, ,

Πηγ: alpha965.gr

12 2014

http://www.fourtounis.gr/Υπερασπιζμενος μχρι τελευταας ρανδος την πολιτικ της διακυβρνησης του Γιργου Παπανδρου, ο πρην υπουργς της Γιννης Ραγκοσης στραψε και βρντηξε, μιλντας στον Alpha 96,5 F.M. Θεσσαλονκης και στην εκπομπ “Φαλος κκλος” του Αντνη Κουμιτη, εξαπολοντας σφοδρ επθεση στην κυβρνηση Καραμανλ, στον Αντνη Σαμαρ, με την ιδιτητα ττε του υπουργο Πολιτισμο, στον Ευγγελο Βενιζλο, σε σους προβλλουν ως σκνδαλο την υπθεση ΕΛΣΤΑΤ, εν σκησε και δριμεα κριτικ για το σστημα των ευρωεκλογν.

 

«Αυτ που πνε να κνουν με τις ευρωεκλογς δεν υπρχει…»

Κληθες να σχολισει τα σα ακογονται για τον τρπο διεξαγωγς των ευρωεκλογν, ο πρην υπουργς Εσωτερικν, δλωσε: «Πνε πολλ χρνια, μη πω δεκαετες, την Ελλδα πσω λες αυτς οι αποφσεις. Εναι πολ κακ αυτ που συμβανει. Δεν εναι δυνατν να φτιχνεται ξαφνικ λη η Ελλδα μια εκλογικ περιφρεια, στην οποα θα πσουν στην μχη του σταυρο μερικς δεκδες υποψηφων ευρωβουλευτν. Εξλιξη που παραπμπει σε μα απστευτη ποστητα μαρου πολιτικο χρματος που θα διακινηθε, γιατ διαφορετικ δεν πρκειται να χει στον λιο μορα κανες υποψφιος ευρωβουλευτς, καθς επσης και παραπμπει ευθως στο γεγονς τι μετατρπεται η κοινοβουλευτικ μας δημοκρατα, σε δημοκρατα των καναλιν. Γιατ, μη γελιμαστε, δεν θα αποφασσει ο πολτης, αυτ εναι τρα δικαιολογες, στην πραγματικτητα θα αποφασσουν τα κανλια με βση ποιν εκλεκτ θα βγλουν την τελευταα εβδομδα στο κεντρικ δελτο ειδσεων, που θα επιλξουν οι καναλρχες και οι διευθυντς των δελτων ειδσεων. Τελεα και παλα. Εναι δυστυχς οι προφσεις για να γυρσει η χρα δεκαετες πσω και το πολιτικ της σστημα».

 

«Η δρση ενς οργανωμνου παρακρτους αδκησε την πολιτικ Παπανδρου»

Ο κ. Ραγκοσης, τονζοντας τι εναι εντς πολιτικς και αφο προτρεψε τον κ. Βενιζλο να βλει σταυρ και στον εαυτ του, ερωτηθες για το κατ πσο θεωρε τι αδικθηκε η διακυβρνηση Παπανδρου, ξσπασε λγοντας: «Απλυτα. Αυτ το θεωρ αποτλεσμα της δρσης ενς οργανωμνου παρακρτους…, σε μα λογικ εκμετλλευσης του πραγματικο προβλματος των Ελλνων πολιτν. Την Ελλδα το 2009 μας την παρδωσαν ως ασθεν σε κμα. Η χρα χρεοκπησε και πνω σε αυτ την χρεοκοπημνη Ελλδα βγκαν μερικο παλικαρδες και απογειωθκαν πολιτικ, γιατ βεβαως επαν να σωρ ψματα στον ελληνικ λα».

 

«Αυτ εναι παραμθια της Χαλιμς, τσι χρεοκπησε η χρα»

Ερωτηθες σχετικ με την υπθεση ΕΛΣΤΑΤ, ο κ. Ραγκοσης δλωσε: «Το γεγονς τι τα greek statistics χουν γνει παγκσμιο συννυμο των πειραγμνων στατιστικν και αυτ ταν τα greek statistics της διακυβρνησης Καραμανλ και να μιλμε τρα για το σκνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ, ττε με συγχωρεται πολ αλλ αυτ μπορε να τα συζητει εκολα νετα ποιος νομζει, αλλ προφανς θα του εναι και πολ εκολο κποια στιγμ τι μλλον μας ψεκζουν. Αυτ εναι παραμθια της Xαλιμς. Η χρα χρεoκπησε. Εχαν ξοδψει, η κυβρνηση Καραμανλ με τον Αντνη Σαμαρ στο υπουργεο πολιτισμο, το 2009, 36 δισ. ευρ που δεν υπρχαν. Τελεα και παλα. Η χρα γι’ αυτ χρεοκπησε. Ποι στατιστικ και ποι σκνδαλο με την ΕΛΣΤΑΤ και παραμθια της Χαλιμς. Εναι ντροπ πια. Εναι ντροπ να ταλαιπωρον την κοιν λογικ, να ταλαιπωρον λλο την απλ λογικ του λληνα πολτη. λεος πια, λεος. 36 δισ. μνο το 2009 εχαν ξοδψει, εν δεν υπρχαν. Και βγαιναν και λγαν τι χουν λλειμμα 3 και 4 και 5% και αποδεχθηκε τι το λλειμμα ταν 15,5%, δηλαδ 36 δισ. ευρ…».

 

«Απολογομενοι εμες που αναλβαμε να καθαρσουμε τη βρωμι της μεταπολτευσης»

Τλος, αναφερθες στο παλαιοκομματικ σστημα, ο κ. Ραγκοσης επε: “Θα κθομαι να απολογομε εγ τρα, την δια στιγμ που ο κης Τσοχατζπουλος, ηγτης του ΠΑΣΟΚ επ δεκαετες, εναι πσω απ τη φυλακ και δεν ξρουν ακμα, μετρνε τις μιζς που εχε μαζψει και η παρα του. Και εμαστε εμες απολογομενοι που αναλβαμε να καθαρσουμε λη αυτ τη βρωμι της μεταπολτευσης”.