππ, αποτελον τα πρτα δεγματα – σμφωνα με τα στελχη του ΠΑΣΟΚ- τι το παπανδρεκ μπλοκ χι μνο δεν στριξε το ευρωψηφοδλτιο της ΕΛΙΑΣ, αλλ ενργησε με στχο την ττα του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογς και την κατρρευση της κυβερνητικς πλειοψηφας. Τσο οι δηλσεις του Γιργου Παπανδρου μετ τις ευρωεκλογς, αλλ και το ρθρο του Παλου Γερουλνου για τα σμβολα και την ιδεολογα του κμματος εντσσονται σμφωνα με τα στελχη που πρσκεινται στην ηγετικ ομδα του ΠΑΣΟΚ , σε σχδιο αποσταθεροποησης της κυβρνησης. Δεν εντσσονται στην δια κατηγορα η Φφη Γεννηματ, ο Μιχλης Κασσς, ο Συμεν Κεδκογλου ο Δημτρης Ρππας, αφο στο ηγετικ κλιμκιο του ΠΑΣΟΚ παρατηρον τι οι «αμφισβητες» του Πρεδρου χουν διαφορετικ κνητρα στην επθεση που εξαπολουν στον Ευγγελο Βενιζλο.

Οι «Βενιζελικο» δεν αποκλεουν να θσει ο διος ο Πρεδρος του ΠΑΣΟΚ θμα ηγεσας με εκλογ απ την βση, εν επιβεβαιωθε η κυριαρχα της ομδας του στο συνδριο

Η πρταση του Ευγγελου Βενιζλου να πραγματοποιηθε Συνδριο αποτελε ουσιαστικ μα πρκληση σε σους τον αμφισβητον να καταθσουν τις απψεις τους στο αντατο ργανο του Κινματος που ο Πρεδρος του Κινματος εκτιμ τι ελγχει την απλυτη πλειοψηφα του. Η πρωτι της Εας Καλ στις ευρωεκλογς δεχνει τι η ηγεσα του ΠΑΣΟΚ κατχει τον λεγχο των εναπομεινντων κομματικν οργανσεων πως εκτιμον στελχη του κμματος, υποστηρζοντας παρλληλα τι τα μλη και στελχη που πρσκεινται στους «αντρτες», χουν μετακομσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Απ αυτν τη σκοπι το συνδριο θα αποτελσει προνομιακ πεδο αντιπαρθεσης για τον Ευγγελο Βενιζλο. Οι διες πηγς δεν αποκλεουν επσης να θσει ο διος ο Πρεδρος του ΠΑΣΟΚ θμα ηγεσας με εκλογ απ την βση εν επιβεβαιωθε η κυριαρχα της ηγετικς ομδας στο συνδριο.

Απ την λλη πλευρ οι αντρτες που αμφισβητον τον Ευγγελο Βενιζλο εμφανζονται ως τακτος στρατς χωρς αρχηγ.

Οι «αμφισβητες» του Ε. Βενιζλου μως δεν εναι «συντονισμνοι» και δεν χει αναδειχτε ακμα ο νας που θα αμφισβητσει τον Πρεδρο του ΠΑΣΟΚ

Με ηπιτερους τνους σον αφορ την αξιολγηση του αποτελσματος χει εμφανιστε η Φφη Γεννηματ, πως και ο Κ. Σκανδαλδης. Το ιστορικ στλεχος του ΠΑΣΟΚ κρατ ανοιχτ γραμμ τσο με την αναπληρτρια υπουργ Εθνικς μυνας, σο και με τον Ευγγελο Βενιζλο, αφο εξ αρχς χει ταχθε υπερ της ομαλς μετβασης του κμματος σε να ηγεσα. Δεν αποκλεεται μως να ταχθε και στο πλευρ του Ευγγελου Βενιζλου εν δει τι ο Πρεδρος του ΠΑΣΟΚ ελγχει το κμμα. Μετ την χτεσιν ομιλα του Προδρου του ΠΑΣΟΚ στους 42 υποψηφους ευρωβουλευτς ο Κστας Σκανδαλδης εχε να ολιγλεπτο τετ – α- τετ με τον Ευγγελο Βενιζλο που συζτησαν τις εξελξεις.

Οι «αμφισβητες» του Ευγγελου Βενιζλου μως δεν εναι «συντονισμνοι» και δεν χει αναδειχτε ακμα ο νας που θα αμφισβητσει τον Πρεδρο του ΠΑΣΟΚ. Παλαι στελχη του κμματος επισημανουν στο TheTOC τι οι δηλσεις του Θνου Μωρατη νοιξαν την συζτηση για την δημιουργα μπλοκ αντιπολτευσης στον Ευγγελο Βενιζλο αποκλεοντας μως το ενδεχμενο να εναι ο Γιργος Παπανδρου το πρσωπο που θα τεθε επικεφαλς. Οι διεργασες χουν ξεκινσει για το αντιβενιζελικ μπλκ στο οποο εντσσονται οι Φφη Γεννηματ, ο Φλιππος Σαχινδης, ο Θνος Μωρατης, ο Δημτρης Ρππας, και ο Νκος Ανδρουλκης. Στελχη προσκεμενα στον χρο της εσωκομματικς αντιπολτευσης θυμζουν τι την προηγομενη χρονι σε μα αντστοιχη κνηση σε «μυστικ δεπνο» μεταξ στελεχν εχε αποφασιστε να στηριχτε η Φφη Γεννηματ για επικεφαλς του ΠΑΣΟΚ αλλ ο ανασχηματισμς και η τοποθτηση της στον υπουργεο Εθνικς μυνας αντρεψαν τον σχεδιασμ.