του Γιργου Καρελι απ το protagon.gr

12 2014

Photo: Konstantinos Tsakalidis / Fosphotos.comΣτις δημοτικς εκλογς του 2010 γινε να σημαντικ περαμα στην Αθνα και στη Θεσσαλονκη. Δο πρσωπα εκτς της ενεργο πολιτικς (με τη στεν ννοια) και, κυρως, σχετα με τον κομματικ σωλνα κατβηκαν υποψφιοι. Και νκησαν.

Πρα απ κθε πρβλεψη, ο Γιργος Καμνης στην Αθνα νκησε τον φθαρμνο μεγαλοπουργ Νικτα Κακλαμνη. Και ο Γιννης Μπουτρης στη Θεσσαλονκη τα βγαλε πρα με να αδιαπραστο σμπλεγμα του τοπικο κατεστημνου, τους Παπαγεωργπουλους, Ψωμιδηδες και νθιμους.

Καμνης και Μπουτρης διαχειρστηκαν με επρκεια -ση επιτρπουν οι περιστσεις- και αξιοπρπεια τα κοιν και, ευλγως, θα διεκδικσουν ξαν τη δημαρχα τον προσεχ Μιο. Το ερτημα που ανακπτει εναι απλ: οι δημτες της Αθνας και της Θεσσαλονκης χουν καννα λγο να εμπλακον στους κομματικος και εσωκομματικος ανταγωνισμος και διαγκωνισμος και να μην εμπιστευθον ξαν τους δο νυν δημρχους;

Σμερα θα επικεντρωθ στην Αθνα, που οι υποψηφιτητες εναι σχεδν λες γνωστς. Απναντι στον Καμνη θα εναι:

Απ την Ν.Δ., ο ρης Σπηλιωτπουλος (επσημος υποψφιος) και ο Νικτας Κακλαμνης («αντρτης»). Τι λγο χει ο Αθηναος δημτης να τους θλει για τη θση του δημρχου; Ο Σπηλιωτπουλος εναι γενικ συμπαθς, αλλ δεν χει να επιδεξει κτι αξιλογο στις δημσιες θσεις απ’ που πρασε ως τρα. Ο Κακλαμνης εναι ο υπουργς Υγεας της κυβρνησης Καραμανλ (2004-2006), που κατργησε τη λστα φαρμκων, με αποτλεσμα να εκτοξευθε στα ψη η φαρμακευτικ δαπνη και να φτσουν στα ρια της χρεοκοπας τα ταμεα υγεας. Και μνο γι’ αυτ την απφαση αξζει να (ξανα)μαυριστε. Αλλωστε, αν ταν καλς δμαρχος, γιατ οι δημτες να τον μαυρσουν το 2010;

Ο ΣΥΡΙΖΑ χρισε υποψφι του το νο στην ηλικα στλεχς του, Γαβριλ Σακελλαρδη. Στον υποψφιο  δεν υπρχει τποτα να προσψει κανες. Το κμμα του, μως, επιδικει να μετατρψει την ψφο των δημοτικν και περιφερειακν εκλογν σε «δημοψφισμα», με στχο να πσει η κυβρνηση. μως, ττοια ευκαιρα δνουν οι ευρωεκλογς, που διεξγονται ταυτχρονα. Εναι εκλογς με χαρακτηριστικ εθνικν εκλογν. Υπρχει κποιος ιδιατερος λγος να μετατρψουμε και τις τοπικς εκλογς για τους δημρχους σε στεν κομματικ αναμτρηση; ποιος θλει να ρξει την κυβρνηση, ας ψηφσει στις ευρωεκλογς αντιπολιτευμενα κμματα. Στις δημοτικς κοιτζουμε περισστερο το συμφρον των πλεων και των χωριν μας.

Πνω κτω τα δια ισχουν και με τις κομματικς υποψηφιτητες των λλων κομμτων. Ξεχωρζει, φυσικ, εκενη του Κασιδιρη της Χρυσς Αυγς, για την οποα δεν χρειζονται πολλ. ποιοι νομζουν τι ο Κασιδιρης και οι μοιο του ενδιαφρονται για τους δημτες και ποιοι θλγονται απ τα νεοναζιστικ τους, ας τον ψηφσουν. Ντροπ τους και καμρι τους!

  ποιος χει αηδισει απ τα παλαιοκομματικ τερτπια και τα πρσωπα που τα υλοποιον. Οποιος δεν θλει να παξει το παιχνδι «ψηφζω δμαρχο για να ρξω την κυβρνηση». ποιος παθανει αναφυλαξα με σα λνε και κνουν οι  Κασιδιρηδες…

…λοι αυτο, δηλαδ οι δημτες, που βλπουν λγο παραπρα απ τη μτη και το κμμα τους, χουν κθε λγο να μην αλλξουν το δμαρχο που χει η Αθνα. Ο Καμνης νοικοκρεψε τον Δμο, πολιτεθηκε με σοβαρτητα και χωρς αλαζονεα, κανε  λιγτερα λθη απ τους προκατχους του, τα βαλε και με τους Κασιδιρηδες ταν χρειστηκε. Μχρι στιγμς δεν βλπω καλτερον.