" "

του Αλξανδρου Καζναφρη, καθηγητς στο M.I.T., για το Newsmessinia

17 2014

http://amaliadanews.gr/wp-content/uploads/2012/01/xartis-ellada-apo-psila.jpegΗ ταινα χει ξεκινσει εδ και καιρ με την γκριση του Σημτη, της Ελληνικς διαπλοκς και της Γερμανικς Ελτ με πρωταγωνιστς τον Θεοδωρκη και τον Τλογλου.

Το ποτμι της διαπλοκς ξεχελισε.

Ρυκι και χεμαροι γιναν μολυσμνο ποτμι.

Αλθεια πσο κουτ τον χουν τον λα.

Η καινορια υπερπαραγωγικ ταινα της διαπλοκς γυρζει νο ργο με καινοριο πρωταγωνιστ και με ωραο νομα τον Σταρο Θεοδωρκη.

Βλποντας πως δεν τους βγανει το ενχερημα των 58, χνοντας το τρνο στις νες εξελξεις, στνουν να νο κμμα για να μπορον να εκβιζουν με αυτ τις νες πλειοψηφες.

Ο λαμπρς νος Θεοδωρκης, αφο την πρτη μρα ανακονωσε το κμμα του δθεν αυθρμητα και διαδικτυακ επε τι: << εγ δεν εμαι ικανς να πω στην ευρωβουλ και αν δεν πετχω με αυτ το κμμα, θα ξαν γυρσω πσω στην δουλει μου>>.

Δκιο χει ο Θεοδωρκης γιατ σταματει να εναι εργαζμενος και γνεται εργολβος με ργο το στσιμο της νας διαπλοκς.

Τι ωραο τπο βρκαν οι τποι.

πως βλπουμε σμερα τα κινματα των αγανακτισμνων στις πλατεες στην Ουκρανα και παλαιτερα στην Αγυπτο στην Λιβη, στην Συρα, με λα σα γιναν στα κρτη αυτ απειλθηκαν ακμα και οι εδαφικς τους ακεραιτητες.

Στην Ελλδα μετ απ τση ταλαιπωρα με τους αγανακτισμνους στις πλατεεςκαι το μιντιακ κατεστημνο της διαπλοκς, το οποο διαμρφωνε συνειδσεις και μιλοσε για προδτες και για πατριτες, ευτυχς στην Ελλδα επικρτησε η φιλοσοφα του Σολομντος.

Ττε ο Παπανδρου λειτοργησε πως ο Σολομν.

Το παρδειγμα εναι απλ.

ταν μα μητρα προσπθησε να πρει το παιδ μιας λλης μητρας θτοντας σε κνδυνο το παιδ, ττε η πραγματικ μνα επε δστε της το παιδ για να το σσει.

τσι και ο Παπανδρου δωσε το παιδ  "εξουσα"σε αυτος που την διεκδικοσαν με κθε τρπο στον Σαμαρ και Βενιζλο για να μην πθει κακ η Ελλδα.

Αυτς ο επιτυχημνος δημοσιογρφος μεταλαμπαδεει στην να γενι το μοντλο που χει φτιξει η διαπλοκ, για να μπορε με αυτ τον τρπο να καθοδηγε τα συναισθματα των νων με αποτλεσμα να μην υπαρχει αγανκτιση για την λεηλασα του αγροτικο πλοτου, των φυσικν πρων, των τραπεζν αλλ και την λεηλασα του τραπεζικο πλοτου της Κπρου, για το πραγματικ λαθρεμπριου του πετρελαου.

Για λα αυτ ο Θεοδωρκης δεν χει κνει καννα ρεπορτζ, αλλ ως καλς πρωταγωνιστς χει ξεπερσει στα γυρσματα του ακομα και τον μεγλο ηθοποι του κλματος Ξανθπουλο με τον οποο η Ελλδα στις παλις ταινες βγαζε το δρμα της.

Γιατ δεν διαμαρτυρθηκε για λα αυτ ο σγχρονος Ξανθπουλος μαζ με την πασαρλα των μντια.

νας ακμα Μπερλουσκνι χωρς τον Μπερλουσκνι αυτ την φορ.

Η διαπλοκ τρα θλει την μεγλη της λεηλασα.

Οι ινδινοι, ταν οι καουμπιδες καναν τις ληστεες, πρεπε να φγουν απ την γη την δικ τους.

Οι ινδινοι πως κυνηγθηκαν απ τους καουμπιδες, που τους λεηλτησαν τα αγροτικ τους πλοτη, τα λογα τους και την ζω τους, τσι και σμερα οι σγχρονοι καουμπιδες λεηλατον τον απλ λα,που τον θεωρον ινδινο και τον βλπουν σαν χλεμπλια.

τσι και τρα λεηλατον τον πλοτο της αγροτικς τρπεζας  γι’ αυτ και στα Lifestyle περιοδικ οι καουμπιδες παρουσιζονται ως καλο οικογενειρχες, με πανμορφες κυρες στις οποες ο οικογενειακς τους βος εναι ανλογος δεχνοντας τις ταξικς τους συμπεριφορς σε λα τους τα σημεα.

Ο λας με τις θυσες του σζει τις τρπεζες.

Οι σημερινο καουμπιδες θα προυν τα δνεια του λαο, θα τα πουλσουν και με το κρδος θα ξαν αγορσουν την αξηση του μετοχικο κεφαλαου και θα γνουν πλι τραπεζτες.

Δεν τους ενδιαφρει η καλ διαχεριση του χρους των πολιτν απναντι στις τρπεζες, αλλ τους ενδιαφρει η διαχεριση των μετοχν των κακν τραπεζν.

λα αυτ για να τα πετχει η διαπλοκ χρειζεται να χει δικ της ποσοστ σε μια να κυβρνηση.

Γιατ λοιπν ο Ξανθπουλος της δημοσιογραφας δεν κανε να ρεπορτζ γι’ αυτ τα γεγοντα.

ραγε γιατ πληρνουμε διδια στους εθνικος δρμους, αφο γνονται απ προγρμματα της Ευρωπακς νωσης και των Εθνικν πρων.

τσι λεηλατον τον πλοτο, γιατ τα προγρμματα του ΕΣΠΑ δεν φτνουν ποτ στον λα για να υπρξει ανπτυξη, αφο τα διαχειρζοντα 5 οικογνειες αποκλεοντας τους μικρομεσαους απ την συμμετοχ τους σε αυτ τα προγρμματα.

ταν μια μικρομεσαα επιχερηση θλει να μπει σε να πργραμμα του ΕΣΠΑ 300 χιλιδων ευρ θα της ζητσουν 100 χιλιδες ως εγγηση, καθς και τι δεν χρωστει σε διφορους φορες του δημησου (ικα, εφορα κλπ).

Σε αυτ την εποχ καμι μικρ επιχερηση δεν μπορε να ανταποκριθε σε αυτος τους ρους, μνο οι 5 οικογνειες που διαχειρζονται και τις τρπεζες.

Καλ μιλνε για ανπτυξη…  Υπρχει ανπτυξη στην λεηλασα του πλοτου, στις μζες, στις κλεψις και χι στην κοινωνα και τον λα.

Γιατ ο Θεοδωρκης δεν κανε καννα ρεπορτζ σε ποιν το υπουργεο οικονομικν χρισε 640 εκατομμρια χρη απ πρστιμα στο πετρλαιο και συγκεκριμνα σε τομο που κατχει διυλιστρια και εναι προσωπικς και οικογενειακς φλος του Σταρου Θεοδωρκη.

ραγε λεφτ υπρχουν…

Ο κριος Θεοδωρκης παρουσιζει την σχση του με τους  αθγγανους, αλλ δεν κανε ποτ να ρεπορτζ για το πως αυτο μειναν χωρς δουλει.

Αφο οι μεγαλοεργολβοι και οι εκπρσωποι του Θεοδωρκη μσα απ τα μντια τους πουλον τι προιντα πουλοσαν οι αθγγανοι στις γειτονις (χαλι, κουβρτες, σεντνια, πετστες,καλσν, φασλια, πουκμισα) αφνοντας τους νεργους.

Αφο πραν την δουλει των αθγγανων τρα τους παρουσιζουν τι ασχολονται με τα ναρκωτικ.

Εναι ττοια η αθλιτητα τους που το εργαλεο τους η τηλεραση, στην οποα παρουσιζουν απ το πρω μχρι το βρδυ πανκριβα φαγητ λες και απευθνονται στο κοιν του Beverly Hills, προκαλντας τον λα να βλπει στην τηλεραση πανκριβα φαγητ, ταν υπρχουν οικογνειες που δεν χουν να φνε οτε να πιτο φασολδα.

Καμι ευαισθησα δεν χουν πνω σε αυτ το κοινωνικ πρβλημα.

Την στιγμ που κοινωνικο φορες κνουν συσστια στις γειτονις, αυτο κνουν συσστια στην τηλεραση.

χουν μετατρψει την τηλεραση σε να καζνο, που δεχνουνε βαλιτσκια με λεφτ και περιμνουν τον τηλεθεατ στην απγνωση του, μεσα απο ενα τηλφωνο να προυν τα λεφτ του.

Με τους παρουσιαστς να γνονται οι γκρουπιριδες του καζνου.

Και λα αυτ η διαπλοκ τα κνει γιατ ξεθωριζει το τελευται της χαρτ ο Βενιζλος, που μαζ με το δικ του κατεστημνο ( Λυτζρη, Καλ, Αποστολκη, Τνια Αντωνου, Ανδρουλκη, Σαλαγιννη, Γρηγορκο, Ργα, Κωνσταντινπουλο), αφο πραν εντολ απ την διαπλοκ σταμτησαν τα δημοψηφσματα, σκτωσαν την δημοκρατα ρχνοντας τον εκλεγμνο πρωθυπουργ και λα αυτ για να σσουν τις τραπεζς τους, την στιγμ που ο Παπανδρου μιλοσε για κρατικοποηση των τραπεζν με ονομαστικς μετοχς με στχο την διαχεριση των χρεν των πολιτν, ταν η διαπλοκ που ριξε τον Παπανδρου θελε την κατσχεση της περιουσας των πολιτν.

λα αυτ η διαπλοκ τα κνει γιατ θλει να αντικαταστσει τους κηφνες, που βρσκονται στο πολιτικ νεκροταφεο με τον Σταρο Θεοδωρκη.

Για να μην ξεφτιλιστον δεν κατβαζαν τον Πρετεντρη αλλ τον σγχρονο Ξανθπουλο.