:

ν real.fm 30 2013

Σοβαρς αιχμς κατ της ηγεσας του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλξη Τσπρα αφνει με συνντευξ του στο Real.gr ο πρην Πρεδρος του κμματος Αλκος Αλαβνος, υποστηρζοντας μεταξ λλων τι «ποτ τα τελευταα χρνια δεν ταν τσο μεγλη η πολιτικ απουσα της Αριστερς».

http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/550_334_206767.jpg«Παρ το τι να κμμα αριστερς καταγωγς εναι στην κυβρνηση, παρτι λλο κμμα αριστερς καταγωγς εναι αξιωματικ αντιπολτευση, ποτ τα τελευταα χρνια δεν ταν τσο μεγλη η πολιτικ απουσα της αριστερς. Αυτ εναι το μεγλο παρδοξο», επισημανει χαρακτηριστικ, εν τονζει τι ο ξνος παργοντας προχωρ στην ανασσταση του δικομματισμο με διαφορετικος πακτες!

«Ο ξνος παργοντας, μσα στον πανικ του απ το ενδεχμενο κατρρευσης της Ευρωζνης, δεν δστασε να θυσισει τον δικομματισμ, ταν αξωσε τη συμμετοχ της ΝΔ στην κυβρνηση του ΠΑΣΟΚ. Σμερα παρακολουθομε σε αργ αλλ σταθερ κνηση την προσπθεια ανασστασης του δικομματισμο με διαφορετικος μως πακτες. Εδ εντσσονται και ο ρωτας για τον Ομπμα και οι καταγγελες για συμμορα της δραχμς και οι νοικοκυραοι και οι συνεργασες με τη λακ δεξι και τσα λλα» τονζει με νημα.

Παρλληλα ο Αλκος Αλαβνος υπογραμμζει τι «η Να Δημοκρατα χει μεν κομματικ αντπαλο, δεν χει μως προγραμματικ και ιδεολογικ αντπαλο», εν υποστηρζει πως «οι μεγλες κινητοποισεις στις πλατεες δεν φεραν αποτλεσμα γιατ καννα κμμα δεν τις στριξε». Τλος, ο πρην Πρεδρος αναφρει: «Τι πει να πει κυβερνησιμτητα; Εναι σαν τους δκα μικρος νγρους της γκαθα Κρστι. λλο πργμα χρειζεται ο τπος».

 

Η συνντευξη του πρην Προδρου του ΣΥΝ Αλκου Αλαβνου στο Real.gr χει ως εξς:

Οι μετρσεις δεχνουν σταθεροποηση της κυβρνησης, με αξηση μλιστα των δυνμεων της ΝΔ. Πο οφελεται αυτ κ. Πρεδρε; Και πσο θα κρατσει;

Δεν ξρω τι αξα χουν αυτς οι μετρσεις ταν υπρχει ττοια ρευσττητα και τσο μεγλη απογοτευση απ το κοινοβουλευτικ σκηνικ. Νομζω τι αυτς οι δημοσκοπσεις χουν συμβλει πολ στην πλρη παρακμ της πολιτικς ζως. Μαγκις, κλπα, κουτσαβακισμο, επιδειξιομανες, νεοπλουτισμο κυριαρχον στον δημσιο διλογο κυβρνησης – αντιπολτευσης προκειμνου να κερδσουν καμι μονδα στα ποσοστ τους. Στο ερτημ σας τρα: κυβρνηση και αξιωματικ αντιπολτευση συμφωνον στο βασικ, τι «η ξοδος απ το ευρ εναι εθνικ καταστροφ». Αυτ σημανει τι η ΝΔ χει μεν κομματικ αντπαλο, δεν χει μως προγραμματικ και ιδεολογικ αντπαλο. Σε αυτ επιχειρε να στηρξει την ηγεμονα της.

 

Οι δημοσκοπσεις επσης δεχνουν τους πολτες να πιστεουν πως απομακρνεται το ενδεχμενο της χρεοκοπας…

Αν ντως το πιστεουν, κτι δεν πει καλ με την ενημρωσ τους. Η κθεση του ΔΝΤ δεχνει καθαρ τι η Ελλδα δεν μπορε να ανταποκριθε στις δανειακς της υποχρεσεις, μχρι τλος του χρνου θα χουμε να κρση, θα ρθει η τρτη περικοπ των δανειακν υποχρεσεων, αλλ δεν πρκειται να μας βγλει οτε αυτ απ το τλμα της ανεργας και της οικονομικς διλυσης.

 

Ταυτχρονα, πντως και εν λαμβνονται τα πλον σκληρ μτρα, οι κοινωνικο αγνες παραμνουν πολ χαμηλ. Σε τποτα δεν θυμζουν τις κινητοποισεις επ κυβρνησης Παπανδρου…

Σωστ. Εναι οι επιτξεις, οι επιστρατεσεις και γενικ η κυβερνητικ βα. Εναι το κστος μιας μρας απεργας για να πενιχρ πια μισθ. Εναι οι μεγλες κινητοποισεις στις πλατεες που δεν φεραν αποτλεσμα γιατ καννα κμμα δεν τις στριξε φρνοντας τσι απογοτευση και παρατηση. Κυρως μως εναι η λλειψη μιας λλης επιλογς, που θα δσει λση στην ανεργα και τη στρηση, θα δσει ελπδα και θα κινητοποισει την κοινωνα. 

Για αυτ για μας χει τση σημασα να γνει νας μεγλος διλογος για το Σχδιο Β.

 

Η αξιωματικ αντιπολτευση, επσης, σο εντενει τη λεγμενη «στροφ στον κυβερνητισμ» δεχνει να χνει προς τα αριστερ. Εκτιμτε τι θα της βγει πολιτικ και εκλογικ αυτ η «στροφ στην κυβερνησιμτητα»;

Τι πει να πει «κυβερνησιμτητα»; Εναι σαν τους «δκα μικρος νγρους» της γκαθα Κρστι. Κποιοι εναι στους κυβερνητικος θκους, εναι στις ειδσεις, εναι στα CNN και στα Συμβολια, και μετ εξαφανζονται νας νας αφνοντας την Ελλδα μσα στη διλυση. λλος για την αφνεια, λλος για την περιφρνηση, λλος για τη φυλακ. λλο πργμα χρειζεται ο τπος. Να πιστψει με την ψυχ του ο λας στις δυνμεις του, να πιστψει τι θα τα καταφρει μια χαρ χωρς Ευρωζνες, χωρς ιδιωτικς τρπεζες, χωρς δνεια, τι μπορε να στσει μια να Ελλδα. Αυτ εναι η βασικ προπθεση για μια κυβρνηση σμερα: να συνεπρει και να εμπνεσει τον λα σε να δρμο βαθιν αλλαγν. 

 

Αλθεια, το φλερτ ΣΥΡΙΖΑ - Ομπμα πς το βλπετε;

Δεν χω να πω κτι ιδιατερο, μνο κτι πιο γενικ. Ο ξνος παργοντας, μσα στον πανικ του απ το ενδεχμενο κατρρευσης της Ευρωζνης, δεν δστασε να θυσισει τον δικομματισμ, ταν αξωσε τη συμμετοχ της ΝΔ στην κυβρνηση του ΠΑΣΟΚ. Σμερα παρακολουθομε σε αργ αλλ σταθερ κνηση την προσπθεια ανασστασης του δικομματισμο με διαφορετικος μως πακτες. Εδ εντσσονται και ο ρωτας για τον Ομπμα και οι καταγγελες για συμμορα της δραχμς και οι νοικοκυραοι και οι συνεργασες με τη λακ δεξι και τσα λλα.

 

Απ το Συνδριο του ΚΚΕ τι περιμνετε κ. Πρεδρε;

Θα ταν καλ μια μεγλη θετικ κπληξη. Δεν εμαι ιδιατερα αισιδοξος μως.

 

Για εσς ποια εναι η πολιτικ και εκλογικ νκη; Τι πρπει να γνει;

Παρ το τι να κμμα αριστερς καταγωγς εναι στην κυβρνηση, παρτι λλο κμμα αριστερς καταγωγς εναι αξιωματικ αντιπολτευση, ποτ τα τελευταα χρνια δεν ταν τσο μεγλη η πολιτικ απουσα της αριστερς. Αυτ εναι το μεγλο παρδοξο. Κι ελπζω τι θα αντιμετωπισθε. Μια ενωτικ πρωτοβουλα κινσεων της ριζοσπαστικς αριστερς για το Σχδιο Β απναντι στο Σχδιο Α’ θα μπορσει να δσει ουσα πλι στην πολιτικ ζω. 

Να αναδεξει τα πραγματικ ερωτματα: Πς θα αντιμετωπσουμε την ανεργα, πς θα κινηθε η βιομηχανα, πς θα ανοξουν τα μαγαζι; Με τις ντιρεκτβες της Ευρωζνης, με τα τοκοχρεολσια, χωρς ρευσττητα, με ιδιωτικς τρπεζες; με τον δικ μας σχεδιασμ, με δημσιες τρπεζες, με τη ρευσττητα που μπορε να μας δσει να εθνικ νμισμα; Αυτ η συσπερωση θα εναι σντομα παροσα και στις πολιτικς και στις εκλογικς αναμετρσεις.