H ,

του Στλιου Κολογλου απ το TVXS

13 2013

1ο Συνδριο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜΑς προυμε τα πργματα λογικ. Σημεο πρτο. Ο ΣΥΡΙΖΑ χει να αντιμετωπσει την πιο φαλη, αυταρχικ και ανκανη κυβρνηση των τελευταων ετν. Βζει μνη της αυτογκλ πως στην ΕΡΤ, παρνει ανλγητες αποφσεις πως οι τελευταες με τους δμους, τους αστυνομικος τους εκπαιδευτικος, δεν ξρει τα τρα κακ της μορας της: στο υπουργεο Οικονομικν δεν χουν αποφασσει ακμη οτε για το μτρο των αποδεξεων, το οποο μλις κατργησαν αλλ σκπτονται να επαναφρουν τον Σεπτμβριο!

Και μως! Οι δημοσκοπσεις, σο μπορον να αποτυπσουν την εικνα, δεχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να παλεει οριακ με την ΝΔ για την πρτη θση. Αν μλιστα προσθσει κανες και το ΠΑΣΟΚ, ττε το στρατπεδο της κυβρνησης υπερτερε της αξιωματικς αντιπολτευσης, που στην καλτερη περπτωση κινεται στα περσιν εκλογικ της ποσοστ. Κανονικ, να Συνδριο που σβεται τον εαυτ του, θα πρεπε να συζητσει αναλυτικ, με διαφωνες σο μεγλες και αν εναι, για τις αιτες της στασιμτητας. Αλλ στο Συνδριο του ΣΥΡΙΖΑ συζητον για τις συνιστσες, επειδ κποιοι δεν θλουν να καταργηθον.

Σημεο Δετερο. Μια απ τις βασικς αιτες της στασιμτητας του ΣΥΡΙΖΑ, που ανεξρτητα απ τις ποιες δημοσκοπσεις και την ακρβεια τους δεν χει προκαλσει να μεγλο λακ ρεμα υπρ του παρ το ευνοκ κοινωνικ και πολιτικ δαφος, εναι η παρξη των συνιστωσν: η προπαγανδιστικ μηχαν του Μαξμου χει ακριβς χρησιμοποισει την εσωτερικ κακοφωνα και τις συνιστσες , για να δεξει τι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εναι σε θση να κυβερνσει. Αλλ στο Συνδριο του ΣΥΡΙΖΑ συζητον ακμη αν θα πρπει να τις διατηρσουν.

Σημεο Τρτο. Μια επσης βασικτατη αιτα για την στασιμτητα του ΣΥΡΙΖΑ εναι τι δεν χει δσει πειστικ απντηση παρ την συνεχ παρουσαση προγραμματικν θσεων για διφορους τομες, στο βασικ ερτημα: τι θα κνει η κυβρνηση της αριστερς που επαγγλλεται, αν οι δανειστς κψουν την δση; Ποιες εναι οι εναλλακτικς λσεις ; Μλιστα το προηγομενο του κυπριακο χι, το οποο ο ΣΥΡΙΖΑ υποστριξε χωρς τις αναγκαες επιφυλξεις, χει προκαλσει ακμη μεγαλτερο φβο και δυσπιστα στους ψηφοφρους. να συνδριο ενς κμματος που μπορε να βρεθε σε λγους μνες στα πρθυρα της εξουσας θα πρεπε να ασχοληθε, να διαφωνσει μχρι θαντου και στερα να αποφασσει συλλογικ ποια εναι η απντηση στο ερτημα. Αλλ στο στδιο του Τεκ Βο Ντο συζητον για τις συνιστσες.

Σημεο Τταρτο. Ο βασικτερος ιστορικ αντπαλος της Αριστερς, οι νεοναζ, κερδζουν δαφος. Και το καταφρνουν επειδ πουλνε αγοραο πατριωτισμ και δκτυα αλληλεγγης μνο για λληνες. να συνδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα πρεπε να αποφασσει με τι μτρα η εθνικ αξιοπρπεια, ο πατριωτισμς και η κοινωνικ αλληλεγγη δεν θα χαριστον στην Χρυσ Αυγ. λα μως που στο Συνδριο συζητον για τις συνιστσες;

Σημεο Πμπτο. Οι οκοι αξιολγησης υποβαθμζουν και τη Γαλλα, στην Πορτογαλα διαδηλωτς μπουκρουν στο Κοινοβολιο, στην Ελλδα οι νθρωποι χνουν τις δουλεις τους. Αλθεια πιστεει κανες απ τους συνδρους του Φαλρου, τι υπρχει στω και νας νος, χι κομματικς πρεσβωψ αλλ απ αυτος τους ψηφοφρους που φεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρτη θση στις νεαρς ηλικες στις περσινς εκλογς, που να ενδιαφρεται, αν ο Γλζος, ο Νταβανλος το ΔΗΚΚΙ θλουν να διατηρσουν τις συνιστσες τους; Αυτς που ετοιμζεται σκπτεται να ετοιμσει τις βαλτσες του για να φγει διωγμνος απ τον τπο που γεννθηκε,που σποδασε και θλει πραγματικ να ζσει; H μπως ενδιαφρεται για την παρξη των συνιστωσν ο εκπαιδευτικς ο δημοτικς υπλληλος που χνει την δουλει του;

Σημεο κτο. Ξυπνστε. H χρα καταρρει, ρεεεεεεεε.