Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

30 2013

Σε πρσφατη τηλεοπτικ εμφνιση του ο πρεδρος της Χρυσς Αυγς Νκος Μιχαλολικος φησε να εννοηθε τι ο Ηλας Κασιδιρης θα εναι ο υποψφις τους για το δμο της Αθνας.

Μχρι εδ καννα πρβλημα, γιατ δεν υπρχει οτε μια περπτωση, κατ την προσωπικ μου ποψη, να εκλεγε δμαρχος ο συγκεκριμνος. Εκενο μως που μπορε να συμβε και θα εναι καταστροφικ εναι να εξασφαλσει να ττοιο εκλογικ ποσοστ που να μπορε να χαρακτηριστε θριαμβευτικ, ειδικ αν του εξασφαλσει την εσοδο του στο β' γρο.

Πς μπορε να συμβε αυτ; Ο μοναδικς τρπος να περσει στο δετερο γρο εναι η πολιτικ αυτοκτονα των υπλοιπων κομμτων. Αν, δηλαδ, η Να Δημοκρατα και ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασσουν να αναμετρηθον χρησιμοποιντας δημοφιλ στελχη τους ως υποψηφους για το δμο της Αθνας, ττε ο Κασιδιρης θα χει τη μεγλη ευκαιρα βρεθε ψηκλ στον πρτο γρο, λγω της πολυδισπασης που θα προκληθε.

Στο σημεο αυτ να θυμσουμε, σμφωνα με τα μχρι τρα ισχοντα, τι ο σημερινς δμαρχος της Αθνας Γιργος Καμνης σκοπεει να εναι ξαν υποψφιος ως ανεξρτητος, με τη στριξη του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικς Αριστερς εν υποψφιος δηλνει τι θα εναι, ετε με χρσμα απ τη Να Δημοκρατα ετε χωρς, o δμαρχος της εποχς Κ. Καραμανλ Νικτας Κακλαμνης.

Σμφωνα, λοιπν, με τα παραπνω, η μπλα πια εναι στο γπεδο των δημοκρατικν δυνμεων, οι οποες θα πρπει να συσπειρωθον κατ των νεοναζ και να μην επιλξουν να στηρξουν τις μικροκομματικς τους σκοπιμτητες, γιατ ττε θα χαρσουν στη Χρυσ Αυγ να επικοινωνιακ σπουδαο εκλογικ αποτλεσμα;

Εκτιμομε τι υπρχει λση και εναι ιδιατερα απλ. Θα πρπει η Να Δημοκρατα και ο ΣΥΡΙΖΑ να στηρξουν τον σημεριν δμαρχο, ο οποος χει καταφρει να μην ταυτιστε με παλαιοκομματικος μηχανισμος στην προσπθεια του να συμμαζψει το μπχαλο που παρλαβε.

Ο Γιργος Καμνης διαθτει ,τι απαιτεται για να συμβολσει μια διακομματικ δημοκρατικ επιλογ απναντι σε τι συμβολζει και εκπροσωπε ο Κασιδιρης. Ββαια αν δεν τους κνει ο Καμνης, θα πρπει να βρουν κποιον που να του μοιζει πολ και δεν ξρω αν αξζει τον κπο μια ττοια αναζτηση.

>Αν στο νομα του διακομματισμο, που κποτε τον κατγγειλαν, η Να Δημοκρατα και ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκατινιαστον μεταξ τους, ττε εναι ββαιο τι οι νεοναζ τη βραδι των εκλογν, οι νεοναζ θα στσουν γλντι και ο δημοκρατικς λας της Αθνας δεν θα το συγχωρσει ποτ.