. :

Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

5 2014

koutsoumpas«Πρκειται για μεγλη πολιτικ ευθνη της κυβρνησης που εχε ως γενικ της γραμματα ναν γνωστ αντικομμουνιστ, ναν συνομιλητ της εγκληματικς οργνωσης της Χρυσς Αυγς και απ αυτν την ποψη σωστ απομακρνθηκε απ τη θση αυτ», δλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημτρης Κουτσομπας.

«Αλλ πιστεω τι πρπει να βγουν συνολικ συμπερσματα για το πως λειτουργε το αστικ πολιτικ σστημα, πως θρφει μσα στους κλπους του, τον φασισμ και τον ναζισμ», πρσθεσε, κληθες στο περιθριο των δηλσεν του μετ τη συνντησ του με τον Πρεδρο της Κυπριακς Δημοκρατας, Νκο Αναστασιδη, να προβε σε σχλιο για την υπθεση Μπαλτκου.

 

Ομιλα στη Ρδο

Εξλλου, μιλντας στη Ρδο το βρδυ της Παρασκευς, τνισε πως οι συνομιλες και επαφς του γενικο γραμματα του υπουργικο συμβουλου κ. Μπαλτκου με στελχη της Χρυσς Αυγς απδειξαν τι η Χρυσ Αυγ εχε πλτες και υποστριξη απ τους μηχανισμος του συστματος, επισημανοντας τι αποκαλφθηκε ο ομφλιος λρος αφο η Χρυσ Αυγ αποτελεται απ τσιρκια του συστματος σκοπς των οποων εναι να χτυπηθε το εργατικ κνημα.

Ευθνες μως υπρχουν και στα λλα κμματα, επε ο κ. Κουτσομπας, κνοντας ιδιατερη αναφορ στον ΣΥΡΙΖΑ επειδ, πως επε, με την στση και τον καιροσκοπισμ του για σκευωρες και αθους στην ουσα βγζει λδι την ναζιστικ οργνωση. Εναι λακ απατηση κατληξε ο κ. Κουτσομπας να διερευνηθον οι εγκληματικς πρξεις της Χρυσς Αυγς και να τιμωρηθον οι υπεθυνοι για αυτς.

Ο γενικς γραμματας της ΚΕ του ΚΚΕ στην ομιλα του αναφρθηκε στην ανγκη να στηριχθον τα ψηφοδλτια του ΚΚΕ τσο στις ευρωεκλογς σο και στις περιφερειακς και δημοτικς εκλογς διτι «το ΚΚΕ εναι το μνο κμμα που στηρζει χωρς ταλαντεσεις τα δικαιματα του εργαζμενου λαο». Πρπει να δσουμε την μχη με λες μας τις δυνμεις και να βλουμε εμπδια στην αντιλακ πολιτικ, επε ο κ. Κουτσομπας επισημανοντας τι η να Ελλδα της Νας Δημοκρατας δεν χει και μεγλες διαφορς απ την λλη Ελλδα που αναφρεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

λα αυτ που ζομε εναι συνπεια του μεγαλτερου μνημονου που εναι η συνθκη του Μαστριχτ την οποα ψφισαν λα τα ελληνικ κμματα πλην του ΚΚΕ, τνισε ο κ. Κουτσομπας, λγοντας επσης τι το ΚΚΕ εναι το μνο κμμα που εγγυται συνεπ αντσταση στις πολιτικς της Ευρωπακς νωσης. Η ισχυροποηση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογς θα αποτελσει μια ισχυρ εγγηση απναντι στην κυβρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και ποια λλη αντιλακ κυβρνηση προκψει, με ποιον μανδα κι αν εμφανιστε, επε επσης ο γενικς γραμματας του ΚΚΕ.

Επιτθηκε επσης τσο στη ΝΔ σο και στον ΣΥΡΙΖΑ επισημανοντας τι καλλιεργον ψετικες ελπδες στο ελληνικ λα διτι η καπιταλιστικ ανπτυξη δεν πρκειται σε καμα περπτωση να εναι προς φελος του λαο.