του Θανση Κατερινπουλου, πρην Πρεδρου νωσης Αξιωματικν Αστυνομας Αττικς

15 2014

www.fourtounis.grΗ θεωρα τι αν ενωθε η Να Δημοκρατα με τη Χρυσ Αυγ και τους Ανεξρτητους λληνες, θα κυβερνον τη χρα για τα επμενα 50 χρνια, φανεται τι εφαρμζεται και σε λλους χρους της Δημσιας Ζως.

Αυτ λλωστε φανεται και απ τη διαμρφωση της επετηρδας των Αξιωματικν της ΕΛ.ΑΣ για τα επμενα 12 χρνια, πως αυτ προκυψε μετ τις φετινς κρσεις. Κρσεις, που γιναν λγο πριν την λευση του αφεντικο της Συγκυβρνησης, αλλ και λγο πριν ''πανηγυρσει'' την επιστροφ της χρας στις διεθνες αγορς. Κρσεις που σμφωνα με το Νμο πρεπε να γνουν αρχς Μαρτου. 

τσι λοιπν οι τριβς αυτς, που λλοτε δημιουργοσαν αντιπαραθσεις μεταξ των κομμτων αλλ και πληθρα αντιπαραθσεων, ξεπερστηκαν φτος, αφο λα λειτοργησαν ''ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ'' στα πλασια της συγκυβρνησης, της ανασνταξης της Δημσιας διοκησης της Χρας και της Ανπτυξης.

Σε αυτ τη λογικ και με διαδικασες εξπρς σε 12 ρες κρθηκαν 200 τουλχιστον Αξιωματικο. Αλθεια μελετθηκαν οι φκελοι των Αξιωματικν; Το Συμβολιο πρε λστα;

Στις φετινς κρσεις προχθησαν οι ημτεροι, αλλ και ελχιστοι ανκοντες στο Δημοκρατικ Χρο - το λλοθι βλπετε εναι απαρατητο - και δυστυχς, μια πλειδα αποστρατετηκε πριν καν συμπληρσουν Τριντα Χρνια στο Σμα. Φανεται αυτ αποτελε μια εξελιγμνη μορφ διαθεσιμτητας Αξιωματικν, ανεξρτητα αν εχαν προσντα, ειδικς εκπαιδεσεις για τις οποες πλρωσε ο φορολογομενος λληνας Πολτης πτυχα κλπ, επειδ μειονεκτοσαν λγω του τι δεν ανκαν στην καθεστηκυαν Δεξι Συγκυβρνηση δεν Προσκνησαν Πολιτικ Γραφεα.

Φτος τα Πολιτικ Γραφεα υποκατστησαν την Ηγεσα και ενημρωσαν πρτα τους Προαχθντες Ταξιρχους - προαγωγς ''κατπιν ενεργειν τους.  ταν ττοια η Αξιοκρατα, που με φωτογραφικ Διταξη προχθησαν Αξιωματικο στο Βαθμ του Ταξιρχου, εν εχαν συμπληρσει τριανταπενταετα στο Σμα, αλλ αποστρατετηκαν πνω απ 50 που δεν συμπλρωσαν τριντα χρνια υπηρεσας.

Αντθετα, αξιωματικο που πρεπε να ειχαν τεθε σε διαθεσιμτητα τον τελευταο μνα - μετ την κλωτσοπατινδα στο Να της Δημοκρατας - επιβραβεθηκαν με προαγωγς.

Αλθεια γνωρζει η Πολιτικ και Φυσικ Ηγεσα, τι Αξιωματικς με ειδικς εκπαιδεσεις, που συμμετεχε στην επιχειρσεις κατ 17Ν, ΕΛΑ και Επαναστατικν Πυρνων, αποστρατετηκε με τριντα χρνια Υπηρεσας και μλιστα χωρς να προαχθε νετερς του στην Επετηρδα; Εναι τυχαο το γεγονς τι ο διος Αξιωματικς, το 2004 μετατθηκε σε Α.Τ. απ' που επστρεψε στην Αντιτρομοκρατικ το 2009, αλλ το 2013 τον ξανστειλαν απ εκε που ρθε;

Ββαια δεν αξζει να αναφερθ στις τοποθετσεις - μεταθσεις των Αξιωματικν. Απ τις προαγωγς φνηκε τι θα ακολουθοσε.

Δεν θλω να γνω μντης κακν αλλ πολ φοβμαι τι σντομα κποιοι θα πρπει να αναλβουν τις ευθνες τους απναντι στο Ελληνικ Λα για τις επιλογς τους,  ειδικ μετα την προχθεσιν κρηξη στο κντρο της Αθνας.

Πρπει μως να αντιληφθον τι σε αυτος τους δσκολους καιρος το παιχνδι με τη φωτι εναι πολ επικνδυνο και επειδ υπρχει "φιλτιμο" σε αρκετος Αξιωματικος, προβλπω τι θα ακολουθσουν το δρμο της παρατησης. λλωστε η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ αποφασζεται απ λλους, σε λλα γραφεα και παρες και το μλλον τους εναι προαποφασισμνο.

Αυτ προς το παρν και ας λβουν υπψη τους κποιοι, τι η Ελληνικ Αστυνομα ανκει στον Ελληνικ Λα και χι σε Πολιτικ Κμματα και πολιτικος, "αυτκλητους προσττες".