:

9 2012

ethnos.gr

Περιγραφ: Χρυσ Αυγ: Το σχολεου του μσουςΣτρατιωτικ δομ, σιδηρ πειθαρχα και απαρβατο ιδεολογικ πλασιο, τα χαρακτηριστικ της οργνωσης. Τα μλη της συγκεντρνονται σε ερημικς τοποθεσες και εκπαιδεονται στις πολεμικς τχνες, στε να εναι τοιμοι για μχες σμα με σμα στους δρμους, ποτε χρειαστε

Το μσος για οτιδποτε διαφρει απ τη διαστρεβλωμνη αντληψη που χουν για την Ελλδα και τους λληνες αποτελε την κρια ιδεολογικ γραμμ της Χρυσς Αυγς.

Στην Ελλδα του 21ου αινα οι μετανστες απ την Αφρικ και την Ασα, οι αριστερο και οι Εβραοι εναι ανεπιθμητοι και πρπει να αντιμετωπιστον με κθε ακραο μτρο. Μχρι πριν απ λγο καιρ η Χρυσ Αυγ δεν ταν τποτα περισστερο απ μια νεοναζιστικ γκροπα που αφοροσε τους ελχιστους εναπομεναντες νοσταλγος του Χτλερ, οι οποοι ζοσαν στο παρελθν οργανωμνοι σαν παραστρατιωτικ οργνωση.

Λγο μετ το κλεσιμο της κλπης στις 6 Μαου, ωστσο, οι μσκες πεσαν. «Οταν μπει ο αρχηγς στην αθουσα θα σηκωθετε ρθιοι σε νδειξη σεβασμο. Ετσι το χουμε εμες οι Χρυσαυγτες». Αυτ ταν τα λγια του βουλευτ Γιργου Γερμεν προς τους δημοσιογρφους, λγα δευτερλεπτα πριν δσει το περφημο πλον παργγελμα «εγρθητω». Η σκην αυτ εναι η πλον αποκαλυπτικ της στρατιωτικς δομς της οργνωσης.

Περιγραφ:   Ο Ηλ. Κασιδιρης εκπροσωπε τσο την ιδεολογα σο και τις πρακτικς της οργνωσης

Ο Ηλ. Κασιδιρης εκπροσωπε τσο την ιδεολογα σο και τις πρακτικς της οργνωσης

πως σε κθε οργνωση ττοιου τπου, ο σεβασμς στους ανωτρους εναι το λφα και το ωμγα της στρατιωτικς πειθαρχας. Τα χαμηλβαθμα μλη της Χρυσς Αυγς σηκνονται και χαιρετον σηκνοντας το χρι στις 90 μορες ταν εμφανζεται κποιος αντερς τους. Αυτ λλωστε εχε συμβε και μσα στην αθουσα που γινταν η δκη του Αντνη «Περανδρου» Ανδρουτσπουλου. Τα μλη της Χρυσς Αυγς συγκεντρνονται σε ερημικς τοποθεσες και εκπαιδεονται στις πολεμικς τχνες για μχες σμα με σμα στους δρμους. Ο πρην υπαρχηγς της οργνωσης Χαρλαμπος Κουσουμβρς, ο οποος αποχρησε και γραψε το βιβλο «Γκρεμζοντας τον Μθο της Χρυσς Αυγς», δεν δστασε να παραδεχτε σε συνντευξ του στον «Ταχυδρμο» τι «στις πορεες εχαμε μαχαρια, κλομπ, ξυρφια. Τις ασπδες τις φτιξαμε με μερικος συναγωνιστς».

Οι «στρατηγο» της Χρυσς Αυγς χουν και την επλεκτη φρουρ τους, η οποα αποτελεται απ τους πιο γυμνασμνους οπαδος της οργνωσης.

Περιγραφ: Χρυσ Αυγ: Το σχολεου του μσουςΟ Νκος Μιχαλολικος συνοδεεται πντα απ μια ομδα μελν που εναι ντυμνοι στα μαρα και φορον τζκε, εν στα χρνια της δξας του ο «Περανδρος» εχε δημιουργσει την ομδα «Χρυσο Αετο» που αποτελοσαν την εμπροσθοφυλακ της οργνωσης ταν γνονταν οδομαχες.

λα τα παραπνω θα μποροσαν να χαρακτηριστον απλς «γραφικ», αν τα μλη της Χρυσς Αυγς δεν καναν και πρακτικ εφαρμογ της εκπαδευσς τους σε αληθιν πεδα μαχν. Κποιοι απ αυτος παραδχονται τι συμμετεχαν, στο πλευρ παραστρατιωτικν οργανσεων, στις επιχειρσεις εναντον των μουσουλμνων της Βοσνας. Σε φωτογραφες της εποχς οι Χρυσαυγτες εμφανζονται να χαιρετον ναζιστικ και να φωτογραφζονται, κρατντας την ελληνικ σημαα, με τον Ρντοβαν Κρατζιτς.

 

μνοι στην αρχαα Ελλδα, πθος με τη Σπρτη

Η σχση της Χρυσς Αυγς με τη θρησκεα ταν πντα ιδιμορφη. Αν και μετ την τελευταα εκλογικ επιτυχα της η οργνωση χει κνει... νοιγμα προς την Ορθοδοξα, το παρελθν της λει τελεως διαφορετικ πργματα.

Περιγραφ: Ο αρχηγς της Χρυσς Αυγς Ν. Μιχαλολικος ανμεσα σε μλη της οργνωσης, τα οποα χαιρετον ναζιστικ

Ο αρχηγς της Χρυσς Αυγς Ν. Μιχαλολικος ανμεσα σε μλη της οργνωσης, τα οποα χαιρετον ναζιστικ 

Τα κεμενα που χουν ανβει στις ιστοσελδες της εξυμνον την αρχαα Ελλδα και το δωδεκθεο, εν στο παρελθν δεν χουν λεψει και κποιες πινελις σατανισμο.

Σε ,τι αφορ την αρχαιτητα, η Σπρτη αποτελε το πρτυπο της Χρυσς Αυγς για το πς πρπει να εναι οργανωμνη η κοινωνα. Εκτς απ τον πολεμικ τρπο ζως των Σπαρτιατν η Χρυσ Αυγ εντοπζει και επικροτε την ξενοφοβα τους.

«Καννας ξνος δεν επιτρεπταν, δηλαδ, να εγκατασταθε και να ζσει στην πλη για διστημα αρκετ στε να κατασκοπεσει, να εντοπσει στρατηγικ σημεα και να καταμετρσει τη δναμη κροσης που αυτ διθετε. Επειτα απ κποιες αυστηρ προκαθορισμνες ημρες παραμονς, ο κθε φιλοξενομενος φειλε ν' αναχωρσει για την ιδιατερη πατρδα του», γρφουν τα στελχη της οργνωσης.

Σε ,τι αφορ τον σατανισμ, εκτς απ τις black metal καλλιτεχνικς ανησυχες του Γιργου Γερμεν υπρχουν και τα ποιματα που γραψε πριν απ 30 χρνια ο διος ο Νκος Μιχαλολικος. Τα ποιματα της συλλογς «Η εξομολγησις ενς εθνικο» περιχουν δεκδες αναφορς σε σκοτεινος θεος, κτι που εμμσως δεν αρνεται οτε ο συγγραφας.

Στην επανκδοση της συλλογς γρφει: «Εναι γεγονς πως κποιοι θλησαν με αφορμ τα ποιματα αυτ να με συκοφαντσουν. Η προσπθει τους εναι τουλχιστον κωμικ για σους γνωρζουν απ ποηση, ποιματα και στχους. Κατ' αυτ την ννοια λοι οι μεγλοι ποιητς της νεωτρας Ελλδος, οι οποοι γραψαν γεμτους πθος στχους για τους αρχαους καιρος, εναι ανθλληνες και γιατ χι σατανιστς».

 

Απ τον «Περανδρο» ως τον Κασιδιρη

Η βα, ως αναπσπαστο μρος της ιδεολογας της Χρυσς Αυγς, χρησιμοποιθηκε συχν απ τα μλη της σε βρος ανθρπων που βρθηκαν απναντ της. Τα παρακτω εναι μερικ μνο χαρακτηριστικ περιστατικ:

  • Τον Ιονιο του 1998 ο Αντνης «Περανδρος» Ανδρουτσπουλος με μια ομδα μελν της οργνωσης επιτθεται σε φοιτητς και τραυματζει με μαχαρι σοβαρ τον Γ. Κουσουρ. Για πολλ χρνια διαφεγει της σλληψης, αλλ συλλαμβνεται και καταδικζεται σε πολυετ φυλκιση.
  • Η Χρυσ Αυγ δεν διστζει να δρσει στα σχολεα. Αποτροπιασμ προκαλε περιστατικ που συνβη το 1992 σε σχολεο της Αττικς ταν μλη της οργνωσης χραξαν τον αγκυλωτ σταυρ στο μτωπο μαθτριας. Πριν απ δο χρνια στα Χανι, λλα μλη της οργνωσης χραξαν τον αγκυλωτ σταυρ στο χρι καθηγτριας.
  • Στις 24 Οκτωβρου 2007 μλη της Χρυσς Αυγς επιτθεται σε μεταπτυχιακ φοιτητ του Παν. Αθηνν και τον τραυματζει με μαχαρι. Μεταξ των κατηγορουμνων εναι και ο Η. Κασιδιρης.
  • Στις 12 Μαου 2011 η Χρυσ Αυγ εξαπολει πογκρμ κατ μεταναστν στην Αθνα. Εκοσι τομα τραυματζονται, ορισμνα σοβαρ, εν προκαλονται ζημις σε καταστματα μεταναστν.
  • Σωρεα επσης περιστατικν γριων ξυλοδαρμν πολιτν και προπηλακισμν πολιτικν, τα οποα γνονται απ ομδες «αγανακτισμνων πολιτν», στις οποες στελχη της Χρυσς Αυγς χουν καθοδηγητικ και πρωταγωνιστικ ρλο.

«Κκκινο παν» κομμουνιστς και μετανστες

Οι Χρυσαυγτες αποστρφονται κθε ννοια φεμινισμο, εν πως αναφρουν σε ιστοσελδα τους «,τι θεο υπρχει μσα στη δημοκρατα πνγεται δυστυχς απ τον βορκο του κοινοβουλευτισμο»

Ο κομμουνισμς, οι Εβραοι, κθε νθρωπος που δεν ανκει στη λευκ φυλ αλλ και οι γυνακες με σγχρονες αντιλψεις για τη ζω εναι το «κκκινο παν» για τους ιδεολογικος καθοδηγητς της Χρυσς Αυγς.

Η πηγ του κακο για τους θεωρητικος της Χρυσς Αυγς εναι πρτα απ λα οι κομμουνιστς, στις τξεις των οποων βρσκονται σε συντριπτικ πλειοψηφα οι Εβραοι.

Περιγραφ: http://4.bp.blogspot.com/-gj5iW8x5n_8/T3LiSzq6_gI/AAAAAAAARnw/CIwm_kWNdtQ/s1600/xrysh+augh.JPGΟι ιστοσελδες της οργνωσης περιχουν δεκδες κεμενα στα οποα αποθενονται τα... μπουμποκια απ λο τον κσμο που καταδωξαν τους κομμουνιστς και τους Εβραους. Με αυτ το δεδομνο, δεν προκαλε εντπωση και η αντιπθεια της οργνωσης προς τον κοινοβουλευτισμ.

«Σε ολκληρη τη Δυτικ Ευρπη η δημοκρατα θεωρεται ο πρδρομος του μαρξισμο, που δεν μπορε να γνει πραγματικτητα χωρς αυτν. Η δημοκρατα αποτελε το πεδο καλλιργειας για την επιδημα αυτς της πανοκλας και βρσκει τη σωστ του κφραση με το κτρωμα του κοινοβουλευτισμο. Ο,τι θεο υπρχει μσα στη δημοκρατα πνγεται δυστυχς απ τον βορκο του κοινοβουλευτισμο».

Οι σκουρχρωμοι Αφρικνοι και Ασιτες εναι σαφς ανεπιθμητοι στη «λευκ» Ελλδα. Αν και η Χρυσ Αυγ τους αναγνωρζει το δικαωμα να υπρχουν... μακρι απ εδ, αποκηρσσει μετ βδελυγμας κθε σκψη συνπαρξης των φυλν στον διο γεωγραφικ χρο.

«Πιστεουμε στην ποικιλομορφα και τη διαφορετικτητα μεταξ των φυλετικν ομδων. Κθε προσπθεια ισοπδωσης, τατισης ανμειξης των ανθρωπνων φυλν (που κποιοι επιστμονες θεωρον μχρι και ξεχωριστ εδη!) μας βρσκει δυναμικ αντιμτωπους.

Η επιμειξα εναι το πλον επονεδιστο αμρτημα απναντι στον Δημιουργ, η μεγστη Υβρις» γρφουν.

Για τη Χρυσ Αυγ η θση της γυνακας στην κοινωνα χει αποκλειστικ σκοπ τη γννηση και την ανατροφ των ξιων συνεχιστν της φυλς. Εννοιες πως «καριρα» και «οικονομικ ανεξαρτησα» εναι σμπτωμα της πολιτισμικς παρακμς των τελευταων δεκαετιν. Για τον λγο αυτν ο «φεμινισμς» μπανει στην δια κατηγορα με τον «κομμουνισμ».

«Εμες οι Ελληνδες, μλη του Λακο Συνδσμου, χοντας βαθτατη συνασθηση της καταστροφς που επιφρει το φεμινιστικ πνεμα της εποχς μας, εμαστε ενντια σε κθε λογς διακηρξεις για την ιστητα των δο φλων.

Για εμς δεν τθεται πρβλημα ιστητας υπεροχς ανμεσα στον νδρα και τη γυνακα, αφο πιστεουμε τι αποτελον δο διαφορετικς υποστσεις, που χουν ταχθε απ τη Φση να αλληλοσυμπληρνονται, χοντας να επιτελσουν ο καθνας το δικ του ξεχωριστ Χρος απναντι στη Ζω» αναφρεται στην ιστοσελδα των γυναικν της Χρυσς Αυγς.