! , ;

του Σταρου Θεοδωρκη απ το protagon.gr

27 2013

http://fridge.gr/wp-content/uploads/2012/07/%CF%8A%CF%8D%CF%89____-%CF%8E%CE%8C_%CE%88______.jpg?9d7bd4

Το τι εμαστε οι ειδικο στον να διυλζουμε τον κνωπα και να καταπνουμε την κμηλο, εναι γνωστ απ παλι. Το τι θα συνεχσουμε να το κνουμε εν η χρα προσπαθε να συνλθει απ την overdose κρση (θα) εναι ξιο μελτης για τους ιστορικος του μλλοντος. Τελευταο κροσμα. η μαχη που δνουν τα κμματα του συνταγματικο τξου για τον αφοπλισμ των βουλευτν ταν εναι μσα στη Βουλ.

Ηρωικς δηλσεις στα «παρθυρα», διθυραμβικς αναλσεις στις εφημερδες για την ιστορικ απφαση του προεδρεου της Βουλς να αφοπλσει τους 60 κουμπουροφρους. Το νομερο αποκλυψε ο Ελεθερος Τπος -βαλε και 35 ονματα (10 Χρυσαυγιτν αλλ και 19 Νεοδημοκρατν  - 3 ΚΚΕ - 2 ΠΑΣΟΚ – 1 Σριζα- απ τον Μκη και τον ρη μχρι την Λνα και τον Στθη), εν για το θνος οι νμιμοι οπλοφροι βουλευτς εναι 51. Σμφωνα δε, με τα αναλυτικ ρεπορτζ, ο ανιχνευτς μετλλων μεταφρθηκε αυθημερν απ τον εξωτερικ διδρομο στην εσωτερικ πρτα. Τς-τς-τς. Θραμβος! Λες και οι βουλευτς του συνταγματικο τξου τον μετφεραν στην πλτη τους.

Λοιπν, με λο τον σεβασμ στο συνταγματικ τξο, ρωτ: "τι μας νοιζει που οι βουλευτς δεν θα οπλοφορον εντς της Βουλς;". Ναι, ξρω, κποιοι εναι «παρανοκο, ακραοι και επικνδυνοι». Αν ντως χουμε παρανοκος, ακραους και επικνδυνους βουλευτς -που χουμε- το θμα εναι να μην οπλοφορον στην κοινωνα και χι στο Κοινοβολιο. Αυτο, δηλαδ, που κινδυνεουν εναι σοι διασταυρνονται καθημεριν μαζ τους στους δρμους, στα στεν και τις πλατεες και χι οι βουλευτς των διπλανν εδρνων. Η Βουλ εναι το πλον φρουρομενο κτριο της χρας. χει παντο κμερες -χει παντο φτα- χει παντο αστυνομικος. Οι κουμπουροφροι, λοιπν, εκε, παρακολουθονται. Αν κποιος απ αυτος πει να χρησιμοποισει πλο, θα τον δονε. Κι αν το χρησιμοποισει, θα τον πισουνε. Δεν μας αρκε αυτ; Τι εναι, δηλαδ, η Βουλ; Παιδικς σταθμς με ανυπερσπιστα παιδι που θλουν ειδικ προστασα; Και οι αληθιν ανυπερσπιστοι πς θα προστατευθον; Με ποια λογικ δηλαδ -επαναλαμβνω το ερτημα- τους αφοπλζουμε στη Βουλ και τους ξαναδνουμε τα πλα ταν φεγουν απ το Κοινοβολιο, αν ντως πιστεουμε τι εναι «παρανοκο, ακραοι και επικνδυνοι»;

Η νμιμη οπλοφορα λοιπν των βουλευτν -ακμη και των ακραων- μσα στη Βουλ δεν εναι το μεζον πρβλημα. Πρβλημα εναι τα λλα «πλα» που χρησιμοποιον οι «ακραοι» μσα στην κοινωνα. Εκε πρπει να αντιμετωπισθε η δρση τους και χι στα σαλνια της Βουλς. «πλα» με τα οποα προσηλυτσουν φοβισμνους πολτες αλλ και «πλα» που απειλον σους δεν τους εναι αρεστο. Με αυτ πρπει να ασχοληθον οι μαχητς του συνταγματικο τξου. Και να αφσουν την αρμοδιτητα για τα σιδερικ στην αστυνομα και στους ψυχιτρους που υπογρφουν τις ιατρικς βεβαισεις οπλοκατοχς.