του Κστα Ρεσβνη, απ το protagon.gr

11 2013

http://images-onepick-opensocial.googleusercontent.com/gadgets/proxy?container=onepick&gadget=a&rewriteMime=image%2F*&url=http%3A%2F%2Fwww.protagon.gr%2Fresources%2F2013-04%2Ffosr1700469-thumb-large.jpgρχονται κποιες στιγμς που δεν ξρω αν κποιος πρπει να οργιστε με τον Αλξη Τσπρα να τον λυπηθε. Δεν ξρω αν εναι θμα των συμβολων του, των λογογρφων του ΣΥΡΙΖΑ τραβει μνος το δρμο. Εκενο που γνωρζω εναι τι εναι νας νος πολιτικς, που οι συνθκες ριξαν στους μους του το ρλο του αρχηγο της μεζονος αντιπολτευσης, δχως δυστυχς να τον αντχει. Αφνω κατ μρος τις παλινωδες για το εθνικ νμισμα, τις αμετροπειες (τελευταο δεγμα αντιπολιτευτικο λγου ταν ο χαρακτηρισμς της κυβρνησης ως «καρπαζοεισπρκτορα» της τρικας). Τον κατανο. να μρος του κσμου αρσκεται στη διατπωση νεφελωμτων και σε επθετα και χαρακτηρισμος που λγη σχση χουν με την πολιτικ. Αλλ το παιχνδι του ανορθολογισμο και ασστατων κατηγοριν κατ πντων χει τα ρι του. Υποθτω, λοιπν, τι με τον Στρατολη θα μλησε με κποιο Φωτπουλο των σιδηροδρομικν, πριν συναντηθε με τους εργαζομνους του ΟΣΕ, που μεταξ λλων επε και το μνημειδες: "… Τα ισχυρ λμπι των ξνων αυτοκινητοβιομηχανιν επιχερησαν να διατηρσουν ισχν το σιδηροδρομικ δκτυο στη χρα μας, προκειμνου να εναι μια ιδιατερη κερδοφρος αγορ αγορ του αυτοκιντου"…

Εδ η μνη δικαιολογα που χωρει εναι τι πγε καθυστερημνα στη συγκντρωση, κποιος του δωσε να χαρτ κι ρχισε βιαστικ να διαβζει… Τι επε, με λλα λγια, ο Αλξης Τσπρας; Οτι τα γερκια της Φορντ, της πελ, της Μερσεντς, της Τογιτα, της Φατ, της Χντα, της Φλκσβγκεν και λλων θλιων, στησαν μια συνομωσα παγκοσμων διαστσεων, με σκοπ να χτυπσουν την ανπτυξη του ΟΣΕ, στε να πουλσουν περισστερα αυτοκνητα στην τερστια αγορ της Ελλδας!

Τα τρανταχτ γλια θα ταν επιτρεπτ αν αυτς που κανε τη φοβερ αποκλυψη δεν ταν ο αρχηγς του δετερου σε δναμη κμματος στη χρα. Πς στθηκε αυτς ο μηχανισμς; Με ποια σχδια κινθηκε, με ποιες δλιες πρακτικς; Ελτε τρα, αυτ εναι λεπτομρειες. Και γιατ δεν ξεκνησαν αυτς οι λμιες της αγορς το σατανικ σχδιο απ τις χρες τους, με τους εκατοντδες εκατομμρια εν δυνμει αγοραστς αυτοκιντων; Γιατ φησαν τη γαλλικ SNCF, την ιαπωνικ JR, τη γερμανικ DB, την αγγλικ NR και λλες σιδηροδρομικς εταιρεες να αποτελον την κρια δναμη της συγκοινωνιακς εξυπηρτησης με ψογες υπηρεσες για το κοιν;

Ειλικριν πιστεω τι σ’ αυτ την περπτωση ο Αλξης Τσπρας μας σπρωξε στις ργες. Δεν αντχεται ττοιος ευτελισμς της διας της δημαγωγας!

(Μια μικρ παρνθεση: Προφανς, για την ανπτυξη του ΟΣΕ, η αμοιβ ενς εργαζομνου δχως ιδιατερη εξειδκευση ταν, περπου, τριπλσια απ τον μισθ καθηγητ Πανεπιστημου. Και, για το καλ του Οργανισμο, το ωρριο κποιων εργαζομνων ρχιζε την ρα που ξεκινοσαν απ το σπτι τους!)