. : .

Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

1 2014

www.fourtounis.grΜδρους κατ της κυβρνησης αλλ και κατ της σημερινς ηγεσας του ΠΑΣΟΚ εξαπολει ο Γιργος Παπανδρου με αφορμ την τοποθτηση του Γιννη Παπαθανασου στη θση του προδρου των ΕΛ.ΠΕ.

Με ανακονωσ του ο πρην πρωθυπουργς καλε την ανκληση της απφασης τονζοντας τι, ο πρην υπουργς Οικονομικν χει μεγλες ευθνες για την πορεα της χρας προς την καταστροφ, μαζ με τον Κστα Καραμανλ.

Σμφωνα με τον κ. Παπανδρου η απφαση της κυβρνησης εναι «απαρδεκτη», προκαλε «ντονο προβληματισμ», αλλ και αγανκτηση, καθς ρχεται, πως και λλες ανλογες αποφσεις, «σε ευθεα αντθεση με τις εππονες προσπθειες των Ελλνων πολιτν, για να βγει η χρα απ την κρση και να αλλξουν τα κακς κεμενα».

Στην ανακονωση επικρνεται και το ΠΑΣΟΚ, καθς θεωρεται «αδιανητο τι το ΠΑΣΟΚ, ως κυβερνητικς εταρος, επτρεψε να υπρξει αυτ η επιλογ». Τονζεται επσης τι αυτ γινε απ «το ΠΑΣΟΚ που σκωσε μνο του το βρος της αντιμετπισης της κρσης που λλοι προκλεσαν και στη συνχεια, ανερυθραστα, χι μνο ταν απντες αλλ και στκονταν απναντι στις προσπθειες της κυβρνησης του ΠΑΣΟΚ».

«Αν η κυβρνηση», τονζεται, «κατανοε τη σημασα της επιλογς της και αδιαφορε, πρπει να της καταλογιστον πολιτικς και ηθικς ευθνες, εν αν δεν την κατανοε πρπει να προειδοποιηθε τι εκθτει τη χρα σε νους κινδνους. Σε κθε περπτωση, πντως, η κυβρνηση, «δεχνει τι αδιαφορε για τους κπους και τις θυσες των Ελλνων».

Αναφρεται, επσης, τι το θμα δεν εναι ο κ. Παπαθανασου, αλλ η επνοδος αντιλψεων, νοοτροπιν και συμπεριφορν των κυβερνσεων Καραμανλ, που οδγησαν τη χρα στην κρση, τις οποες εφρμοσε και ο πρην υπουργς Οικονομικν, στον οποο καταλογζεται τι ενεργντας ως υπουργς της κυβρνησης Καραμανλ, απκρυπτε την αλθεια απ τους λληνες και εν παρδωσε λλειμμα 16%, η ΕΛΣΤΑΤ, με δικ του ευθνη, ενημρωσε τη Eurostat τι ταν μνο 6%. Τονζεται, πντως, τι, πλον, τα πραγματικ στοιχεα των δημοσιονομικν μεγεθν φρουν την υπογραφ του κ. Καραμανλ, αλλ και του κ. Σαμαρ και περιλαμβνονται στη εισηγητικ κθεση του περσινο προπολογισμο τον οποο ψφισαν.

Ο κ. Παπαθανασου, προστθεται, και οι αντιλψεις που εκπροσωπε, εναι φορες μιας καταστροφικς πολιτικς που «πληξε το δημσιο συμφρον και δεν σεβστηκε τα χρματα των Ελλνων πολιτν», κι αυτ, «σε αντθεση με τη διαφνεια που προσπθησε να εμπεδσει η κυβρνηση του ΠΑΣΟΚ». Και αναφρει το παρδειγμα των υδρογονανθρκων, για την αξιοποηση των οποων διαμορφθηκε σαφς ρυθμιστικ περιβλλον, το οποο λοι σμερα αποδχονται, «παρ τη σκπιμη, αν και φαιδρ συνωμοσιολογα που αναπτχθηκε».

 

Διαβστε ολκληρη την ανακονωση του Γ. Παπανδρου:

«Η απφαση της κυβρνησης να τοποθετσει Πρεδρο στα Ελληνικ Πετρλαια, τον κ. Γιννη Παπαθανασου, εναι μι ακμη απφαση που ρχεται να προστεθε σε μι σειρ λλων απαρδεκτων αποφσεων, οι οποες προκαλον εντοντατο προβληματισμ ως προς τη στχευσης τους, αλλ και αγανκτηση, καθς ρχονται σε ευθεα αντθεση με τις εππονες προσπθειες των Ελλνων πολιτν, για να βγει η χρα απ τη κρση και να αλλξουν τα κακς κεμενα.

Βεβαως, το ζτημα δεν εναι ο κ. Παπαθανασου.

Εναι οι αντιλψεις, οι νοοτροπες και οι συμπεριφορς που επικρτησαν στη διαχεριση των δημοσων πραγμτων επ των ημερν της κυβρνησης Καραμανλ, με αποτλεσμα τη δημιουργα ελλειμμτων και τη διγκωση του χρους, τα ψευδ στατιστικ στοιχεα των δημοσιονομικν μεγεθν και βεβαως, την αναξιοπιστα της χρας διεθνς, λα αυτ δηλαδ, που οδγησαν τη χρα στην κρση.

Ο κ. Παπαθανασου, με τις επιλογς του και τις αποφσεις του ως Υπουργς Οικονομικν, συνβαλε σε αυτν την καταστροφικ πολιτικ.

Μια πολιτικ, που πληξε το δημσιο συμφρον και δεν σεβστηκε τα χρματα των Ελλνων πολιτν.

Σε αντθεση με την διαφνεια που προσπθησε – παρ τις δυσκολες λγω της κρσης -, να εμπεδσει η κυβρνηση του ΠΑΣΟΚ. πως, για παρδειγμα, στην διαχεριση και την αξιοποηση των υδρογονανθρκων, με την διαμρφωση σαφος ρυθμιστικο περιβλλοντος, με την εισαγωγ διαφανν καννων και διαδικασιν, που διασφαλζουν τον πλοτο της χρας και επιβλλουν καθαρος ρους στην αξιοποηση του, κτι που λοι σμερα αποδχονται, παρ την σκπιμη, αν και φαιδρ συνωμοσιολογα που αναπτχθηκε.

Η κυβρνηση Καραμανλ, της οποας τελευταος Υπουργς Οικονομικν ταν ο κ. Παπαθανασου, παρδωσε λλειμμα κοντ στο 16%, εν λγα μλις εικοσιτετρωρα πριν απ τις εκλογς του 2009, με δικ του ευθνη, η αρμδια Ελληνικ Αρχ ενημρωνε επισμως την Eurostat, πως το λλειμμα θα ανρχονταν σε μλις 6%.

Παρδωσε χρος διπλσιο απ αυτ που παρλαβαν οι κυβερνσεις Καραμανλ.

Κατστησε τη χρα διεθνς αναξιπιστη, με τα ψευδ στατιστικ στοιχεα, εν παρλληλα απκρυπτε συνειδητ, μαζ με τον ττε πρωθυπουργ, την αλθεια σχετικ με την κατσταση της οικονομας απ τον Ελληνικ λα.

Υπενθυμζεται τι, πλον, τα πραγματικ στοιχεα των δημοσιονομικν μεγεθν, φρουν την υπογραφ του σημερινο Πρωθυπουργο, Αντνη Σαμαρ, στην εισηγητικ κθεση του περσινο προπολογισμο και την ψφο του ττε Πρωθυπουργο, Κστα Καραμανλ, κατ την ψφιση του προπολογισμο.

Σμερα, η κυβρνηση, με την επιλογ της, επιχειρε να οδηγσει στη σιωπ της λθης τις πραγματικς αιτες της κρσης, τους υπεθυνους που με τις πρξεις τους σπρωξαν τη χρα στο χελος μιας εθνικς καταστροφς και μαζ, να επιβραβεσει ,τι και ποιους σπρωξαν την Ελλδα στην ομηρα των δανειστν της.

Και εναι αδιανητο, τι το ΠΑΣΟΚ, ως κυβερνητικς εταρος, επτρεψε να υπρξει αυτ η επιλογ. Το ΠΑΣΟΚ, που σκωσε μνο του το βρος της αντιμετπισης της κρσης που λλοι προκλεσαν – και στη συνχεια, ανερυθραστα, χι μνον ταν απντες αλλ και στκονταν απναντι στις προσπθειες της κυβρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Αν η κυβρνηση κατανοε τη σημασα της επιλογς της αλλ παρ τατα αδιαφορε για αυτ, φρει τερστιες πολιτικς και ηθικς ευθνες, οι οποες πρπει να της καταλογιστον.

Αν δεν κατανοε τη σημασα της επιλογς της, ττε εκθτει τη χρα σε νους κινδνους και χουμε λοι χρος να την προειδοποισουμε.

Σε κθε περπτωση, δεχνει τι αδιαφορε για τους κπους και τις θυσες των Ελλνων. Αναπαργει αντιλψεις, νοοτροπες και συμπεριφορς του παρελθντος.

χει μνον μα επιλογ. Να πρει πσω την απφασ της.»