, ...

του Κστα Ρεσβνη, απ το protagon.gr

22 2013

Κστας ΡεσβνηςΑστυνομικς δυνμεις με εντολ εισαγγελων μπκαν χθες το πρω σε χρους του Πολυτεχνεου και τερμτισαν μια κατληψη που διαρκοσε επ πολλ χρνια! Τα ευρματα, γνωστ. Κοντρια, βαριοπολες, εφλεκτα υγρ κ.λπ. τοιμα τα εφδια για νες καταστροφς που χει βισει και με θαντους ακμα αυτ η πλη. Δεν πρασε πολλ ρα απ την εσοδο των αστυνομικν και ο κοινοβουλευτικς εκπρσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιτης Λαφαζνης ξεσπθωσε: «Η Αστυνομα μπκε σαν τον κλφτη…». Δεν συμπλρωσε τη φρση «Μπκε σαν τον κλφτη για να διξει τους νοικοκυραους του σπιτιο…», την φησε να εννοηθε.

Αναρωτιμαι, αλθεια, τι υπερασπζεται ο Λαφαζνης; Πανεπιστημιακος χρους που κθε καρυδις καρδι θα μπορε να αποθηκεει πλα, μολτωφ, εργαλεα καταστροφς, να «χτζει» καθηγητς και να πυρπολε την πλη; Και οι χιλιδες φοιτητς και καθηγητς που θλουν να σπουδσουν, να δημιουργσουν, να οραματισθον το μλλον το δικ τους και της χρας σε να campus με στοιχειδεις καννες αλληλοσεβασμο, δεν υπρχουν για τον Λαφαζνη και σους σκπτονται σαν κι αυτν; Αν θλουν στω για μια στιγμ να μιλσουν ειλικριν οι λαφαζνηδες (δεν βζω στον διο τορβ λο τον ΣΥΡΙΖΑ και λους τους οπαδος του), ας απαντσουν στην απλ ερτηση: Πτε παρεμποδστηκε ειρηνικ διαδλωση απ την Αστυνομα για οποιοδποτε ζτημα τα τελευταα χρνια, στω κι αν 50-100 τομα παρλυαν τη ζω σε μια πλη 4 εκατομμυρων πολιτν; μως αυτ η ελευθερα κφρασης και διαμαρτυρας σημανει και συγχωροχρτι για εγκληματικς πρξεις;

κου, Παναγιτη Λαφαζνη. Δεν ξρω αν θυμσαι -χεις γεννηθε το ’51- αλλ σγουρα θα χεις ακοσει τι σημανει αστυνομοκρατα, τι σημανει γριο κυνγι ιδεν και φρονημτων-λλωστε τα χεις υποστε και εσ. Στη σκληρ περοδο της Δεξις, πριν τη χοντα, η αστυνομα προσπαθοσε να διαλσει τις ογκδεις ε ι ρ η ν ι κ ς συγκεντρσεις (15% για την Παιδεα, το 114, το Κυπριακ) με συλλψεις, ξυλοδαρμος και δακρυγνα. Πς τους αντιμετωπζαμε; Με μεγαλτερες συγκεντρσεις, με μοναδικ πλα το δημοκρατικ μας πθος και τις φλεγμενες για κοινωνικ δικαιοσνη ψυχς μας. Δεν εχαν ευδοκιμσει ττε ακραες φωνς και πρξεις. Δεν διαλαμε τα δικ μας Πανεπιστμια, δεν καγαμε τις δικς μας πλεις και ανποπτους ανθρπους στο νομα μιας ψευδεπγραφης αντστασης. Δεν επιτρπαμε να σφετεριστον τον χρο των Σχολν μας, καταστροφες και Νρωνες που δεν εχαν σχση με τις διεκδικσεις μας.

μουν μλος του Φοιτητικο Συλλγου Πειραι, στην πλη που εκλγεσαι. Οι ασφαλτες του Σπουδαστικο, παρα με τους ΕΚΟΦτες, μας ρπαζαν απ την πλατεα Κορα, πριν προυμε το λεωφορεο για την Αθνα, που γνονταν οι συγκεντρσεις, και μας κλειναν στα κρατητρια της Ασφλειας για «εξακρβωση». Κατλαβες, Παναγιτη, κτι απ αυτ; Κατλαβες τι σημανει αντιδημοκρατικ πρακτικ με τη συνδρομ των αστυνομικν αρχν, ττε που οι κυβερνντες τις εχαν για κεφαλοκυνηγος των μη εθνικοφρνων; Τι κανε χθες η Αστυνομα; σπασε να ακμα μολυσματικ απστημα, πως φειλε για πρξεις που, το λιγτερο, καταστρφουν δημσιο χρο και περιουσα και πρακτικς που στοχεουν σε κθε εδους εγκλματα.

Να σε διευκολνω: Πιθαντατα θα αντιτενεις τι και σμερα με τα Μνημνια κ.λπ. διαλεται η κοινωνα, μνουν πολτες απροσττευτοι, χιλιδες νοι στην ανεργα. Μλιστα. Επειδ μως δεν παραχωρ σε κανναν το δικαωμα της ευαισθησας απναντι σε αυτ τη δσκολη κατσταση που βινουμε, θα σε προσκαλοσα να απαντσεις. Πς αλλζουν λα αυτ; Να πσει αυτ η κυβρνηση; Να πσει! Να αναλβει ο ΣΥΡΙΖΑ; Να αναλβει. Αυτ δεν θλεις; Σγουρα, φτνει να το θελσει και ο ελληνικς λας. Υποθτω τι και σ’ αυτ συμφωνες. Πες μου μως, αυτ η στριξη της ανομας, της εγκληματικτητας, των απνθρωπων πρακτικν σων προστατεεις επ χρνια εσ και κποιοι λλοι στον ΣΥΡΙΖΑ, πιστεεις τι θα φρουν πιο γργορα το κμμα σου στην εξουσα; Αν το πιστεεις, να το πεις στους αντιπλους σας να μενουν συχοι… Αν χι, μπορες να εξακολουθες να ηγεσαι μιας (ψευδο)Αριστερς Πλατφρμας που δεν χει να προσφρει παρ μνο ναρθρες κραυγς σ’ αυτ τον τπο.