3 2012

Περιγραφ: Ανακονωση του Γιννη Ραγκοση για τα οικονομικ των κομμτωνΜε μα ανακονωση καταπλτη ο πρην υπουργς Γιννης Ραγκοσης καταγγλει τον Ευγγελο Βενιζλο και δηλνει τι αποχωρε απ το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Ραγκοσης καταλογζει στον πρεδρο του ΠΑΣΟΚ «πολιτικ ανθικη» συμπεριφορ διτι ως υπουργς Οικονομικν επβαλε περικοπς μισθν και συντξεων αντ να χτυπσει τη φοροδιαφυγ και να εκμεταλλευτε τη λστα Λαγκρντ που εχε στα χρια του. «Το ποτρι ξεχελισε», λει χαρακτηριστικ.

Ο κ. Ραγκοσης καταγγλλει τι στο σημεριν ΠΑΣΟΚ «χουν επικρατσει πλρως οι αντιλψεις και οι πρακτικς του πολιτικο κατεστημνου της μεταπολτευσης. Αντιλψεις και πρακτικς που οδγησαν την Ελλδα στην χρεοκοπα και στην ηθικ παρακμ καθς και την ελληνικ κοινωνα στην αγανκτηση και στην οργ» λει χαρακτηριστικ στην δλωση-καταπλτη ο κ. Ραγκοσης.

Το πλρες κεμενο της δλωσης εναι το εξς:

«Ως μλος κυβερνσεων που κλθηκαν μετ το 2009 να αντιμετωπσουν την υπερχρωση της πατρδας μας. Υπερχρωση που εχε συντελεστε κατ τη διρκεια των προηγομενων ετν, κατ τη διρκεια της σκοτεινς πλευρς της μεταπολτευσης.

Ως μλος κυβερνσεων που κατ’ επανληψη βρθηκα προ τετελεσμνων γεγοντων και υποχρεθηκα να εγκρνω περικοπς μισθν και συντξεων προκειμνου η Ελλδα να παραμενει ρθια, θεωρ πολιτικ ανθικο και κοινωνικ εξοργιστικ δικο ,τι χει επιβεβαιωθε σχετικ με την περιβητη πια λστα  "Λαγκρντ ". Λστα που αφορ στον πυρνα της, την αποφασιστικτητα μη να χτυπηθε η φοροδιαφυγ με την δια αυστηρτητα που περιορστηκαν εισοδματα και επιβλθηκαν νοι φροι. Θεωρ στο σνολ τους αδιανητα, για ευνομομενη πολιτεα, σα για πρτη φορ ακμη κι εμες μαθανουμε και δο φορς αδικαιολγητα. Το ποτρι ξεχελισε.

Με βση αυτ το λιγτερο που η συνεδησ μου επιβλει εναι να αποχωρσω απ το σημεριν ΠΑΣΟΚ, απ να ΠΑΣΟΚ στο οποο χουν επικρατσει πλρως οι αντιλψεις και οι πρακτικς του πολιτικο κατεστημνου της μεταπολτευσης. Αντιλψεις και πρακτικς που οδγησαν την Ελλδα στην χρεοκοπα και στην ηθικ παρακμ καθς και την ελληνικ κοινωνα στην αγανκτηση και στην οργ.

Παραμνω  ενεργ μλος της δημοκρατικς προοδευτικς παρταξης και δεν θα πψω να αγωνζομαι  για τη διασφλιση της ευρωπακς προοπτικς της πατρδας μας, που θεωρ αδιαπραγμτευτη και πρτης προτεραιτητας καθκον.

Για μια Ελλδα που μως δεν θα επιβλει μονπλευρες πολιτικς λιττητας επειδ δεν θλει να προχωρσει σε προοδευτικς μεταρρυθμσεις που υπηρετον το συμφρον της πλειοψηφας της κοινωνας και κυρως το μλλον της νας γενις. Κι αυτ προκειμνου να προστατευτον συμφροντα συντεχνιν και μικρν ολιγαρχιν.

Για μια Ελλδα που δεν θα επιτρπεται στον εκστοτε πρωθυπουργ να τοποθετε τον κολλητ εφοριακ απ το τπο καταγωγς του ως επικεφαλς στο ΣΔΟΕ, με οφθαλμοφανες σκοπος .

Για μια Ελλδα στην οποα θα καταστε κοιν πεποθηση τι για την επιβωση της εναι ζωτικς σημασας η επαναθεμελωση του πολιτικο της συστματος που συνιστ την μητρα λων των μεταρρυθμσεων. Το μνο πραγματικ και ουσιαστικ εμπδιο στην επλαση του λακισμο και της δημαγωγας των κρων».