.

Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

3 2014

www.fourtounis.grΑπ το γραφεο του Γιργου Α. Παπανδρου εκδθηκε η ακλουθη ανακονωση:

Μια «οικογενειακ υπθεση» της δεξις, με πρωταγωνιστς του κυρους Παναγιτη Μπαλτκο και Ηλα Κασιδιρη, αναδεικνει με τον πλον χαρακτηριστικ τρπο, μεζονα διακυβεματα που συνεχζουν να ταλανζουν τη χρα και την Ελληνικ κοινωνα.

Κυραρχο διακβευμα; Η Δημοκρατα. Και συγκεκριμνα, η αντιμετπιση των αντιδημοκρατικν αντιλψεων και πρακτικν που χουν εμπεδωθε και αφορον τους θεσμος και την λειτουργα τους.

Αυτ την εθνικ κρσιμη στιγμ, που δοκιμζεται η αντοχ και η υπομον του Ελληνικο λαο, μσα απ μια εππονη δημοσιονομικ προσαρμογ, η κυβρνηση πρεπε να κνει τα πντα, προκειμνου να ανατρψει αρνητικς πελατειακς, ακμη και παρακρατικς πρακτικς του παρελθντος.

Αυτς δηλαδ, που μας οδγησαν στην κρση και την εξρτηση της χρας απ τους πιστωτς μας:

Τις γκρζες πελατειακς εξαρτσεις που υπερβανουν θεσμικς λειτουργες, για να εξυπηρετσουν μικροπολιτικς και λλες σκοπιμτητες.

Τις υπγειες διαδρομς, που ταυτζουν την εξουσα με τις πσης φσεως εξωθεσμικς παρακρατικς απολξεις.

Το αντθετο συνβη.

Η υπθεση Μπαλτκου, αποδεικνει τι, η σημεριν Κυβρνηση αντ να χτυπσει την ρζα του κακο, υιοθτησε και εξθρεψε αντιλψεις και συμπεριφορς, που αποτελον και την αιτα της διας της κρσης και του εκτροχιασμο των ελλειμμτων και του χρους. Μλιστα, χι μνον δεν υπερασπστηκε μεταρρυθμσεις που εχαν γνει μετ το 2009, αλλ και σε κποιες περιπτσεις τις αποδμησε.

Ακμα χειρτερα, θεσε σε αμφισβτηση στα μτια των Ελλνων, τη δημοκρατικ λειτουργα της κυβρνησης και των θεσμν της πολιτεας.

Με αυτν τον τρπο υπονομεεται και η σταθερτητα της πορεας μας, καθς βρισκμαστε σε κρσιμο σταυροδρμι, αλλ και η αξιοπιστα της χρας μας, που ματσαμε ως λληνες να αποκαταστσουμε.

Πως εναι δυνατν, με αυτ τα δεδομνα, η κυβερνητικ συνεργασα να λειτουργε επ” ωφελεα της χρας και των Ελλνων;

Οι ευθνες της κυβρνησης, εναι προφανες. Και η απομκρυνση του κ. Μπαλτκου, δεν αρκε.

Η χρα και η Ελληνικ κοινωνα, χουν ανγκη απ να πολιτικ σστημα απαλλαγμνο απ τα κακς κεμενα του πελατειακο κρτους, που να λειτουργε με αρχς, αξες, θεσμος, με σεβασμ στην λειτουργα τους, με διαφνεια και ευνομα.

Αυτ παραμνει εδ και χρνια το διακβευμα.

Οι σημερινς εξελξεις, αναδεικνουν με τον πλον χαρακτηριστικ τρπο, την επιτακτικ ανγκη εντητας των δημοκρατικν και προοδευτικν δυνμεων, με μοναδικ γνμονα την προσπιση της Δημοκρατας και την υπερσπιση του δημοσου συμφροντος, χωρς υποσημεισεις και αστερσκους, χωρς δετερες σκψεις και μικροπολιτικς σκοπιμτητες.

Χρος μας εναι, να ανταποκριθομε στα μεγλα διακυβεματα που χουμε μπροστ μας.

Και μπροστ σε αυτ τα διακυβεματα λοι οφελουν να αναλβουν τις ευθνες τους.