31 2013

http://www.hlhr.gr/photos/photo2.jpgΗ Ελληνικ νωση για τα Δικαιματα του Ανθρπου παρουσασε την Τετρτη 30 Γενρη 2013 την ενημερωτικ της καμπνια για το δικαωμα των παιδιν μεταναστν που ζουν στην Ελλδα στην ελληνικ ιθαγνεια, σε συνντευξη τπου που πραγματοποιθηκε στην Τεχνπολη.

Τη συνντευξη τπου συντνισε ο αντιπρεδρος της Ελληνικς νωσης για τα Δικαιματα του Ανθρπου Δημτρης Χριστπουλος.

Η συγγραφας Μαρα Παπαγιννη μετφερε την ιστορα του μικρο Γιννη: «Η μαμ και ο μπαμπς ρθαν απ μια μακριν χρα που τη λνε Πακιστν. Την χω δει στο χρτη.  Μια παλμη εναι, αλλ μη νομζετε, κι η Ελλδα μια παλμη εναι».

Ο Αντνης Καφετζπουλος επανλαβε την πεποθησ του τι οι μετακινσεις των ανθρπων ταν πντα η κινητριος δναμη που κατφερε να κνει αυτν τον πλαντη, πλαντη των ανθρπων.

Η Κατεβν Ντιναλισβλι επισμανε πως χρη στους ανθρπους που βλπουν κτι πρα απ τη γλσσα κατφερε να σταθε στα πδια της στη χρα: «Η Ελλδα εναι πλον δικ μου πατρδα και, ταν μιλω για εμς, μιλω πλον και εσς και εμνα μαζ».

Ο ηθοποις Στφανος Μουαγκι τνισε πως δεν υπρχουν ξνες ψυχς, υπρχουν μνο ψυχς που ξενζουν.

Τλος στην συγκεκριμνη εκδλωση ο πρην Υπουργς Εσωτερικν Γιννης Ραγκοσης στειλε το πιο κτω μνυμα.

http://www.neolaia.gr/wp-content/uploads/2012/10/ragkousis.jpgΑγαπητς φλες και αγαπητο φλοι,

χαιρετζω τη σημεριν πρωτοβουλα της Ελληνικς νωσης για τα Δικαιματα του Ανθρπου να παρουσισει αυτ την εξαιρετικ ενημερωτικ καμπνια για την υπερσπιση της ποψης που προβλπει τα παιδι των μεταναστν, που ζουν νμιμα και μνιμα στην Ελλδα να αποκτον την ελληνικ ιθαγνεια με τη γννησ τους.

Στον εθνικ υπεθυνο αγνα μας απναντι στη ποικιλχρωμη ακροδεξι αντεπθεση, η Ελληνικ νωση για τα Δικαιματα του Ανθρπου χει δσει και δνει και πλι σμερα να ηχηρ «παρν». Δεν εναι τυχαο. ξω απ κομματικς στοιχσεις αλλ με αταλντευτη επιμον, εναι ο παλαιτερος στη χρα μας κοινωνικς φορας που μχεται για την προθηση και προστασα των δικαιωμτων των ανθρπων που ζουν στην Ελλδα. λων των ανθρπων, Ελλνων και μεταναστν. Το δικαωμα της ιθαγνειας για τα παιδι των νομμων μεταναστν πως λοι γνωρζετε, το προσφερε με πλρη συνεδηση της ιστορικς εθνικς της ευθνης η πλειοψηφα των προοδευτικν δυνμεων της Βουλς των Ελλνων, υπερψηφζοντας τον ν. 3838/2010. Το νμο αυτ, οι εχθρο του καθιρωσαν να αποκαλεται «νμος Ραγκοση». Αυτ εναι ττλος μεγλης τιμς για μνα και λοι σοι δουλψαμε σκληρ, για να πρει σρκα και οστ η ιστορικ αυτ νομοθετικ πρωτοβουλα, εμαστε βαθει υπερφανοι γι 'αυτ.

Μια πρωτοβουλα κατ τη γνμη μου αντξια του δημοκρατικο μας πολιτεματος και του ανθρωπισμο που διαπνει το Σνταγμ μας. νας νμος που δωσε ελπδα στους ανθρπους που στριωσαν στη χρα μας και κυρως στα παιδι τους, εδραινοντας τσι την προοπτικ για κοιν προκοπ και, για τους διους τους λληνες πολτες, πνω απ 'λα, κοινωνικ συνοχ και ασφλεια. Πρκειται για να πλασιο καννων που επβαλε επιτλους τξη και διαφνεια στο εθνικ ευασθητο πεδο της χοργησης της Ελληνικς ιθαγνειας, που, καλυμμνοι πσω απ πατριωτικ προσχματα και υποτιμητικς διαδικασες, λυμανονταν μχρι ττε ανενχλητοι διφοροι πολιτικο παργοντες, προς εξυπηρτηση ημετρων της μικροπολιτικς τους.

Αυτ κναμε με το Ν.3838. να βμα για τη σφυρηλτηση μας σγχρονης, ασφαλος πολιτικς κοιντητας, που δε θεμελινεται απλς στη αυτρεσκη θμηση της καταγωγς, αλλ στο κοιν πεπρωμνο λων των ανθρπων που χουν στερισει στη χρα μας. Αυτ εναι θνος. Τα λλα εναι ακροδεξι λιπσματα. Και μως ο νμος αυτς πολεμθηκε λυσσαλα σο καννας λλος, στη μεταπολιτευτικ μας ιστορα απ τις δυνμεις της συντρησης, του αυταρχισμο και της εθνικιστικς μικρνοιας, απ λους αυτος που εχαν καταντσει την απονομ της ελληνικς Ιθαγνειας να ακμη ρουσφτι. Απθανα συκοφαντικ ψεδη και τερατδεις κινδυνολογες επιστρατετηκαν απ τον σημεριν πρωθυπουργ κ. Α. Σαμαρ, αρχηγ της αντιπολτευσης ττε, και την παρταξ του, σε πλρη συντονισμ με τους εγχριους νεκοπους εκπροσπους του νεοναζισμο. Εκατομμρια τχα "λαθρομετανστες" θα συνρρεαν στη χρα μας για να "ελληνοποιηθον" με διαδικασες εξπρς και να αλλοισουν την εθνικ μας ταυττητα, εν κθε διταξη του νμου υπογρμμιζε ρητς τι εφαρμζεται μνον σε σους μετανστες διαμνουν νμιμα και μνιμα στη χρα.

Τα στατιστικ στοιχεα της διας της ΕΛ.ΑΣ. αποδεικνουν πανηγυρικ πς δη τη χρονι που ψηφστηκε ο νμος, οι παρνομες εσοδοι στη χρα αντ να αυξηθον, πως θελε το φοβικ σενριο Σαμαρ, μειθηκαν περισστερο απ το να τρτο και ακμη και σμερα δεν χουν επανλθει στο αρχικ τους ψος. Χρειζεται μως καλτερη απδειξη απ τα αποτελσματα της επιχερησης "Ξνιος Ζευς"; Οι αστυνομικς επιχειρσεις οδγησαν μχρι σμερα σε 73,000 προσαγωγς για να αποδειχθε τι μλις οι 4.300 απ αυτος δεν εχαν νμιμα γγραφα. 4,300 μετανστες χωρς χαρτι, που προφανς ρχονταν στην Ελλδα και πριν το 2010.

Πο εναι λοιπν τα στφη των «λαθραων» ισλαμιστν των κ.κ. Σαμαρ και Μιχαλολικου, που ο τρισκατρατος νμος-μαγντης προσλκυσε; Γι 'αυτ και εναι θλιβερ να βλπεις τις φοβικς ιδεοληψες περ δθεν κινδνων για την εθνικ μας καθαρτητα, να προωθον την ποψη τι τα παιδι που γεννιονται εδ δεν πρπει πριν τα 18 τους χρνια να αποκτον την ελληνικ Ιθαγνεια.Πσο εθνικ υπεθυνο εναι ραγε να στερες την ελπδα για το αριο απ χιλιδες παιδι που γεννθηκαν εδ και, μσα απ μριες δυσκολες, μεγλωσαν μσα στα σχολει μας, συχντατα αριστεοντας, χωρς να γνωρσουν λλη πατρδα; Πσο σοβαρ και συνετ εναι να αρνομαστε την ελληνικ ιθαγνεια σε να παιδ που γεννθηκε και πγε σχολεο εδ, φοβομενοι μπως τον καταστσουμε μη συνειδητ λληνα, ταν στο Ν.3838 υπρχει διταξη με την οποα μπορε να παιδ να αποποιηθε την ελληνικ Ιθαγνεια στα 18 του χρνια, διαφωνντας τσι με τους γονες του οι οποοι την αιτθηκαν με τη γννησ του;

Πσο εθνικ και κοινωνικ παραδεκτ εναι, να παραδδεις αυτ τα παιδι ομρους στη Χρυσ Αυγ για τα 18 πρτα χρνια της ζως τους;

Πρπει να το πομε ξεκθαρα: γι 'αυτ τα παιδι Ιθαγνεια στα 18, εναι σενριο ακροδεξι.