. ς

Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

28 2013

http://www.neolaia.gr/wp-content/uploads/2012/10/ragkousis.jpg

Στην Προανακριτικ Επιτροπ που διερευν την υπθεση της «λστας Λαγκρντ» κλθηκαν να καταθσουν ως μρτυρες οι πρην υπουργο του ΠΑΣΟΚ, Γιννης Ραγκοσης και Φλιππος Σαχινδης.

Ο Γιννης Ραγκοσης θα καταθσει την ερχμενη Πμπτη, προκειμνου να δσει περαιτρω διευκρινσεις σχετικ με δηλσεις του «για περεργες συμπεριφορς μελν του υπουργικο συμβουλου σε σχση με την υπθεση».

Με αφορμ αυτ του την κλση ο κ. Ραγκοσης κανε την παρακτω δλωση:

«Απ την πρτη στιγμ που ξσπασε το πολιτικ σκνδαλο της μη αξιοποησης της λστας Λαγκρντ ανακονωσα την αποχρησ μου απ το ΠΑΣΟΚ στο οποο ηγεται ο πρην Υπουργς Οικονομικν κ. Ε. Βενιζλος. ταν ο μνος τρπος που διθετα για να εκφρσω την οργ και την αγανκτησ μου για σα αδιανητα αποκαλφθηκαν και αφοροσαν στις πρην πολιτικς ηγεσες του Υπουργεου Οικονομικν.

,τι εχα να καταθσω για την υπθεση που διερευνται ποινικ το κατθεσα ενπιον της εισαγγελως κ. Ρκου που εκπροσωποσε την επιτροπ προκαταρκτικς εξτασης της Βουλς.

Σμερα και ενψει της παρουσας μου στην επιτροπ της Βουλς, υπρχουν δο πολ καθαρς απψεις που επιθυμ δημοσως να διατυπσω.

Πρτον: το πολιτικ σκνδαλο με τη μη αξιοποηση της λστας Λαγκρντ δεν ταν στιγμιαο - εναι διαρκς. Οτε σμερα δεν διεξγεται μα πραγματικ και ουσιαστικ προσπθεια για τον λεγχο των λιστν «τπου Λαγκρντ». Για σους γνωρζουν τις πολιτικς και τις μεθδους που συστηματικ χρησιμοποιονται απ κρτη ανεπτυγμνα - κρτη δηλαδ που λειτουργον με ασθημα δικαιοσνης απναντι στους φορολογομενους πολτες και τις επιχειρσεις - σοι γνωρζουν λοιπν τη διεθν εμπειρα, αμσως αντιλαμβνονται πως ,τι χει μχρι τρα γνωστοποιηθε απ την τρικομματικ κυβρνηση εναι χι μνον για το θεαθναι, αλλ για κτι πολ χειρτερο. ´Ο,τι μχρι σμερα χει γνωστοποιηθε στοχεει ουσιαστικ στε να προστατευθον φορολογικ σοι χουν καταθσεις στο εξωτερικ απ ενδεχομνως μη φορολογημνα εισοδματα.

Δετερον: εξσου μεγλο πολιτικ σκνδαλο με τη διαρκ μη αξιοποηση της κθε λστας Λαγκρντ εναι και ο νος φορολογικς νμος της κυβρνησης των κ.κ. Σαμαρ, Βενιζλου, Κουβλη. Ο νμος που μεωσε απ το 25% στο 10% τον φορολογικ συντελεστ για τα κρδη των επιχειρσεων που γνονται μερσματα, δηλαδ προσωπικ εισδημα για κθε μτοχο. Με το νμο αυτν, λες οι θυσες του ελληνικο λαο και των εργαζομνων τα τρα τελευταα χρνια μεταφρονται ευθως χι στην δημοσιονομικ αποκατσταση της χρας, οτε στις επιχειρσεις - αφο γι αυτς ο συντελεστς φορολγησης αυξθηκε απ το 20% στο 26% - αλλ μεταφρονται ευθως κατ τρπο ανθικο και δικο στους ατομικος λογαριασμος κποιων λγων Ελλνων .

Στην Ελλδα σμερα, δεν λειτουργε καννα θεσμικ προβλεπμενο συλλογικ κυβερνητικ ργανο, σχεδν οτε το κοινοβολιο.

Η Ελλδα σμερα κυβερνται με τον πιο εξωθεσμικ, παρασκηνιακ και παλαιοκομματικ τρπο γιατ χει τον πλον καθοδηγομενο Πρωθυπουργ και μλιστα απ μια νου τπου, εγχρια και διεθν, απροσχημτιστη διαπλοκ.

Αυτ η Ελλδα, εναι υπεθυνη για την επικνδυνη ενδυνμωση των κρων του λακισμο και της δημαγωγας, εντς και εκτς Βουλς.»