: . !

2 2012

Περιγραφ: http://4.bp.blogspot.com/-pgr-8jKL3Os/UEDq9qYcFmI/AAAAAAAAe8w/gnFkqvKtqZs/s1600/206026_4091052391664_1119495535_n.jpgΒασικ συνισταμνη των προεκλογικν δεσμεσεων των δυο πρσφατων εκλογικν αναμετρσεων ταν τι σε κθε περπτωση δεν θα συνεχιστον να ασκονται δικες οριζντιες πολιτικς καθς θα επιταχυνθον οι διαρθρωτικς μεταρρυθμσεις που χει ανγκη ο τπος.

Τελικ, να, δυσβσταχτα μτρα εναι προ των πυλν, χωρς χνος διαρθρωτικν πρωτοβουλιν.

Ανμεσα στα σχεδιαζμενα μτρα εικζεται πως συμπεριλαμβνονται  και νες δραστικς περικοπς στις επιχορηγσεις προς την αυτοδιοκηση. Στην κταση που αυτ σχεδιζεται, εναι πολλαπλ λθος. Θεσμικ , δημοσιονομικ κοινωνικ, πολιτικ.

Προσωπικ, με δεδομνο τι χω αναλβει την πολιτικ ευθνη για την επεξεργασα και υλοποηση της μεταρρθμισης του Καλλικρτη  και ιδως τρα που η αυτοδιοκηση πρε μνη της τις αποφσεις της, με τη σημεριν παρμβαση μου θεωρ καθκον μου να αναδεξω το λθος αυτ  για τους παρακτω λγους :

1) πως εναι γνωστ στο χρο της αυτοδιοκησης σχεδιστηκε και ψηφστηκε το πργραμμα "Καλλικρτης", μια ολοκληρωμνη διαρθρωτικ προοδευτικ μεταρρθμιση.  Το κυριτερο: εφαρμστηκε με ανλπιστη για το ερος της παρμβασης συνπεια,  λειτουργικτητα και αποτελεσματικτητα . Παρ  τον ασφυκτικ χρνο που ταν διαθσιμος για την προπαρασκευ της δεν προκλεσε μλιστα καμα σημαντικ δυσλειτουργα. Συγκεκριμνα :

- Καταργθηκαν με αδιαμφισβτητα αντικειμενικ κριτρια -χωρς την αντληψη των εξαιρσεων και χωρς "δυο μτρα και δο σταθμ" της περφημης "κομματικς κοπτοραπτικς", περιορστηκαν κατ  709 οι δμοι , οι 54 νομαρχιακς αυτοδιοικσεις σε 13 αιρετς περιφρειες, οι αποκεντρωμνες δομς του κρτους απ 13 σε 7 εν καταργθηκαν  4742 δημοτικς επιχειρσεις και ΝΠΔΔ! Οι αριθμο μιλον απ μνοι τους.

- Δεν  επιβαρνουν πια με τη μισθοδοσα τους τον λληνα φορολογομενο περισστερα απ 10.000 καλ αμειβμενα αιρετ στελχη και συνεργτες τους, εν χιλιδες λιγτεροι συμβασιοχοι προσλαμβνονται κθε χρνο.

- Κθε δαπνη λων των ΟΤΑ πως και επιχειρσεν τους ελγχεται ως προς τη νομιμτητα της απ τη δικαιοσνη πριν πραγματοποιηθε. Σε αντθεση με το παρελθν που καμα δημοτικ επιχερηση δεν ελεγχταν πως και να μρος των δμων .

- Καμα απφαση οργανισμο αυτοδιοκησης δεν μπορε να υλοποιηθε εν πρτα δεν δημοσιοποιηθε μσω του προγρμματος Δι@υγεια στο διαδκτυο.

Αυτς οι διαρθρωτικο χαρακτρα προοδευτικς αλλαγς  πραγματοποιθηκαν επειδ το αποφασσαμε εμες  κι χι επειδ μας το επβαλαν ξωθεν.

ταν αλλαγς που ετοιμστηκαν πολ πριν μπει στη ζω μας  το μνημνιο, η τρικα και η  "διαπραγμτευση" μαζ της .

2) Η προ-Καλλικρτη αυτοδιοκηση αξανε κθε χρνο το δημοσιονομικ λλειμμα με αποκορφωμα το 2010 ταν και προκλεσε 500 εκ. ευρ  λλειμμα στον προπολογισμ . Μετ τον πρτο χρνο εφαρμογς της μεταρρθμισης , στο τλος του 2011 , η αυτοδιοκηση συνεισφερε στον προπολογισμ 35 εκ. Ευρ πλενασμα!

3) Tο 2012 οι δυο βαθμο αυτοδιοκησης και αυτς της αποκεντρωμνης κρατικς διοκησης επιβαρνουν τον κρατικ προπολογισμ -ρα τον φορολογομενο- με 50%  λιγτερες επιχορηγσεις σε σγκριση με το 2009, χωρς να σταματσουν να προσφρουν με την δια νταση τον διο γκο υπηρεσιν και ργου τσο απαρατητων για το κοινωνικ σνολο.

Ττοια μεωση δεν χει επιτευχθε σε κανναν λλο τομα της γενικς κυβρνησης.  Συνολικ δε, εναι αμφβολο εν θα ξεπερσει τα 2,5 δις ευρ το κστος λειτουργας των ΟΤΑ για το 2012.

4) Tην δια στιγμ, χρη στη μεταρρθμιση και στις συστηματικς προσπθειες των ανθρπων της αυτοδιοκησης, τα δνεια των ΟΤΑ χουν μειωθε, εν χουν αυξηθε τα διαθσιμα τους,

5) Το κυριτερο σως εναι τι το συνολικ ειδικ βρος της δημοσιονομικς επιβρυνσης της αυτοδιοκησης δεν ξεπερνει το 5% επ των πρωτογενν δαπανν του κρατικο προπολογισμο που ανρχονται σε περπου 55 δις ευρ. Την δια στιγμ που το 80 % και πλον των πρωτογενν δαπανν του προπολογισμο απορροφται , πραν των συντξεων, απ πντε  μλις τομες:  Υγεα , Παιδεα, μυνα, Δημσια Τξη και Δικαιοσνη . Τομες στους οποους παρ την εντατικ περιστολ δαπανν - και με εξαρεση τις ενοποισεις σχολικν μονδων  - δεν προχρησε καμα διαρθρωτικ αλλαγ, πως συνβη στην αυτοδιοκηση με τον Καλλικρτη.  Δομικ παραμνουν ακριβς πως δημιουργθηκαν κατ τη διρκεια που η Ελλδα "πλεε" πλησστια προς τη χρεοκοπα .

 

Συμπρασμα:

Εναι απ κθε ποψη δικο, αδικαιολγητο και καταστροφικ να προχωρσουν οι "τυφλς" περικοπς στην αυτοδιοκηση .

Αν επρκειτο τσι να διασφαλιστε η παραμον της χρας στην ζνη του Ευρ ττε ανεπιφλακτα και πρτος θα λεγα ναι σε κθε μτρο, ακμα και αν- πως συμβανει τρα- θα θετε σε κνδυνο την δια την υπσταση της αυτοδιοκησης .

Ωστσο, δεν πρκειται περ αυτο. Ζητονται σμερα μτρα σε βρος της αυτοδιοκησης, η οποα κανε τις απαιτομενες διαρθρωτικς αλλαγς, για να μην αναληφθε το πολιτικ κστος να υλοποιηθον οι αντστοιχες απαρατητες διαρθρωτικς πολιτικς στην Υγεα, την Παιδεα, την μυνα, τη Δημσια Τξη και τη Δικαιοσνη. Προκειμνου δηλαδ να αποφευχθε ο κπος να προχωρσει , τρα που πση θυσα πρπει , ο αναγκαος "Καλλικρτης" σε αυτος τους τομες.

Αυτ μως εναι μια Πολιτεα που "τιμωρε" αντ να επιβραβεει τις διαρθρωτικς αλλαγς. Και αυτ συνιστ να βαρτατο πολιτικ  λθος, πραν της δημοσιονομικς και διοικητικς αστοχας των μτρων.

Γιατ τσι καθηλνεται η χρα σε πολιτικς που στην πραγματικτητα συμφρονται με τις ελχιστες μεταρρυθμιστικς προδους που γιναν.

Πολιτικς που υιοθετονται για να συγκαλψουν την πολιτικ απφαση να μην αλλξουν οι ανορθολογικς και σπταλες δομς που  οικοδμησε χι το κοινωνικ συμφρον οι ανγκες της χρας, αλλ το πελατειακ πολιτικ σστημα μαζ με τις μικρς ολιγαρχες του συντεχνιασμο και του κακς εννοομενου τοπικισμο κατ τη διρκεια της σκοτεινς πλευρς της μεταπολτευσης .

Δομς που προσφεραν και προσφρουν χαμηλοττου επιπδου υπηρεσες στους πολτες και στη χρα ακριβς γιατ δεν μπορον να υποστηριχθον δημοσιονομικ εδ και πολλ χρνια πσω μλλον τρα που η Ελλδα της δνειας  ευημερας δεν υπρχει πια. Υπηρεσες που σε τελικ ανλυση προσβλλουν την αξιοπρπεια των  πολιτν που τις χρησιμοποιον αλλ και σων εργζονται  σε αυτς.

Εναι απολτως απαρδεκτο και πρπει με κθε τρπο να καταδικαστε η εξλιξη που οδηγε στον αφανισμ και τη διλυση τις αναγκαες υπηρεσες που εκατομμρια Ελλνων λαμβνουν απ τους θεσμος της αυτοδιοκησης- με λα τα αναντρρητα προβλματ τους.

λα αυτ μλιστα την δια στιγμ και απ το διο πολιτικ προσωπικ που επανδρυσε το ,κατ τα λλα νευ λγου παρξης ,Υπουργεο Μακεδονας Θρκης, τροποποησε τον νμο για τα ΑΕΙ γιατ τσι θελε το λμπι των καθηγητν της εκπαιδευτικς παρακμς καθς και υπκυψε στις πισεις και στις απειλς επαγγελματικς συντεχνας που "διεκδκησε" και πτυχε (σπζοντας γραφεα βουλευτν και ρχνοντας λδια στον προβλτα του Πειραι ταν διρχονταν λεωφορεα με τουρστες ) να θεσμοθετηθε πριν απ λγους μνες -στην Ελλδα της χρεοκοπας-το "δικαωμα" της συντεχνας αυτς στη φοροδιαφυγ και στην ιδιοποηση δημσιας περιουσας πως εναι οι δειες δημοσας χρσης επιβατηγν αυτοκιντων. Πντα σμφωνα με τις επιχριες ξεις του πολιτικο μας κατεστημνου, παλιο και νου. 

Οι νθρωποι που υπηρετον την αυτοδιοκηση πρπει, δικαιονται και οφελουν να υπερασπιστον το δκιο τους, που τεκμηρινουν οι  αριθμο, να υπερασπιστον το ργο τους και την συμβολ τους στην εθνικ προσπθεια.

Ταυτχρονα με αυτοκριτικ ματι να σταθον σε λανθασμνες επιλογς  των τελευταων μηνν προκειμνου αυτς να μην αποβον και πλι μοιραες για το θεσμ και σους τον υπηρετον εργζονται σε αυτν . Επιλογς  πως η κατ εξαρεση κι αναιτιολγητη απφαση να μην καταργηθον 75 νομικ πρσωπα πρυσι τον Αγουστο , καθς και η αναβωση της παρωχημνης και καταστροφικς - ιδως για τη να γενι - αντληψης που , αντ για τον ιδιωτικ τομα , θλει την αυτοδιοκηση και το δημσιο ως χρους για την εφαρμογ προγραμμτων τπου stage που με τσο κπο καταφραμε να πψουν να υφστανται . Επιλογς που απορρπτονταν απ το Υπουργεο Εσωτερικν μχρι τον Ιονιο του 2011.

Την δια στιγμ πρπει να ηγηθον στις τοπικς τους κοινωνες στε να συνεχιστε το μεταρρυθμιστικ ργο στην αυτοδιοκηση που εναι αναγκαο και προβλπεται δη απ τον Καλλικρτη αλλ κυρως να ηγηθον για να γενικευτε η αντληψη τι αυτ που χρειζεται η χρα - και το χρειζεται τρα κθε τοπικ κοινωνα - εναι οι γενναες διαρθρωτικς αλλαγς. Χρειζεται γενναες προοδευτικς μεταρρυθμσεις, πως ο Καλλικρτης να γνουν πρξη παντο- πρωτστως  στους 5 παραπνω κρσιμους τομες που ουσιαστικ γεννον το δημοσιονομικ πρβλημα της χρας.

Το διαρθρωτικ νοικοκρεμα που χρειαζταν η αυτοδιοκηση γινε. Και ασφαλς πρπει να συνεχιστε σε κθε επιμρους πτυχ της. Αλλ χει δη πραγματικ αποτλεσμα για τον λληνα φορολογομενο. Τρα χρειζεται να σπσουμε τα κατεστημνα αλλο. Χρειαζμαστε λιγτερα και καλτερα νοσοκομεα. Πολ λιγτερα και πιο αποτελεσματικ στρατπεδα και αστυνομικ τμματα. Πανεπιστημιακ τμματα σε πολ λιγτερες πλεις για να εναι πιο οργανωμνα τα εκπαιδευτικ μας ιδρματα και δικαστικ μγαρα πολ πιο κοντ χι σε κθε πλη αλλ στην εποχ της ηλεκτρονικς διακυβρνησης.

Αντ λοιπν να τιμωρεται η αυτοδιοκηση που κανε δη αποτελεσματικς διαρθρωτικς αλλαγς, ας προχωρσουμε επιτλους παντο.

Δεν υπρχει καιρς για χσιμο, δεν γνεται να αποφγουμε τις αλλαγς, δεν αντχονται λλο τυφλ οριζντια μτρα. Η χρα χρειζεται τρα να σαρωτικ πργραμμα διαρθρωτικν αλλαγν. Οτιδποτε λλο εναι αδιξοδο, δικο και μη συμβατ με την κοιν συνισταμνη των εκλογν .

Η χρα τρα χρειζεται να προχωρσει ο Καλλικρτης παντο κι χι να γονατσει ο μνος Καλλικρτης που χει θεμελιωθε.