Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

Τετρτη 19 Φεβρουαρου 2014

http://www.fourtounis.gr/χουμε ασχοληθε και λλες φορς με τις θσεις και τις απψεις του προδρου του ΣΥΡΙΖΑ και τα μοντλα που θλει θα θελε να εφαρμσει και στη χρα μας για σσει το λα μας απ τα επαχθστατα και καταστροφικ μνημνια. Θα το κνουμε για λλη μια φορ χρησιμοποιντας δικς του φρσεις, θλοντας να δεξουμε πσο επιπλαιο και κατ στροφικ εναι να μην χεις να συγκεκριμνο σχδιο και να βαδζεις και να συμπαρασρεις αριο να λα ως πρωθυπουργς, σμφωνα με τις ιδεοληψες σου.

 

Αλξης Τσπρας στη Βουλ, 7/9/2012

«Μακρι να εχαμε γνει Αργεντιν, πως εχατε πει. Η Αργεντιν πρασε μια πολ μεγλη δυσκολα και δεν πρπει τους λαος να τους χαρακτηρζουμε με ρατσιστικ τρπο. Πρασαν μως μια πολ μεγλη δυσκολα και κατφεραν με αξιοπρπεια να σταθον στα πδια τους»

Η σημεριν πραγματικτητα

Ο υπουργς Οικονομικν της Αργεντινς ανακονωσε προχθς να νο τρπο υπολογισμο του πληθωρισμο. Με βση τον τρπο και σωσττερο, υπολογζεται τι οι τιμς τον Ιανουριο αυξθηκαν στην Αργεντιν κατ 3,7%. Τοτο σημανει τι ο ετσιος πληθωρισμς φτνει το 44% και εναι τετραπλσιος αυτο που ανακονωνε μχρι τρα κυβρνηση της Αργεντινς τα τελευταα επτ χρνια. πως επισημανουν οι πολιτικο αναλυτς, ο υπουργς ουσιαστικ παραδχθηκε τι η κυβρνηση υποβθμιζε συστηματικ λα αυτ τα χρνια τον πληθωρισμ και κατ συνπεια διγκωνε την οικονομικ ανπτυξη. Με τον νο δεκτη, νοιξε ο δρμος για την ναρξη διαπραγματεσεων με το ΔΝΤ. Τοτο το ΔΝΤ θα εναι καλ κ. Τσπρα; Και φυσικ την επιστροφ της χρας στα νχια του.

δη, πως χουμε ξαναγρψει, υποτιμθηκε το πσο κατ 20%, αυξθηκαν τα επιτκια, ιδιωτικοποιθηκε εκ νου το σιδηροδρομικ δκτυο του Μπουνος ιρες και το τελευταο και χειρτερο ρχισαν συνομιλες με σκοπ την αποζημωση της ισπανικς Repsol για την εθνικοποηση των κεφαλαων της κατ το 2012. Ο υπουργς Οικονομικν, ο οποος λλα λεγε μχρι πρσφατα, τι δεν θα πληρσει οτε σεντ στη Repsol και τρα που δυσκλεψαν μλλον παραζορστηκαν τα πργματα λλαξε ποψη και η αποζημωση υπολογζεται σε 5 δισ. δολρια.

 

Αλξης Τσπρας σε συνντευξ του στο λατινοαμερικνικο κανλι Telesur, 12/6/2012

«Η Βενεζουλα αποτελε να μοντλο που πρπει να ακολουθσουμε στε να αφσουμε πσω το καπιταλιστικ μοντλο που κυριαρχε σμερα στην Ευρπη. Ο Ογκο Τσβες πτυχε σημαντικ πργματα για τη χρα του με ειρηνικ τρπο. Προχρησε στην εθνικοποηση των φυσικν παραγωγικν πρων. Και το κανε εν δεχταν διαρκς επιθσεις απ το μεγλο κεφλαιο»

Η σημεριν πραγματικτητα

Την περασμνη εβδομδα συνελφθη ομδα φοιτητν στη διρκεια διαδηλσεων κατ της κυβρνησης του Νικολς Μαδορο, διαδχου του Τσβες. Η αντιπολτευση της Βενεζουλας κλεσε λοιπν τους φοιτητς να διαδηλσουν προχθς στο Καρκας για να απαιτσουν την απελευθρωση των συναδλφων τους.

Σμφωνα με τις περιγραφς των μσων ενημρωσης, κατ τη διρκεια των διαδηλσεων οι φοιτητς πετοσαν πτρες και βμβες μολτοφ εναντον των αστυνομικν στη λεωφρο του Πανεπιστημου και ττε εμφανστηκαν ξαφνικ σε διπλαν δρμο καμι δεκαρι μοτοσικλετιστς ντυμνοι στα μαρα. Η αστυνομα παραμρισε για να τους αφσει να περσουν. Και εκενοι ρχισαν να πυροβολον τους φοιτητς. χασαν τη ζω τους συνολικ τρα τομα. Και το βρδυ ο Μαδορο ανακονωσε, κουσον κουσον, τι απτρεψε να νο πραξικπημα.

 

Κλενοντας θα πρπει να πομε τι γνεται αντιληπτ τι μλλον χει καταλβει και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρεδρς του για το τι σημανει Λατινικ Αμερικ και φυσικ θα χει αντιληφθε τι οι χρες αυτς δεν μπορον να μας δεξουν το δρμο.

Αν η Βραζιλα θλει να μας πουλσει φτην πλα ας κνουμε τους υπολογισμος μας και αν τα χρειαζμαστε ττε ας μην τους απογοητεσουμε, αλλ για συνταγς ανπτυξης καλτερα να αφσουμε τη Λατινικ Αμερικ στην ησυχα της και να περιοριστομε στην Ευρπη (κι ας γκρινιζουν οι αριστεριστς του κμματος και ο Βαρουφκης). Δεν θα καταφρουμε ββαια να ρξουμε αμσως τον καπιταλισμ, αλλ μπορομε πντα να ονειρευμαστε, ανδυνο εναι, και κυρως δωρεν.