του γγελου Κωβαου απ το tovima.gr

Τρτη 11 Φεβρουαρου 2014

http://www.fourtounis.gr/Ανησυχα για μαζικ αντδραση την δετερη Κυριακ στις Περιφρειες που σημεινονται διαφωνες για τις επιλογς της Κουμουνδορου - Κατ της υποψηφιτητας Βουδορη και η νομαρχιακ Αρκαδας

Σε συνολικ επανεκτμηση επιλογν οδηγεται ο ΣΥΡΙΖΑ, λγω της επικεμενης αλλαγς του τρπου διεξαγωγς των ευρωεκλογν (με σταυρ προτμησης, αντ λστας) και υπ τον φβο της αποχς στην δετερη Κυριακ, κατ την οποα θα διεξαχθον και οι ευρωεκλογς.

Η σθεναρτητα των αντιδρσεων στην Πελοπννησο κατ της υποψηφιτητας του κ. Οδ. Βουδορη αποτελε πλον μεζονα λγο ανησυχας στην Κουμουνδορου, καθς στελχη του ΣΥΡΙΖΑ αρχζουν να προβληματζονται για το κατ πσον ο κνδυνος ενς φισκου με τον υποψφιο περιφερειρχη, ενδχεται να χει αρνητικ εππτωση και στην ψφο την συμμετοχ των πολιτν στις ευρωεκλογς.

Υπ αυτς τις συνθκες, οι δυναττητες που αρχζουν να διερευννται στην Κουμουνδορου οδηγονται προς δο κατευθνσεις: ετε προς την απσυρση της στριξης προς τον κ. Βουδορη, υπ τον φβο μα αρνητικς ψφου γενικευμνης αποχς στις ευρωεκλογς στην περιφρεια της Πελοποννσου, ετε στην εξερεση υποψηφων για τις ευρωεκλογς, οι οποοι θα κατορθσουν να υπερκερσουν τις αντιδρσεις και να διατηρσουν αρραγς το αντιμνημονιακ μτωπο, τουλχιστον στην δετερη κλπη.

Πντως, υπ τις συνθκες που διαμορφνονται η μεγαλτερη ανησυχα του ΣΥΡΙΖΑ εστιζεται στο ενδεχμενο η κατακραυγ κατ επιλογν πως αυτ του κ. Βουδορη, να προκαλσει να κμα αποχς ακμη και των κατ τπους κομματικν στελεχν, απ την κλπη του β' γρου και των ευρωεκλογν.

Οι αποφσεις των κομματικν οργνων του ΣΥΡΙΖΑ χουν μετατεθε στις επμενες εβδομδες και σμφωνα με λες τις ενδεξεις και πληροφορες, θα καταβληθε προσπθεια στε οι χειρισμο των βολιδοσκοπσεων και των προτσεων προς στελχη για συμμετοχ στην λστα υποψηφων για τις ευρωεκλογς να μην γνουν με τον προβληματικ τρπο, ο οποος «καψε» πολλς υποψηφιτητες που επιθυμοσε να προωθσει η Κουμουνδορου για τις περιφερειακς εκλογς.

Υπ το πρσμα αυτ, ο κ. Τσπρας αναμνεται τις επμενες ημρες να χει κατ’ ιδαν συναντσεις με στελχη που πληρον προποθσεις και ρους για την διεκδκηση σταυρο προτμησης στις ευρωεκλογς, με την ελπδα τι οι τελικς ανακοινσεις των ονομτων θα λειτουργσουν αντισταθμιστικ απναντι στα προβλματα που δημιοργησε η διαδικασα επιλογς προσπων στις περιφερειακς εκλογς.

Μχρις του συνεδρισουν δε τα ργανα του ΣΥΡΙΖΑ για τις τελικς αποφσεις, γενικευμνη εναι η εντπωση τι η υποψηφιτητα του κ. Βουδορη βρσκεται επ της ουσας «στον αρα».

Αργ το βρδυ της Δευτρας ολοκληρθηκε η συζτηση στην ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ στην Αρκαδα η οποα τχθηκε κατ την ψηφοφορα που γινε, εναντον της υποψηφιτητας του κ. Οδ. Βουδορη. Σμφωνα με πληροφορες, το αποτλεσμα ταν 9 κατ και 4 λευκ και με βση αυτ η Νομαρχιακ Επιτροπ του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδας ζητ να επανεξεταστε η πρταση για την υποψηφιτητα.

Εχαν προηγηθε οι αρνητικς εισηγσεις των ΝΕ Κορινθας, Μεσσηνας και κποιων οργανσεων απο την Λακωνα.