του Νκου Μελτη

Τρτη 15 Ιανουαρου 2013

http://content-mcdn.e-go.gr/filesystem/images/20120218/low/assets_LARGE_t_420_54031983.JPGΜετ απ να ευχριστο διλειμμα και το φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ με τη σοβαρτητα, το κμμα της αξιωματικς αντιπολτευσης δεχνει δσμιο παιδικν ασθενειν, που σε μεγλη ηλικα εναι επικνδυνες, σως και μοιραες.

Με συνεχ λθη τακτικς και χειρισμν, εναι σαν να πασχζει να ακυρσει ο διος το πιο σημαντικ πλεονκτημ του ναντι των υπολοπων πολιτικν δυνμεων: Τη μη εμπλοκ σε υποθσεις αδιαφανος διαχερισης δημσιου χρματος και τι δεν χει (τυπικ) ευθνες για το σημεριν κατντημα της χρας.

Η εντιμτητα του κμματος και των στελεχν του δεν αποτελε μως το μοναδικ διαβατριο για την αλλαγ φρουρς που οραματζονται στο πολιτικ σστημα: Να φγουν οι διεφθαρμνοι, να ρθουμε εμες. Εξλλου, εν συνβαινε κτι ττοιο θα μποροσαν να διεκδικσουν το διο τσο το ΚΚΕ σο και αυτ ακμη η Χρυσ Αυγ.

Σε μια πολ κρσιμη καμπ, δεν μπορε να μην αντιλαμβνονται στον ΣΥΡΙΖΑ τα λθη τακτικς και τις αδιξοδες επιλογς στις οποες τον οδηγε η πανσπερμα απψεων και θσεων. Εκτς κι αν αυτ εναι η τελικ επιλογ.

Η βιαστικ μετατροπ της υπθεσης της λστας Λαγκρντ σε κεντρικ ζτημα της ατζντας και το σοβαρ ενδεχμενο πλον να διαψευσθον οι «προσδοκες» για να κελι στον Κορυδαλλ, δημιουργε κλμα ανεξλεγκτης κατακραυγς για το υποτιθμενο «κουκολωμα». Με τη διαφορ τι μλλον δεν θα ωφεληθον οι διοι, αλλ η οργ για το πολιτικ σστημα θα αποτελσει το βοτυρο στο ψωμ του Μιχαλολικου, του Κασιδιρη και της παρας του.

Οι συνιστσες αποδεικνονται «Λερναες Υδρες» που ραγζουν την εικνα του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνσας Αριστερς. Και, πντως, σο κι αν μεινονται τα εισοδματα των πολιτν, δεν εναι και τσο ελκυστικ η εναλλακτικ πρταση των καταλψεων ως χωρν «πολιτισμο» και «αυτοοργνωσης». Δεν εναι και πολλο οι Ελληνες που, αντ για το σπτι που δεν μπορον να πληρσουν, οραματζονται να βρεθον στο κοινβιο της βλας Αμαλας.

Η προσπθεια στοχισης των χαοτικν απψεων πσω απ τη σκανδαλολογα, χι μνο δεν οδηγε στην κθαρση, καθς τα κνητρ της εναι κυρως κομματικ, αλλ και δεν μπορε τελικ να κρψει τα εγγεν προβλματα του χρου.

Και φυσικ δεν συμβαδζουν με το προφλ που θα επιχειρσει να κτσει ο διος ο Αλξης Τσπρας περνντας σε λγες ημρες το κατφλι του Brooking Institute. Ισως και της Γερουσας...