Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

Κυριακ 13 Οκτωβρου 2013

http://1.bp.blogspot.com/-yJQ5u6Uq4ho/UWlYiOW8m6I/AAAAAAAAA00/66Nt3mZtly4/s640/540102_10200885155360292_367303680_n.jpgΣε αυτοκριτικ φανεται να προχωρ ο ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτικ επιλογ που κανε στα τλη Αυγοστου μιλντας για «θερμ φθινπωρο ανατροπς».

Τα στελχη της Κουμουνδορου αξιολογον τα να πολιτικ δεδομνα που προκπτουν απ τη μεγλη κντρα του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβρνηση για τη «θεωρα των δυο κρων» και για την «προβοκτσια» και κνουν αποτμηση αυτν που δεν γιναν.

Το τελευταο διστημα λοιπν γνωρζουμε τι υπρχει διθεση ντονης αυτοκριτικς για αυτ την πολιτικ επιλογ του Αυγοστου, μιας επιλογς που δεν «βγκε», πως λμε στην πολιτικ διλεκτο.

Η επιλογ αυτ, πως δεχνουν τα δεδομνα δεν βγκε με τποτα και αυτ αποτυπνεται στην κοινωνα, αλλ και στις δημοσκοπσεις.

Ας προυμε τα πργματα να να σε τη σειρ για να δομε πως κατρρευσε η πολυπθητη κινηματικ επανσταση.

Στον συνδικαλιστικ χρο τα στελχη της Κουμουνδορου εδαν με απογοτευση τις κινητοποισεις στο χρο της υγεας να «ξεθυμανουν», χωρς να δημιουργον ουσιαστικ καννα πρβλημα στη συγκυβρνηση.

Επσης οι κινητοποισεις στο χρο της παιδεας , που λλοτε εχαν κυραρχη δυναμικ «ξεθμαναν και αυτς, μιας και οι καθηγητς γρισαν πολ γργορα στις αθουσες, κνοντας μα εβδομδα απεργα και αυτ με αρκετ χαμηλ ποσοστ.

Το αποκορφωμα, μως, της απογοτευσης για το «κινηματικ» μπλοκ που υπρχει εντς του ΣΥΡΙΖΑ ταν η προχθεσιν συγκντρωση των διοικητικν υπαλλλων στα Προπλαια. Σε αυτ την περπτωση, παρτι ξεπερνον τους 1.300 οι διοικητικο υπλληλοι και πολλο εξ αυτν κινδυνεουν με απλυση μσω διαθεσιμτητας, στην οδ Πανεπιστημου βρθηκαν δεν βρθηκαν για να διαμαρτυρηθον καμι 400αρια τομα.

Τα παραπνω καταδεικνουν εγλωττα τι αυτ η πολιτικ επιλογ του ΣΥΡΙΖΑ δεν απδωσε τα αναμενμενα.

Τι φταιξε; Αυτ εναι να πολ μεγλος ερωτηματικ που πρπει να μας απασχολσει λους μας.

Οι αιτες εναι πολλς και πολυεππεδες.

Θα πρπει να κατανοσουμε τι ζητμε τους αγνες αυτος απ μια κοινωνα διαλυμνη και κατατρομαγμνη, με ποιες και σες συνπειες χει αυτ στο μαζικ κνημα.

Η πολιτικ επιλογ του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνταν σε εργαζμενους κυρως του δημσιου τομα, χωρς να λαμβνει σοβαρ υπ’ ψιν την κατσταση του ιδιωτικο τομα με το ενμισι εκατομμριο ανργους καθς και τις συνθκες «γαλρας» που εργζονται σοι χουν ακμα εργασα.

Επσης με τη λογικ της «κατληψης των θερινν ανακτρων», που χρησιμοποιθηκε ταν κατ τη γνμη μας δεδομνη η αποτυχα αυτς της πολιτικς επιλογς.

Τλος θα πρπει να συνειδητοποισουμε λοι, κμματα, συνδικτα, φορες τι οι παλαις τακτικς χουν πεθνει, με ,τι αυτ σημανει για το μαζικ κνημα. Και επιπλον θα πρπει να συνειδητοποισουμε τι τα συνδικτα, και του ιδιωτικο και του δημοσου τομα, χουν πολ σοβαρ ρλο να επιτελσουν και δεν παρ4χεται σε κανναν το δικαιματα με τακτικς που στοχεουν στο «καταραμνο» ψηφαλκι να τα αποδυναμνουμε, γιατ ττε προσφρουμε το μεγαλτερο δρο που θα μποροσαμε να προσφρουμε στην εργοδοσα, κτι με το οποο φαντζομαι τι δεν συμφωνε το συγκεκριμνο κμμα.