:

3 2012

Πηγ: http://news247.g

"Αν μενουμε ακυβρνητοι, ζτω που κακαμε"

Απαντντας στο ερτημα εν εναι δυνατς ο σχηματισμς μας κυβρνησης συνεργασας, επε πως "χει παρλθει η εποχ, κατ την οποα σχηματζονταν κυβερνσεις αυτοδυναμας".

"Αυτ εναι μα θετικ εξλιξη, παρτι συμμετχω σε να κμμα που χνει την δυναττητα να κυβερν αυτοδναμο. χει κλεσει αυτς ο κκλος της μεταπολτευσης και με ναν τρπο, που μας προβληματζει λους. Νομζω, τι η Ελλδα δεν πρπει να μενει ακυβρνητη οτε μα ρα μετ τις εκλογς. Εν δπλα στα οικονομικ της προβλματα η Ελλδα βλει και το πρβλημα της ακυβερνησας, ζτω που κακαμε".

Εν συνεχεα ο κ. Ραγκοσης αναφρθηκε στις τελευταες δηλσεις του εκπροσπου Τπου της ΝΔ, Γ. Μιχελκη, για τη θση του κμματς του να πετχει αυτοδυναμα, αλλις δεν κυβερν, σημεινοντας τι με αυτν τον τρπο θα ρθει η κατρρευση της χρας και το τλος της προσπθειας.

"Η ΝΔ χει πολ κακς ενσωματσει στη ρητορικ του πολιτικ, οτιδποτε λει η Χρυσ Αυγ", πρσθεσε.

"Θεωρ πολ σημαντικ για τον τπο, να προσκληθε στην κυβρνηση συνεργασας και το κμμα του κ. Κουβλη. Στην πραγματικτητα, εκολες λσεις δεν υπρχουν. Αν μας φρει ρεαλιστικς λσεις ο κ. Κουβλης, ττε εμες θα πρπει να τις υιοθετσουμε. Εν πλι δεν υπρχει εναλλακτικ λση - συνταγ, κι αυτ θα εναι πολ θετικ για τους πολτες", πρσθεσε.

"Ο Αντνης Σαμαρς εναι διπλοπρσωπος"

Κληθες να απαντσει στο ερτημα ποιος θα εναι πρωθυπουργς στην περπτωση που σχηματιστε κυβρνηση συνεργασας, επε τι "η κυβρνηση Παπαδμου μας βοθησε πολ σαν κοινωνα και πολιτικ σστημα να καταλβουμε, τι οτε οι πολιτικο εναι λοι καλο κακο, οτε οι λοι οι τεχνοκρτες εναι λοι καλο κακο".

"Πιστεω πραγματικ, τι ο κ. Σαμαρς δεν θα ταν καλς πρωθυπουργς για τη χρα, χωρς αυτ να σημανει πως θα βαζα βτο εν εκλεγ βουλευτς. μως δεν θα δεχμουν να ενταχθ σε μα κυβρνηση υπ τον κριο Σαμαρ, γιατ εμαι σγουρος τι εναι διπλοπρσωπος και δεν θα εναι νας πρωθυπουργς χρσιμος για τη χρα. Ββαια, εν τα κμματα συμφωνσουν τι αυτς θα πρπει να εναι πρωθυπουργς, προφανς δεν θα πω χι", επε χαρακτηριστικ.

"Το 'λεφτ υπρχουν' το πρε ο κσμος στραβ"

Αναφερμενος στο σνθημα του Γιργου Παπανδρου "λεφτ υπρχουν", επε τι το βασικ σνθημα του πρην πρωθυπουργο ταν το "Αλλζουμε βουλιζουμε" και χι αυτ που τον στιγμτισε, κνοντας λγο για βαιη παραποηση των πραγματικν του λεγομνων.

Εν συνεχεα, υπογρμμισε πως αυτ που εννοοσε ο κ. Παπανδρου δεν ταν τι λεφτ υπρχουν για να τα μοιρσουμε και να κνουμε σπατλες, αλλ τι βρσκονται σε τομες, πως η φοροδιαφυγ.

"Κακ στη χρα κανε ο Καραμανλς που λειτουργοσε και ξδευε λεφτ  που δεν υπρχαν με το 'λεφτ υπρχουν', εν πως υπογρμμισε, υπρξε κι να θμα με τη στση πολλν πρωτοκλαστων πρην στελεχν του ΠΑΣΟΚ, πως της κας Κατσλη, που εκ των υστρων παραδχθηκε, πως δεν προβλεψε τις συνπειες κινσεων και αποφσεων.

"Αν θλετε, μπορομε να καταδικσουμε τον κ. Παπανδρου που επε τι 'λεφτ υπρχουν'. μως 'λεφτ υπρχουν' λει με τις προγραμματικς δεσμεσεις του ο κ. Σαμαρς, ο κ. Τσπρας, η κα Παπαργα, ο κ. Κουβλης, ο κ. Καμμνος", σημεωσε.

"Το ΠΑΣΟΚ εχε πρβλημα να πεσει"

"Το ΠΑΣΟΚ εχε πρβλημα να πεσει", επε ακμη, κληθες να σχολισει τα ποσοστ που δεχνουν οι πρσφατες δημοσκοπσεις να συγκεντρνει το κμμα.

"Το κλεσιμο της Βουλς επ κυβρνησης Παπαδμου στιγματστηκε απ τροπολογες ντροπς, πως αυτ του Μκη Βορδη και αυτ για τη χρηματοδτηση των κομμτων", σημεωσε.

Επιπλον, πως επε "Δεν γνεται να κνω προεκλογικ αγνα και να ξρω, τι πριν απ λγο καιρ συμμετεχα σε να ρουσφετολογικ πρτι που μας γρισε δεκαετες πσω. Υποχρηση στις αρχς μου δεν πρκειται να κνω".

Εν συνεχεα, κανε λγο για το λθος, τα αντανακλαστικ που ρχονται απ την αντληψη του παλαιο παρελθντος τα οποα συνεργστηκαν με την καθυστρηση, με αποτλεσμα την αναστολ αλλαγν που θα εξασφλιζαν σημαντικ χρματα για το κρτος, στε να χρειαστε να γνουν οριζντιες περικοπς σε μισθος και συντξεις.

"Οι πολτες λνε τα αυτονητα κι χουν δκιο. Αλλ τρα την Κυριακ, οι πολτες  χουν την ευθνη να αλλξουν το πολιτικ σστημα. Ακρογωνιαος λθος για να πμε μπροστ η μεταρρθμιση του πολιτικο συστματος", επε κληθες να σχολισει τις δηλσεις πολιτν, ενψει των εκλογν της 6ης Μαου.

"Η κρση στη σχση μεταξ των πολιτν και των πολιτικν δεν πρπει να διαρκσει, γιατ καννας στρατς δεν μπορε να κερδσει κανναν πλεμο, εν οι στρατιτες δεν πιστεουν στους στρατηγος", σημεωσε, επαναλαμβνοντας την ανγκη εντητας.

Ακμη, πως υποστριξε, το 2009 η κυβρνηση Καραμανλ εχε ξοδψει πολλαπλσια χρματα απ αυτ που διθετε, εν τρα, για πρτη φορ η Ελλδα χει πρωτογενς πλενασμα.

"Η προσπθεια πυρσβεσης της φωτις που βαλαν οι διοι οι εμπρηστς, φτνει στο τλος της, χρη στις θυσες του ελληνικο λαο", τνισε.

"Ντρπομαι για το ρθρο 86 του Συντγματος"

Ερωτηθες για το τι θα πρπει να αλλξει η επμενη Αναθεωρητικ Βουλ, απντησε, "πολλ", κνοντας ιδιατερη αναφορ στο ρθρο 86 περ ευθνης υπουργν.

"Ντρεπμαστε για αυτος που καναν ρεμολες και κυρως γ' αυτος που προρχονται απ τον δικ μας χρο", τνισε αναφερμενος στον κ. Τσοχατζπουλο.

"μως το πρβλημα δεν εναι ο νμος, αλλ το Σνταγμα, που στο ρθρο 86 προβλπει αυτν την ασπδα που λειτοργησε υπρ κακν και επιζμιων βουλευτν, αλλις ο νμος θα εχε αλλξει δη".

Αναφερμενος στην ανγκη πως επε, αλλαγς του εκλογικο νμου και του αριθμο των βουλευτν, επε τι εκε δεν χρειζεται Συνταγματικ Αναθερηση, αλλ πολιτικ βοληση.

"Ο κ. Σαμαρς πατρας του μεταναστευτικο προβλματος"

Ερωτηθες για την παρνομη μετανστευση, αναφρθηκε στον λεγμενο "Νμο Ραγκοση" που πως επε αφορ αποκλειστικ στους ομογενες μας, τα παιδι τους και τα εγγνια τους και δνει την ελληνικ ιθαγνεια, σε ποιον τη ζητει και την αξζει.

Σχολιζοντας την επθεση που χει δεχθε προσωπικ γι' αυτν τον νμο απ τον κ. Σαμαρ, ο οποος και χει προαναγγελει την ακρωσ του, επε τι "ο κ. Σαμαρς, με την φρονα απφασ του να ανοξει τα σνορα, γινε ο πατρας του μεταναστευτικο προβλματος κι χει τερστια προσωπικ και ιστορικ ευθνη".

"Στην πραγματικτητα ο κ. Σαμαρς χει υιοθετσει την ατζντα της Χρυσς Αυγς" κι αυτ χει, πως επε, ενισχσει την απχηση της Χρυσς Αυγς στους πολτες.

"Το δετερο που ενσχυσε τη Χρυσ Αυγ εναι η αποχρηση του κ. Καρατζαφρη", πρσθεσε, κνοντας λγο για εκμετλλευση του κενο της επσημης Πολιτεας.

"Η επσημη πολιτεα πρπει αντ να βρζει τη Χρυσ Αυγ να ικανοποισει τις ανγκες των πολιτν, γιατ αυτο οι νθρωποι για να πινονται απ τη Χρυσ Αυγ, κποια ανγκη χουν", επε χαρακτηριστικ.