Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

31 2014

Σενρια τριπλν εκλογν το Μιο, κυκλοφορον τις τελευταες ρες στα πολιτικ και δημοσιογραφικ γραφεα, με αφορμ τις χθεσινς εξελξεις στη Βουλ, αλλ και τη σημεριν διπλ συνντηση του Πρωθυπουργο Αντνη Σαμαρ με τον Ευγγελο Βενιζλο.

Επισμως, η συνντηση χει να κνει σε σχση με την διευθτηση των κυβερνητικν εκκρεμοττων που υπρχουν, μετ την ψφιση του πολυνομοσχεδου. Ωστσο, της συνντηση ακολοθησε ντονη φημολογα τι θα ανοξει και το ενδεχμενο προσφυγς στις εθνικς κλπες, παρλληλα με τις Ευρωεκλογς και τις εθνικς εκλογς.

Συνεργτες του Αντνη Σαμαρ και του Ευγγελου Βενιζλου, σπευσαν να βλουν τλος στο σενριο, λγοντας με κατηγορηματικ τρπο τι «σενριο τριπλν εκλογν τον Μιο δεν υπρχει».  μως, κορυφαοι υπουργο της κυβρνησης, αλλ και υψηλβαθμα κομματικ στελχη τσο του ΠΑΣΟΚ, σο και της ΝΔ, δεν αποκλεουν να ττοιο ενδεχμενο.

«Γιατ χι. Τα πργματα εναι πλον οριακ» εναι το σχλιο κορυφαου υπουργο, εν οι υποστηρικτς αυτο του σεναρου βρσκουν κατλληλη την συγκυρα για να ττοιο τλμημα.

Η συγκυρα εκτιμται, για πρτη φορ μετ απ καιρ, τι εναι ευνοκ. Η ΝΔ φανεται να μεινει την ψαλδα της διαφορς που υπρχε με τον ΣΥΡΙΖΑ, με αποτλεσμα οι Ευρωεκλογς να χουν μετατραπε σε μα αμφρροπη μχη. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμται τι χι μνο χει εξαντλσει τη δυναμικ του, αλλ βρσκεται αντιμτωπος με την ανατροπ της στρατηγικς του, που στηριζταν στην βεβαιτητα μιας ευρεας νκης στις Ευρωεκλογς.

Εμες φυσικ δεν εκπληττμαστε γιατ εμαστε απ τους πρτους που αναδεξαμε την πιθαντητα των τριπλν εκλογν. Συγκεκριμνα  στις 7 Δεκεμβρου 2014 για πρτη φορ σε ρθρο μα με ττλο «Το κλπο για να γνουν οι διπλς εκλογς τριπλς το Μιο του 2014» γρφαμε μεταξ των λλων τι: «μπορε την πρτη Κυριακ (18 Μαου) θα πραγματοποιηθον εθνικς και αυτοδιοικητικς εκλογς (α’ γρος) και Τη δετερη Κυριακ (25 Μαου) θα πραγματοποιηθον ευρωεκλογς μαζ με το β’ γρο των αυτοδιοικητικν εκλογν».

Αργτερα επανλθαμε πλι με ρθρο μας με ττλο: «Τα αυτοδιοικητικ ατυχματα φρνουν πιο κοντ τις εθνικς εκλογς» που αποδδαμε την πιθαντητα των τριπλν εκλογν με αυτοδιοικητικ προβλματα της ΝΔ.

Να τρα που μπορε να επιβεβαιωθε το σενριο αυτ λγω των προβλημτων του κυβερνητικο εταρου Βαγγλη Βενιζλου αλλ λγω και του γεγοντος τι η συγκυβρνηση χει φτσει στους 151 βουλευτς και φυσικ τα πργματα εναι οριακ.