ΑΟικο , την 3η του η (!)

, 31 2012

,

Σλο χει προκαλσει η αναγγελα της εκδλωσης που διοργαννει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Νκαια την ερχμενη Δευτρα, 3 Σεπτεμβρου. Η ημερομηνα συμππτει με την επτειο δρυσης του ΠΑΣΟΚ το 1974, καθς και με την εκδλωση για την παρουσαση της νας διακρυξης αρχν του Κινματος απ τον Ευ. Βενιζλο. Το ενδιαφρον στοιχεο εναι τι στην εκδλωση της Νκαιας θα πλαισισουν τον Α. Τσπρα δο στελχη που προρχονται απ το ΠΑΣΟΚ: ο καθηγητς Μ. Γκβαλος και η κυρα Ννα Κασιμτη.

Η αφσα της εκδλωσης μλιστα χρησιμοποιε δο απ τα κεντρικ μτο του ΠΑΣΟΚ της δεκαετας του 70 και του Ανδρα Παπανδρου: «Εθνικ Ανεξαρτησα-Λακ Κυριαρχα». Εν οι Μ. Γκβαλος και Ννα Κασιμτη συμμετχουν ως ιδρυτικ στελχη στον «Νο Αγωνιστ», μια ομδα πρην μελν του Εθνικο Συμβουλου του ΠΑΣΟΚ που αποχρησε λγο μετ την νταξη στο Μνημνιο και στις τελευταες εκλογς στριξε τον ΣΥΡΙΖΑ.

Περιγραφ: givalos2_1303830929Ββαια με μια δλωση- φωτι ο κ. Μενλαος Γκβαλος ανακονωσε τι δεν θα εναι ομιλητς στην εκδλωση που διοργαννει ο ΣΥΡΙΖΑ στις 3 Σεπτεμβρου και χει προκαλσει αντιπαρθεση με το ΠΑΣΟΚ το οποο την δια μρα γιορτζει τα 38 χρνια απ την δρυσ του.

Ο κ. Γκβαλος ο οποος στο παρελθν ταν μλος της Κεντρικς Επιτροπς του ΠΑΣΟΚ εκθτει τον ΣΥΡΙΖΑ με τη δλωση του καθς αποκαλπτει τι ο διος προσκλθηκε να μιλσει σε εκδλωση του «Νου Αγωνιστ» και χι του κμματος του Αλξη Τσπρα.

Συγκεκριμνα στην δλωση του στο tvxs.gr ο κ. Γκβαλος ανφερε τα εξς:

«Δεν θα πω στην εκδλωση γιατ γινε μια χοντρδα: εναι εκδλωση του ΣΥΡΙΖΑ. Εμνα μου εχαν πει τι θα ταν εκδλωση του Νου Αγωνιστ και τι θα κανε να χαιρετισμ ο κ. Τσπρας. Αλλ χθες το βρδυ που τυπθηκε η αφσα εδα το λογτυπο του ΣΥΡΙΖΑ επνω. Εναι ανεπτρεπτο να γνει κτι ττοιο στις 3 του Σεπτμβρη, να εμαστε στα λογικ μας».

Για να μπορσουμε να αντιληφθομε μερικ πργματα ας ανατρξουμε στη σελδα του «νου Αγωνιστ», που ρητ αναφρεται η προλευση και απσχιση των ενδιαφερομνων απ τα εκλεγμνα ργανα του ΠΑΣΟΚ και η ανγκη για «την συγκρτηση ενς νου σοσιαλιστικο κμματος, γιατ το παλι χει αυτοκαταργηθε. Το σημεριν ΠΑΣΟΚ αντιποιεται την ιστορα και τους αγνες του λαο για λακ κυριαρχα, εθνικ ανεξαρτησα, κοινωνικ απελευθρωση και δημοκρατικ διαδικασα. χει καταληφθε απ τους εγχριους και ξνους πολιτικος και κοινωνικος εκπροσπους του χρηματιστικο κεφαλαου και του (νο)φιλελευθερισμο. Ως δημοκρτες και σοσιαλιστς θα αγωνιστομε στα πλασια ενς πλατιο πολιτικο και κοινωνικο μετπου, για την εθνικ, δημοκρατικ, παραγωγικ και κοινωνικ ανασυγκρτηση της χρας.»

Περιγραφ: http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/2012/08/na_ekdilosi-1.jpegΗ εκδλωση εντσσεται στο γενικτερο πλασιο της εκστρατεας του ΣΥΡΙΖΑ που θα κορυφωθε την ερχμενη νοιξη με το ιδρυτικ του συνδριο, ως ενιαου, ομοουσου και αδιαιρτου πολιτικο φορα της Κεντροαριστερς.

Η αντδραση το επσημου ΠΑΣΟΚ ρθε δια στματος κ. Φφης Γεννηματ, η οποα σε τι αφορ την εκδλωση αυτ τι αφορ την αφσα και την εκδλωση του ΣΥΡΙΖΑ που χρησιμοποιε τα συνθματα «Εθνικ Ανεξαρτησα, Λακ Κυριαρχα»» ανφερε: «η πρτη μου αντδραση ταν τι πρκειται για κακγουστο αστεο. Δεν πστευα πως εναι αληθιν. Εν αυτ εναι σε γνση πργματι του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσπρα, εγ θεωρ τι εναι να πρα πολ σοβαρ ατπημα. Η αριστερ πορευταν και πρπει να πορεεται με κποιες βασικς αρχς. Μα απ αυτς εναι ο σεβασμς στις υπλοιπες πολιτικς δυνμεις.  Η 3η Σεπτμβρη ανκει στο ΠΑΣΟΚ, και αυτ δεν εναι κτι που εναι διαπραγματεσιμο και συζητσιμο. Το γνωρζουν λοι. Απ κει και πρα… δε μπορε ο ΣΥΡΙΖΑ να παζει καθημεριν παρ’ τα λα».

Το αστεο της υπθεσης εναι τι ο Τσπρας θα το παξει νας νος  Ανδρας και θα αναφωνσει: «Βυθσατε τη χρα», αφο πρτα ανακοινσει τις νες μεταγραφς απ το ΠΑΣΟΚ, καθς και τους «δανεικος» απ ΚΚΕ.

Ττοια εναι η τατιση του ΣΥΡΙΖΑ με το «ιστορικ ΠΑΣΟΚ» που χουν μοιρσει και ρλους:  η κυρα Ρνα Δορου θα υποδυθε τη Μελνα Μερκορη, ο Στρατολης τον αεμνηστο Μαροδα, ο Δρτσας θελε να «ντουμπλρει» τον Γεννηματ, αλλ του επαν τι μχρι Γεωργακπουλο κτι γνεται και ο Τατσπουλος το «θεο βρφος» σε ναν πραγματικ κντρα ρλο… Στον Κουρκη προτθηκε να υποδυθε τον κη, καθς χουν αμφτεροι μεγλες επιτυχες στο ωραο φλο, αλλ την κοτσδα την κβει για ρλο Τσε Γκεβρα και βλε.

Ελγχεται η πληροφορα τι ο Κμων Κουλορης χει αναλβει τα της συγκντρωσης, καθς δεν υπρχει διαδρομ χωρς καννα φανρι…

Και για σοβαρολογομε τρα. Εμες τα λγαμε και πριν τις εκλογς, σχετικ με την πασοκικ μετλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και πολλο απ εσς μας θεωροσατε υπερβολικος. Και πς να μη γνει αυτ με τσους Κοτσακδες και Κοτζιδες, Χωραφδες, Κουρουμπλδες κ.λ.π. που χουν προσχωρσει.

Α, ρε φουκαριρα ΚΟΕ και οι υπλοιπες συνιστσες τι σας μελλε να πθετε.