:

Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

21 2013

http://2.bp.blogspot.com/-aunPvS_awBc/UbVnlOyy9UI/AAAAAAAAAWs/Ne1PEEpK5fk/s758/4142287646_22efe418b6_b.jpgΜε να πολ οργισμνο κεμενο που δημοσευσε στο προσωπικ του ιστολγι ο πρην υπουργς και Γραμματας του ΠΑΣΟΚ Σωκρτης Ξυνδης εξηγε γιατ δεν θα παραστε στις εκδηλσεις για την  επτειο δρυσης του ΠΑΣΟΚ την 3η του Σεπτμβρη, που οργαννει η σημεριν του ηγεσα και μλιστα δεχνει να χει και πολλ νερα.

Διαβστε ολκληρο το κεμενο του Σωκρτη Ξυνδη:

Μρες με απασχολε η σκψη της συμμετοχς μου, κυρως λγω της ιδιτητας του πρην Γραμματα του πλαι ποτ Εθνικο Συμβουλου, στην επτειο δρυσης του ΠΑΣΟΚ την 3η του Σεπτμβρη, που οργαννει η σημεριν του ηγεσα.

Κατληξα τι στο δλημμα της συμμετοχς χι υπρχαν πολλ επιχειρματα νθεν κακεθεν. Πολιτικ, επικοινωνιακ, ιδιοτελ αλλ κυρως ανιδιοτελ, ηθικ και συναισθηματικ. Αντιφατικ, παρορμητικ, ψυχρ υπολογιστικ. Μχρι που κατλαβα τι σε αυτ την πολυσνθετη και στενχωρη διαδικασα μας χει βλει τεχνηντως η σημεριν ηγεσα.

Πρτον με το φος της που μας χει κνει να σκεφτμαστε εν θλουμε να παρευρεθομε στην επτειο. Και δετερον με τα ηθικ διλμματα που μας θτει, κυρως θλοντας να επιβλει μα προς τα ξω εικνα «οικειοθελος μαντρματος» χριν της μεγλης δημοκρατικς παρταξης κλπ, κλπ.

Καταλγω: Πρτον εσες, της σημερινς ηγεσας του ΠΑΣΟΚ, ευθνεστε για το τι δεν μας χετε αφσει καμι διθεση να παρευρισκμαστε στις αμφσημες επετειακς εκδηλσεις.

Θα προσκαλσετε και τους κυβερνητικος εταρους, υβριστς του Ανδρα Παπανδρου, στις προκλσεις των οποων αντιδρσατε ως ΚΟΔΗΣΟ;

Θα ανεχθετε τις ξεκθαρα δεξις, στω και συγκεκαλυμμνες με δθεν διανοουμενστικο προοδευτικ περιτλιγμα, αναλσεις τι ο Ανδρας Παπανδρου, το ΠΑΣΟΚ και οι φιλολακς και κοινωνικο περιεχομνου πολιτικς του ευθνονται για την κατντια της χρας;

Μας θτετε ηθικ διλμματα για τη συμμετοχ μας στην επτειο εσες που στηρζετε με κριτο και επικνδυνα «αδιφορο» τρπο την παλιννστηση ενς σκληρο δεξιο αυταρχικο κρτους και την επαναδμηση τον παραπαιντων τριν κατεστημνων που φεραν τη χρα στην καταστροφ:

1) του παλιο αποτυχημνου τραπεζικο κατεστημνου που επαναδομθηκε, επανακεφαλαιοποιθηκε και παραδθηκε στους διους τραπεζτες χωρς την παραμικρ συμμετοχ και λεγχο του δημοσου και ρα των πολιτν, που τσες θυσες καναν. Στους διους τραπεζτες που οδγησαν το τραπεζικ σστημα της χρας στην καταστροφ τους παραδδετε νευ ρων και ελγχου τα κλειδι των διων τραπεζν. Αν πως λτε οι τρπεζες δεν μπορον να ανταπεξλθουν και χρειζονται ακμη και τους πλειστηριασμος πρτης κατοικας, γιατ οι διοι τραπεζτες δειξαν αυτν τον ζλο στη διαδικασα ανακεφαλαιοποησης να κρατσουν οι διοι τα κλειδι;

2)του παλιο αποτυχημνου μεταπρατικο επιχειρηματικο κατεστημνου, δηλαδ των επιχειρηματιν χωρς επιχειρσεις! Αυτν που αφο ξεζομισαν κθε κρατικ επιχοργηση, πολησαν, αγρασαν, εμφανστηκαν, εξαφανστηκαν, κθονται στην πρτη γραμμ των εκδηλσεων των Επιμελητηρων ταν μιλ ο κ. Σαμαρς και κνουν βλτες με τα αεροπλανκια τους τα κυβερνητικ στελχη. Στη σγκρουση για τη δημιουργα διαφανος επιχειρηματικο περιβλλοντος και αδιαφανος επιχειρηματικο ντπιου κατεστημνου, το δετερο νκησε καθ' ολοκληραν. Γι'αυτ οτε μια ξνη επνδυση δεν γνεται στην Ελλδα. Γιατ η σημεριν κυβρνηση «πεισε» ακμη και τους τροκανος τι σε αυτ τη χρα μνο τα «ντπια λαγωνικ» μπορον να δρσουν.

3)Του διου αποτυχημνου πολιτικο κατεστημνου. Των πολιτικν που εναι μηροι των καστν που τους ανδειξαν, των ντπιων μεταπρατικν συμφερντων που τους στηρζουν, των αλ κρτ πολιτικν κατευθνσεων που αλλζουν σαν τα πουκμισα, των εξαρτσεων απ τα ΜΜΕ που προβλουν καταστρφουν την εικνα οποιουδποτε με ρους χυδαου αγοραου προντος. Στην καλτερη περπτωση πολιτικ αυτονομα μπορον να διατηρσουν μνον οι προερχμενοι απ τα τζκια και απ τις μεγλες πολιτικς οικογνειες. Ετε γιατ απκτησαν πολλ ετε γιατ ζησαν λη τους την ζω με την ψχωση της «προσφορς στον τπο».

Λοιπν διλμματα δεν μπορ να χω μνον εγ. Αφο η σημεριν ηγεσα του ΠΑΣΟΚ δεν παρνει σαφ και κατηγορηματικ θση και δεν αντιμχεται τα παραπνω για μνα δλημμα δεν υπρχει. Τα διλμματα ταν δικ της.