,

30 2012

: http://www.antinews.gr

Περιγραφ: http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/2012/08/poverty-blind.jpg«Οι πολιτικο εναι αλτες, αυτο τα φγανε. Να καε η Βουλ, να διαλυθε το σμπαν. Κρεμλα στο Σνταγμα, πσσα και ποπουλα στους βουλευτς».

Τα χουμε ακοσει τα συνθματα αυτ κατ καιρος, πολλο τα χουμε φωνξει κιλας, χι αδικαιολγητα θα λεγε κανες.

λλωστε, το να ρχνει κανες το φταξιμο στους λλους εναι πολ εκολο και αποδοτικ.

Εναι, μως, τσι; Φτανε μνο οι πολιτικο μπως πρπει να κοιταχτομε λοι στον καθρπτη; Διτι μια σειρ απ γεγοντα εν μσω κρσης, δεχνουν τι χουμε βλει κπου κι εμες το χερκι μας και συνεχζουμε να το κνουμε. Η λογικ «να καε το σπτι του γετονα, αρκε να γλιτσει το δικ του», εναι κυραρχη στην ελληνικ κοινωνα. Μια κοινωνα που βασζεται στο ατομικ συμφρον και ποτ δεν κοιτ το συλλογικ συμφρον, την κοιν προσπθεια, τον εθνικ στχο.

Η Κρινθος και σα γιναν εκε με τους μετανστες εναι χαρακτηριστικ. Ο… προοδευτικς δμαρχος, εκλεγμνος με τη σημαα του ΠΑΣΟΚ, συντχθηκε ουσιαστικ με τους φασστες της Χρυσς Αυγς και θλει να διξει τους μετανστες απ το στρατπεδο. Τους κοψε και το νερ και την αποκομιδ των σκουπιδιν μλιστα γιατ επε «χουμε πλεμο και λα επιτρπονται». Δεν τον νοιζει που θα πνε, αρκε να φγουν απ τον τπο που εκλγεται. Αν π.χ. Πνε στο Ξυλκαστρο, δε θα στεναχωρηθε, στην πλη του να μην εναι και που θλουν ας μεταφερθον. Φυσικ, τσους μνες δεν κανε τποτε για τους μετανστες που στοιβζονται που βρουν στην Κρινθο και απειλον τη δημσια υγεα και ασφλεια. Δεν τον νοιαζε που καναν βλτες στο λιμνι ανεξλεγκτοι. Δεν τον νοιζει η βρμα της εκλογικς του περιφρειας. Επανασττησε μνο επειδ γινε το στρατπεδο κντρο κρτησης και δη μειθηκε ο αριθμς των μεταναστν που κυκλοφορον ελεθεροι.

Στην δρα, ο ταβερνιρης ριξε ξλο στους υπαλλλους του ΣΔΟΕ που «τλμησαν» να τον ελγξουν διτι δεν εχε κψει οτε μια απδειξη. Ξεσηκθηκαν στο νησ με τα κτερα γιατ κποιος πγε να κνει επιτλους τη δουλει του. Φυσικ, αν λγω της φοροδιαφυγς που πλττει την Ελλδα, ρχονται κι λλα σκληρ μτρα, ουδλως ενδιαφρει τον κθε φοροφυγ. «Απ μνα να φγουν κι ας πνε που θλουν» εναι η λογικ. Αν, μως, για να χρνο εχε παταχθε η φοροδιαφυγ, δηλαδ οι μπαταχτζδες ελεθεροι επιχειρηματες που δεν πληρνουν σε αντθεση με τους μισθωτος, δε θα χρειαζταν η εφαρμογ των μτρων 11,5 δισ. ευρ.

Ανλογο ταν και το σκηνικ στην Κερατα που υπρχουν αντιδρσεις για τα σκουπδια. Να μην πνε στη δικ μου αυλ, αλλ να πνε στου γετονα, εναι η κυραρχη ποψη. σχετα αν οι Κερατιτες προστατεουν την περιουσα τους, η οποα σε ποσοστ νω του 80% εναι αυθαρετη. Χωρς δειες, χωρς σχεδιασμ, με απστευτες πολεοδομικς παρανομες. Κι μως, η λογικ του ατομικο συμφροντος επικρτησε κι εδ.

χουμε κι να λλο περιστατικ. Στα λεωφορεα και το μετρ υπρχουν χιλιδες τζαμπατζδες. Κθε χρνο τα μσα μεταφορς χνουν 25 ως 37 εκατ. ευρ απ την εισιτηριοδιαφυγ. Μπανουν λοι μσα και δεν πληρνουν το τμημα, ταν μως η κυβρνηση θα αναγκαστε να ανακοινσει αυξσει στα εισιτρια, θα εναι απ τους πρτους που θα βγουν στους δρμους.

Εναι η δια επσης λογικ με τους λληνες που βγαλαν τα λεφτ τους στο εξωτερικ, βολιαξαν την οικονομα και τις τρπεζες αφνοντας τους λλους να βολοδρνουν στη δνη των σκληρν μτρων. Και η ανθρωποφαγα συνεχζεται…. Να γνουν περικοπς στους λλους, χι σε μνα, να ματσει ο διπλανς αλλ να τη γλιτσω εγ.

Που θα φτσει αυτ η κατσταση, πσο μπορε να αντξει η ελληνικ κοινωνα αυτ το μοντλο. Δυστυχς, πως φανεται, οι κακς συνθειες δσκολα κβονται. Ειδικ τρα που η κρση χει σαρσει τα πντα, κυριαρχε το νστικτο της επιβωσης, ακμη και επ πτωμτων. τσι, μως, δεν εμαστε πολιτισμνη κοινωνα, σγχρονο κρτος. Και εναι θμα χρνου η κατρρευση.