,

του Σταρου Χριστακπουλου topontiki.gr

4 2013

http://www.topontiki.gr/photos/570x/66661380810575.jpg«Μην μας τσουβαλιζετε με τη Χρυσ Αυγ». χι, δεν το επε ο ΣΥΡΙΖΑ, τον οποο συστηματικ η κυβρνηση – και τα δο συμμετχοντα κμματα, αλλ με διαφορετικ φρασεολογα – «τσουβαλιζει» με την θλια θεωρα περ «δο κρων». Το επε η... Γαλλδα ακροδεξι Μαρν Λεπν.

Η κρη του Ζαν Μαρ Λεπν, του ιδρυτ του φασιστικο Εθνικο Μετπου, θεωρε ντροπ και προβοκτσια το να ταυτζεται με δο σχηματισμος σε λη την Ευρπη: το κμμα του ρατσιστ κατ συρρον δολοφνου ντερς Μπριβικ στη Νορβηγα και το ναζιστικ κμμα Χρυσ Αυγ με την εγκληματικ δρση στην Ελλδα.

χι τυχαα, ο σφαγας Μπριβικ, ο οποος φιλοδοξοσε να «καθαρσει» την Ευρπη απ «μουσουλμνους, προδτες και μαρξιστς», χει αναφρει στο μανιφστο του, μεταξ λλων, ως πολιτικς δυνμεις που θα μποροσαν πιθανς να βοηθσουν την «εκστρατεα» («σταυροφορα») του τονκαρατζαφρειο Λακ Ορθδοξο Συναγερμ (ΛΑΟΣ), το Ελληνικ Μτωπο τουΒορδη (το οποο μως προσχρησε στον ΛΑΟΣ) και τη Χρυσ Αυγ.

σο και αν η Χρυσ Αυγ στην Ελλδα φωνζει τι ξνες σκοτεινς δυνμεις προσπαθον να την καταστρψουν αλλ αυτ θα συνεχσει την «πολιτικ δρση» της, η πικρ αλθεια γι’ αυτος τους τπους εναι τι δεν αποτελον... πρτυπο πολιτικο σχηματισμο οτε καν για τους ιδεολογικος συγγενες τους αν την Ευρπη.

Απ την ρα που ρχισε η τρχουσα ρευνα, η οποα μχρι στιγμς χει επιφρει τη φυλκιση μρους της ηγεσας της, χουν παρελσει μπροστ στα μτια του απλο και ανδεου κσμου απστευτες λεπτομρειες, για τις οποες πολ λγοι φναζαν για χρνια, αλλ μεναν μπλοκαρισμνοι απ τη μεγλη πλειοντητα των μεγλων σε επιρρο ΜΜΕ.

Η μεταστροφ αυτν των ΜΜΕ, για μια σειρ λγους, αποκλυψε στα κπληκτα μτια πολλν τι ο ναζιστικς σχηματισμς, ο οποος καταγγλλει τηδιαφθορ υποσχμενος «τιμωρα», εναι ο διος τσο βαθι διεφθαρμνοςστε ο ρειος Πγος να τον ερευν ως εγκληματικ οργνωση.

σο διετηρετο η ασυλα (και η μμεση διαφμιση - προθηση) της Χρυσς Αυγς απ τα μεγλα και απολτως συστημικ ΜΜΕ, σο αυτ τη χρησιμοποιοσαν για να διατηρον ζωνταν την κυβερνητικ αθλιτητα περ«δο κρων», αλλ και για να επενδουν πνω της με στχο ετε τον διχασμτου ελληνικο λαο ετε για να την «εξανθρωπσουν» σε να στερο στδιο και να τη χρησιμοποισουν ως κυβερνητικ στριγμα, πως εχαν πρξει με τον ΛΑΟΣ του Καρατζαφρη, δεν υπρχε πρβλημα.

Τρα που το σπυρ σπασε, αντιλαμβνονται τι το μακιγιρισμα δεν μπορε να αντξει επ’ πειρον και τι πια αποκαλπτονται στην κοιν θα. Εναι μως αργ να μιλον για «συνωμοσα», διτι απλοστατα αυτ που σπασε εναι ακριβς η συνωμοσα σιωπς, η οποα εχε χτιστε απ τη Χρυσ Αυγ και εκενα τα ΜΜΕ που σμερα καταγγλλει τι τη δικουν.

λλωστε, καλ εναι να μην βιζονται οι ναζιστς. Αν αριο «ανανψουν», ανκαταφρουν να καθαρσουν τη «βιτρνα» τους απ τα πιο εγκληματικ στελχη τους, αν φορσουν «ευπρεπ» ροχα αντ της «παραλλαγς» και μθουν να μιλνε... ελληνικ, αν εγκαταλεψουν τους φανερος τραμπουκισμος και εκπαιδευτον στην «πολιτικ ορθτητα», ττε τα δια ΜΜΕ, τα οποα χθες τους χιδευαν και τους προωθοσαν και σμερα τους σιχτιρζουν, θα αναλβουν ακμη μια φορ να τους ξεπλνουν.

λλωστε η «ευχ» - παρανεση του Μπμπη Παπαδημητρου για μια «καλ Χρυσ Αυγ», που θα μποροσε να αποτελσει κυβερνητικ εταρο της Ν.Δ., πεσε στο τραπζι και ουδποτε απεσρθη. Θα επανλθει εν ευθτω χρνω.

λλωστε στο στχαστρο του πρωθυπουργο και των κολλητν του οι ναζ μπκαν... παρεμπιπτντως. Αυτο, πως ομολγησε δημοσως ο Φαλος Κρανιδιτης, κρατνε τις «σφαρες» τους για τον «πραγματικ εχθρ»: σμερα για τα κμματα της ιστορικς Αριστερς και αριο για ποιον λλον αποτολμσει να εκφρει απελευθερωτικ πρταγμα απαλλαγς απ το ολοκληρωτικ καθεστς της αποικας χρους.