του Σταρου Θεοδωρκη απ το protagon.gr

18 2012

http://fridge.gr/wp-content/uploads/2012/07/%CF%8A%CF%8D%CF%89____-%CF%8E%CE%8C_%CE%88______.jpg?9d7bd4Τους βαρθηκα. Αναφρομαι σε λους αυτος που κλωσνε γρω απ τον Μαρξ. χει δκιο ο Μαρξ χει δικο ο Μαρξ; Αδυνατντας να κατεβσουν μια καλ να ιδα αναμασνε τα γραπτ του 1800… Μνο που σμερα η Ευρπη δεν χει δολους και αφεντικ αλλ χει ανργους και φοροφυγδες.

Η παγκσμια φοροδιαφυγ υπολογζεται (!) σε 20 με 30 τρισεκατομμρια δολρια. Η φοροδιαφυγ στην Ευρπη σε να με δο τρισεκατομμρια ευρ. Γιατ ββαια δεν χει μνο η Ελλδα ταξιτζδες, υδραυλικος, καθηγητς, γιατρος και δικηγρους. Κθε πολτης της ΕΕ χνει 2.000 με 3.000ε το χρνο  απ την «φοροδιαφυγ των λλων». Η Μρκελ δωσε 12 εκατομμρια ευρ για να αγορσει λστες Γερμανν που εχαν βγλει τα λεφτ τους στην Ελβετα.  100 δις ετησως υπολογζεται η φοροδιαφυγ στην Ιταλα (μνο οι Ντλτσε - Γκαμπνα κατηγορονται  τι απκρυψαν εισοδματα 420 εκατομμυρων ευρ). Και λοι μθαμε αυτς τις μρες τι ο πλουσιτερος Γλλος ηθοποις, ο Οβελξ - Ζερρ Ντεπαρντι μετακμισε στην … Νεσν, στο Βλγιο στα  σνορα με την Γαλλα, για να γλυτσει φρους. λλωστε η περιβητη λστα Λαγκρντ  δεν εφευρθηκε για να εκθσει τον Βενιζλο αλλ την κλεψε ο Φαλτσινι απ την HSBC για να την πουλσει σε Γλλους, Ισπανος, Γερμανος…  Σε πανικβλητους δηλαδ ηγτες που προσπαθον να δεξουν τα τελευταα χρνια τι πολεμον αυτος που δεν πληρνουν φρους. Α! ο Ολντ σκφθηκε και κτι λλο. Να φορολογσει με 75% τους πολ πλοσιους.

Η περπτωση του Ολντ μου θυμζει εκενο το ανκδοτο με τον Μπρζνιεφ που μετ απ μια βραδι ακολασας ζτησε απ την ερωμνη του να του πει τι χατρι θελε να της κνει. «Να ανοξεις τα σνορα», επε το κορτσι και ο Μπρζνιεφ συγκινημνος απντησε: «πονηρολα! για να μενουμε επιτλους μνοι;». τσι και ο Ολντ θλοντας να μενει μνος χωρς τους πλουσους που λλωστε δεν τον ψφισαν, απειλε τι ποιος δεν φγει θα ζει με το 25% των χρημτων που κερδζει.

Για την Ελλδα ββαια δεν υπρχει λγος να σας πω στοιχεα. Τριγυρννε λη την μρα  γρω απ το κεφλι μας. Το πανεπιστμιο του Σικγο (!) υπολογζει την ετσια φοροδιαφυγ στην Ελλδα στα 28 δις! τσι βρεθκανε να χουμε κομμωτ με 1.000.000 αδλωτα, αστρολγο με 800.000 ευρ αδλωτα, υδραυλικ με 300.000 αδλωτα (γιατ πντα στην Ελλδα τα παγκσμια προβλματα μεταφρονται ως φρσα). Μνο οι ανεξφλητες φορολογικς οφειλς εναι σμερα 53 δις. Αν δηλαδ εισπρτταμε το 20% απ' αυτς θα βγζαμε 10 δις «ατκα και επιτπου». Ββαια οι λληνες πολικο δεν ξρουν τι να κνουν με την φοροδιαφυγ. Η κπληξη τους εναι σαν και εκενη του πατρα που αντιλαμβνεται τι ο κανακρης του εναι χειρτερος και απ τον διο. Την μνη επαναστατικ πρξη την κανε ο Καραμανλς που κατργησε το «μισητ ΣΔΟΕ». Ηταν μως η ανποδη επανσταση, η επανσταση του φοροφυγ.

Και εδ δεν καταλαβανω γιατ η αριστερ δεν αντιδρ. Γιατ η ΔΗΜΑΡ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, που δεν βαρνονται με το αδκημα της υπθαλψης… φοροφυγ, δεν συνεργζονται για να κνουν την αριστερ φορολογικ επανσταση. Μπορ να το καταλβω τι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θλει να βοηθσει την κυβρνηση σε επιμρους μεταρρυθμσεις (θα τις κνει μνος του και καλτερα ταν οσονοπω καταλβει την εξουσα) αλλ για την φοροδιαφυγ γιατ δεν βοηθ; Η χρα χει γνει κλοτσοσκοφι ανμεσα στους «βρειους» και το ΔΝΤ και αυτ δεν θα σταματσει αν οι λληνες δεν αρχζουν  να πληρνουν τους φρους τους. Και αν δεν θλει να πει το μυστικ στον Στουρνρα γιατ δεν κηρσσει την επανσταση του φορολογομενου; Γιατ αυτν την επανσταση περισστερες απ λες τις λλες χει ανγκη η Ελλδα, η Ευρπη, ο κσμος. Η φοροδιαφυγ δεν ρχεται ποτ μνη. Δεν εναι η κακ εκπαδευση, η κακ υγεα, οι κακο δρμοι, εναι κυρως η δημοκρατα που μαραζνει. Τα μαρα λεφτ των φοροκλεφτν ενισχουν διεφθαρμνα «υποσυστματα» στην πολιτικ, στις δημσιες υπηρεσες, στις τρπεζες, στις επιχειρσεις. Και οι φορολογικο παρδεισοι «καταπνουν» τις πραγματικς οικονομες και πριμοδοτον τις διεθνες μαφες. νας φαλος κκλος που δεν θα σπσει με μεταρρυθμσεις του ποδαριο. Χρειζεται επανσταση. Αλλ πο να βρεθον ηγτες.