Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

27 2014

http://3.bp.blogspot.com/-uUro6lSyuhk/UzPuJVDIRbI/AAAAAAABZP4/gIFQlGT6mN8/s1600/1.jpgΠροβληματισμ και κπληξη προκλεσαν στην Αριστερ Πλατφρμα του Παναγιτη Λαφαζνη οι δηλσεις του Γιννη Δραγασκη τι μα μελλοντικ κυβρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα εναι αξιπιστος συνομιλητς των ευρωπαων εταρων. Επσης αξιοσημεωτη εναι η «σιγ ασυρμτου» εκ μρους του προδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλξη Τσπρα για το θμα αυτ.

Συγκεκριμνα την Τετρτη (26/3) πραγματοποιθηκε στην Αθουσα Γερουσας του Μεγρου της Βουλς κοιν Συνεδραση της Ειδικς Διαρκος Επιτροπς Μορφωτικν Υποθσεων και της Διαρκος Επιτροπς Ευρωπακν Υποθσεων της Ελληνικς Βουλς με την Αντιπροσωπεα της Επιτροπς Ευρωπακν Υποθσεων της Γερμανικς Βουλς.

Το θμα της κοινς Συνεδρασης ταν θματα ευρωπακς επικαιρτητας και η δρυση Οργανισμο Νετητας Ελλδας - Γερμανας.

Στη συνεδραση μλησε εκ μρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιννης Δραγασκης.

Ο  Γιννη Δραγασκη απευθυνμενος προς Γερμανος βουλευτς προβαλε να πιο «συστημικ» και μετριοπαθς πρσωπο του κμματος ναντι των διεθνν εταρων της χρας. Συγκεκριμνα ο κριος Δραγασκης επε ‘τι για το οικονομικ πρβλημα της χρας δεν φτανε οι ξνοι και τι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιξει λση του οικονομικο προβλματος εντς της ευρωζνης και τλος τι το Βερολνο στο μλλον θα συνεργαστε με μα αξιπιστη κυβρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλδα.

Σμφωνα με αξιπιστες πληροφορες μας απ το ΣΥΡΙΖΑ η αποστροφ του, τι για το οικονομικ πρβλημα της χρας δε φτανε οι ξνοι θεωρεται casus belli για την Αριστερ Πλατφρμα, στελχη της οποας, λεγαν σε κατ ιδαν συζητσεις τους τι ττοιου εδους παρεμβσεις κλμα σγχησης σχετικ με τις θσεις του κμματος και ανατρπουν τις . πγιες θσεις του για τις καταστροφικς συνπειες απ τον εξωτερικ δανεισμ αλλ και τις ολθριες επιδρσεις απ την επιβολ εσφαλμνων οικονομικν συνταγν.

Επειδ κποιοι θα αρχσουν πλι να μιλον για μονταζιρες κ.λ.π. εμες επιλξαμε να προυμε απ την ιστοσελδα iskra.gr που πρσκειται προς το Λαφαζνη ολκληρη την ομιλα Δραγασκη. Εκενο που δεν χουμε δημοσιεσει εναι τα αιχμηρ σχλια των αναγνωστν που στζουν φαρμκι κατ του Δραγασκη. Πατστε ΕΔΩ για να τα διαβσετε.

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Γ. ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

"Θα θελα να καλωσορσω την γερμανικ αντιπροσωπεα στην Ελληνικ Βουλ απ το Κμμα της Αξιωματικς Αντιπολτευσης, το ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Ο Πρεδρος της Επιτροπς μας ανακονωσε ορισμνα στοιχεα για τα αποτελσματα της πολιτικς, που εφαρμζετε στην Ελλδα. Το πρβλημα που χουμε εναι τι το πργραμμα, το οποο εφαρμστηκε εχε μια σειρ απ οικονομικς και κοινωνικς συνπειες, που θα θελα να παρακαλσω τους Γερμανος συναδλφους να τις μελετσουν. Δεν εναι σμερα η κατλληλη ρα, για να επεκταθομε σ' αυτς, αλλ πργματι πιστεω τι αξζει λοι να σκεφτομε, τι σημανει ανεργα των νων 60%, τι σημανει φεση 25%, τι σημανει μεωση των επενδσεων δημσιων και ιδιωτικν 58%, τι σημανει διλυση των εργασιακν δικαιωμτων και των συλλογικν διαπραγματεσεων και νομζω τι αξζει να προβληματιστομε, πς μια οικονομα μ’ αυτ τα δεδομνα μπορε να υπερβε την κρση.

Επειδ, ενδεχομνως, χετε ακοσει διαφορ για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., θα θελα να σας διαβεβαισω τι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αποτελε μια πολιτικ δναμη, που απ την αρχ της κρσης εξφρασε τις δικς του σαφες και τεκμηριωμνες απψεις για τ’ αποτελσματα της πολιτικς, που λθε να εφαρμοστε. Εμες, εμαστε τοιμοι, εν υπρχουν διαφωνες, να βρομε να τρπο, ν’ αποτιμσουμε απ κοινο τ’ αποτελσματα της πολιτικς, πως γινε μια προσπθεια πρσφατα απ’ το Ευρωπακ Κοινοβολιο. Θλουμε να αποκτηθε μια κοιν αντληψη των εξελξεων, διτι μας ενδιαφρει το μλλον και το δικ μας και το κοιν μλλον της Ευρπης.

Το δετερο που θελα να σας διαβεβαισω, εναι τι εμες, τουλχιστον στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. χουμε πλρη επγνωση τι η κρση εναι δικ μας, τι πρπει να κνουμε βαθις αλλαγς στο φορολογικ σστημα, στη δημσια διοκηση, στη λειτουργα του κρτους, στην αντιμετπιση της διαφθορς, αλλ για να τα κνουμε αυτ, πρπει να βρομε μια λση στο πρβλημα του χρους και της λιττητας, δεν μπορομε να τα κνουμε σε συνθκες κοινωνικς και οικονομικς κατρρευσης. Απ' αυτ τη σκοπι προσεγγζουμε το πρβλημα και χι απ μια σκοπι, η οποα θεωρε τι «μας φτανε οι ξνοι για το πρβλημ μας». Εμες, ανησυχομε για το δρμο της Ευρπης, αλλ δεν συμμεριζμαστε κριτικς, που καλλιεργον τομσος ανμεσα στους λαος. Εν ο ελληνικς λας αναδεξει τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Κυβρνηση, θα θελα να διαβεβαισετε τον γερμανικ λα τι θα χετε στην Ελλδα μια αξιπιστη πολιτικ δναμη, η οποα υποστηρζει τον τερματισμ της λιττητας και την ξοδο απ την κρση μσα στα πλασια της ευρωζνης.

Στο συγκεκριμνο θμα, που αφορ τον οργανισμ για τη νεολαα, μλις χουμε κποια γραπτ εισγηση, κριε Πρεδρε, θα τοποθετηθομε."