. :

Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

1 2013

http://oktv.gr/wp-content/uploads/2012/09/2011032601614_117209387.jpgΤη βαθι λπη του για τη δολοφονα των δο νων ανθρπων και τον τραυματισμ ενς ακμη «απ σφαρες ψυχρν εκτελεστν», στο Νο Ηρκλειο, εκφρζει σε δλωσ του ο πρην πρωθυπουργς, Γιργος Παπανδρου.

O πρην πρωθυπουργς στην ανακονωσ του τονζει τι «αποτελε αδριτη ανγκη η εντητα και η συνεργασα λων των δημοκρατικν δυνμεων» και πως «μπροστ στις δυσκολες

Ο κ. Παπανδρου, καθς πως αναφρει «αισθνεται την ανγκη» να το κνει, επαναλαμβνει εν συνεχεα και σα εχε δηλσει για τη δολοφονα του Παλου Φσσα. Στην συγκεκριμνη δλωσ του τνιζε, μεταξ λλων, τι «η βα εναι βα, απ που κι αν προρχεται, απναντι σε οποιαδποτε ιδα, απναντι σε οποιονδποτε», τι εναι «αδικαιολγητη και καταδικαστα» και πως «το δικ μας πλο εναι η δημοκρατικ νομιμτητα».

 

Ολκληρη η δλωση

«Εκφρζω τη βαθι λπη μου για την δολοφονα δο νων ανθρπων και τον τραυματισμ ενς ακμη απ σφαρες ψυχρν εκτελεστν, στο Νο Ηρκλειο.

Το θλιβερ αυτ γεγονς επιβεβαινει τι, εναι ρες ευθνης για λους σοι πιστεουν στην Δημοκρατα, για λους σοι πιστεουν τι η Δημοκρατα δεν προστατεεται απ οπαδος της βας, απ´ που και αν αυτο προρχονται. 

Αποτελε αδριτη ανγκη η εντητα και η συνεργασα λων των δημοκρατικν δυνμεων. Κθε δημοκρτη πολτη που πιστεει στις δημοκρατικς πρακτικς απναντι σε κθε μορφ βας και αυθαιρεσας. Που δεν ψχνει για εξιλαστρια θματα αλλ αναζητ πραγματικς αιτες και λσεις. Που αναζητ πντα λσεις μσα απ την αλθεια και τον διλογο, χωρς να επιδικει να επιβλει τις δικς του.

Μπροστ στις δυσκολες οφελουμε να εννουμε αντ να πολνουμε. Η πλωση υπονομεει την συλλογικ δναμη και θληση της Ελληνικς κοινωνας.

Εναι αυτονητη αλθεια τι η χρα, η Ελληνικ κοινωνα, δεν αντχουν το μσος και τον διχασμ. 

Οτε μπορε η Ελλδα να ξαναζσει καταδικασμνες πρακτικς που καλλιεργον το μσος και την βα. 

Αισθνομαι την ανγκη να επαναλβω σα εχα δηλσει για την δολοφονα του Παλου Φσσα:

Αν πιστεουμε τι η βα αφορ πντα "κποιους λλους", ττε εναι ββαιο τι θα χτυπσει και την πρτα του καθενς μας.

Αν πιστεουμε τι υπρχει δικαιολογημνη και αδικαιολγητη βα, καλ και κακ βα, ττε γινμαστε εμες φορες της κι ας μην χουμε σηκσει ποτ το χρι μας.

Η βα εναι βα.

Απ που και αν προρχεται.

Απναντι σε οποιαδποτε ιδα.

Απναντι στον οποιονδποτε.

Δεν χει χρμα. 

Εναι αδικαιολγητη και καταδικαστα.

Θα το πω λλη μι φορ. 

Το διακβευμα εναι η Δημοκρατα.

Το δικ μας πλο εναι η δημοκρατικ νομιμτητα.

Μικροκομματικο υπολογισμο και δετερες σκψεις, δεν δικαιολογονται. 

Απ τις απειλς για "κρεμλες" πριν δο χρνια και τους προπηλακισμος, φθσαμε στις εν ψυχρ δολοφονες.

Το μσος, η βα, ο φασισμς, ο ρατσισμς, ο νεοναζισμς, πως και κθε ακραα αντληψη, νοοτροπα και συμπεριφορ, δεν δωσαν ποτ λση. 

Προκλεσαν να βα, χυσαν περισστερο αμα. 

Οδγησαν στον αυταρχισμ και τον σκοταδισμ. 

Εναι φαινμενα που πλττουν την κοινωνικ συνοχ και την αλληλεγγη και υπονομεουν τις δυναττητες της χρας και του Ελληνικο λαο να αντιμετωπσουν τα μεγλα διακυβεματα και τις προκλσεις των καιρν."

Εναι απλυτη πεποθησ μου τι η σημεριν διπλ δολοφονα, ανεξρτητα απ το αν εναι μια πρξη εκδκησης, τρομοκρατας, προβοκτσιας μια ενργεια κοινο εγκλματος, πρπει να σηματοδοτσει την αποφασιστικτητας μας να αναμετρηθομε, πολτες και πολιτεα, με το τρας της βας. Χωρς φβο και αναστολς.»