;

17 2013

http://4.bp.blogspot.com/-pK4DPoUVi6U/UgzjmKbyUcI/AAAAAAAA5uM/j6PqcS7Rc30/s1600/1311962317-30795.jpgΑνμεσα σε μια σειρ συγκλονιστικν πολιτικν εξελξεων (πληση του 902 σε Κυπραους, εξωφρενικς σημασας επσκεψη Αντνη Σαμαρ στις ΗΠΑ) σκασε ως βμβα μια συνταρακτικ εδηση που λλαξε μια για πντα την εικνα του παγκοσμου γγνεσθαι. πως λοιπν διαβσαμε (και σε ψιλοσοβαρ site…) «Ο σαμιακς λας κρινε ανεπιθμητο τον Γιργο Παπανδρου» πλι «Persona non grata o Παπανδρου στη Σμο» καθς και «Αγανκτηση στους Σαμιτες απ την παρουσα Παπανδρου».

Προσωπικ, μλις πληροφορθηκα (απ το μαρτυρικ Λουτρκι που παραθριζα) το συγκλονιστικ αυτ συμβν προσπθησα να φρω στο μυαλ μου τις εικνες. Πς θα ταν ραγε(ς); Φαντστηκα ναν ξεχειλισμνο ποταμ απ Σαμιτες με επικεφαλς μια μετεμψχωση του θρυλικο ντπιου οπλαρχηγο Λυκοργου Λογοθτη –στην χειρτερη- την ντζυ Σαμου αυτοπροσπως (εδ που τα λμε, χαλαρ θα πγαινε η αγαπημνη αοιδς) να φωνζουν βροντερ και βιτριολικ συνθματα κατ του δωσλογου γκαουλιτερ και επιφανος στελχους της Λσχης (μπντι) Μπλντερμπεργκ, ΓΑΠ.

Φευ, η αλθεια ταν σαφς πιο πεζ… Στην πραγματικτητα επρκειτο για να μτσο αργσχολους (που δεν γμιζαν ταξ οτε με τον ταξιτζ) οι οποοι δεν εχαν απολτως τποτα καλτερο να κνουν να αυγουστιτικο σαββατβραδο απ το να μαζευτον ξω απ το ξενοδοχεο που διμενε ο πρην πρωθυπουργς της χρας και να φωνξουν τις συνθεις εθνοψευτοαριστερς μπορδες. Μλιστα, οι εν λγω τυπδες, για να οργανσουν σο το δυνατν καλτερα το χπεννγκ τους, τπωσαν και σχετικ αφσα η οποα γραφε κατ λξη «ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟ. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΑΜΙΩΤΕΣ ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΝΑ http://www.tvkosmos.gr/articleImages/12081448t6.jpgΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ» (sorry για τα κεφαλαα αλλ φανεται πως οι λξεις «πατριωτισμς» και caps lock εναι ταυτσημες σε αυτ την χρα) απεικονζοντας τον Παπανδρου ως ζμπι! Μιλμε για μπνευση, χι αστεα…

Κι μως… για πολλοστ φορ μια στημνη ενργεια μιας χοφτας νοματαων (ακοστηκε πως πσω απ’ λο αυτ το νταβαντορι κρβεται πολιτευτς ακραιφνος αντιμνημονιακο κμματος) βαπτστηκε σε χρνο dt «παλλακ αντδραση». Ξφνου, η Σμος παρουσιστηκε ως το νο «γαλατικ χωρι» που αντιστκεται στον ποταπ πρωτεργτη του επαχθος και απεχθος Μνημονου. Και φυσικ, εναι πλον ξεκθαρο πως απλς επιτρπεται στον κθε φλοφλη να κυκλοφορε ποτε γουστρει μια αφσα τπου Φαρ Ουστ (αξχαστη by the way εκενη που «κοσμοσε» πριν λγα χρνια τους αθηνακος τοχους, αποκαλντας τον Νκο Ευαγγελτο «σζυγο» (sic) Tατινας) προτρποντας τους «αγανακτισμνους πολτες» να προυν την κατσταση στα χρια τους.

Εναι τσο παρδοξο. Αυτο που τα τελευταα χρνια προσπαθον να μας πεσουν πως ζομε Χοντα και δικτα(κ)τορα και πως δεν χουμε δημοκρατα εναι ακριβς οι διοι που κνουν ,τι μπορον για να την καταλσουν. Απαγορεοντας σε πολιτικος, δημοσιογρφους, καλλιτχνες, στον οποιονδποτε χι απλς να εκφρσει την (διαφορετικ απ την δικ τους) ποψ του αλλ ακμα και να κυκλοφορε στον δρμο. Σε μια χρα, που κποιοι επιμνουν πεισματικ να ταυτζουν τον «χλο» με τον «λα».

Γιατ μως ττοιο μνος για τον Γιργο Παπανδρου; Μπορ να σκεφτ πολλος λγους. Ο επικρατστερος; Γιατ τσι τους επανε. τσι τους επε ο Μπμπης ο Σουγις (που θα λεγαν και οι ΑΜΑΝ). Αν τους λεγε πως για την κρση φταει ο Ντμης Ροσσος θα κυνηγοσαν τον Ντμη Ροσσο. Μχρι εκε φτνει το μυαλ τους. Αυτο εναι.