,

του Κστα Βαξεβνη

30 2013

http://www.koutipandoras.gr/wp-content/uploads/2013/07/1125_pand-400x254.jpgΜε βση να αυθαρετο λμα λογικς, τα στελχη της Χρυσς Αυγς, αυτο οι εκπρσωποι του “πατριωτισμο” των πολεμικν τεχνν και της τεστοστερνης, εναι απευθεας απγονοι του Λεωνδα, του Κωνσταντνου Παλαιολγου, των ηρων του 1821, των σγχρονων εθνικοφρνων στους οποους συμπεριλαμβνεται ο πατρ Πλερης και λλοι συνεργτες της Χοντας, αλλ τους λεπει μια περοδος. Η περοδος της ελληνικς κατοχς. Ποιο εναι οι πργονο τους την εποχ εκενη; Ποιοι εκφρζουν τον πατριωτισμ και τα θη τους; Ποιοι την βαρι και ασκωτη ιδεολογα τους;

Σε αυτ το λμα λογικς, οι ηρωικο “πργονοι” του Κασιδιρη και του Παναγιταρου, αυτο που εναι πολ μακρινο για να ταυτοποιηθον ιδεολογικ μαζ τους και πεθαμνοι για να διαψεσουν, εμφανζονται να μεταφρουν λο το βαρ φορτο της δξας, το οποο προφανς καταθτουν στα πδια του Μιχαλολικου, του μνου ικανο να το σηκσει.

Επειδ μως οι ιστορικς αναγωγς στο μακριν παρελθν δεν παρχουν ασφαλ στοιχεα πατριωτικς ταυτοποησης για τους Φρερ της διπλανς πρτας (για να μην σημεισουμε πως ο διος ο Μιχαλολικος, διαθτει το σκορο με το οποο κατηγορε τους λλους ως ακθαρτους λληνες), ας σταθομε στις πρσφατες περιδους, που οδηγον σε ασφαλ συμπερσματα. Με βση αυτ την ανλυση λοιπν, οι Χρυσαυγτες δεν μοιζουν οτε με τον Λεωνδα, οτε με τον Κολοκοτρνη, αλλ με τον Αρτμη Μτσα των ελληνικν ταινιν. Με αυτ τον δοσλογο που εχε ασπαστε τον εθνικοσοσιαλισμ, φραγε κουκολα και πρδιδε λληνες πατριτες. Εναι προφανς πως ταν μλιστα το κανε, ταν οδηγοσε ανθρπους σε αποσπσματα σε φορνους, ταυτχρονα θαμαζε και το αρχαο κλλος που λλωστε και ο Χτλερ αποτιμοσε και θεωροσε την πρξη του πατριωτισμ και χι προδοσα.

Αυτ το “εναι φλοι μας οι Γερμανο” που χει στοιχεισει τις ελληνικς ταινες, αφο πρτα τποι σαν τον Αρτμη Μτση στοχειωσαν την δια τη χρα, εναι η μοναδικ δκαιη πατριωτικ ταυτοποηση που μπορε να γνει με τη Χρυσ Αυγ. λα τα λλα εναι πολ μακριν και μπορε να τα επικαλεται ο κθε λληνας ως καταγωγ και πρτυπο. Σε αυτ μως που ο καθνας διαφοροποιεται και ελγχεται, το πρσφατο, ο Κασιδιρης και η παρα του εναι οι λτρεις του Εθνικοσοσιαλισμο, των εγκληματικν θεωριν και ββαια εξ” αυτν και οι προδτες ενς λαο που μτωσε για να αντιμετωπσει το γκλημα.

Μπορε ταν ο Ηλας Κασιδιρης βλπει στο DVD την γνωστ ταινα “300” να θεωρε πως εναι αυτς που αναφωνε το “this is Sparta” και το διο να θεωρον και οι εθνικπληκτοι φλοι του. Δυστυχς, μως, δεν εναι τποτα λλο απ τον Αρτμη της Finos Films.

σες φορς τους ακος να μιλνε, εναι οι ηρωικο απγονοι των πιο ηρωικν στιγμν. Αλλ την μοναδικ περοδο που μπορες να τους ζυγσεις και να τους ταυτσεις ιστορικ, εναι κουκουλοφροι, ταγματασφαλτες και μαυραγορτες.