Γιννης Ραγκοσης: εγ δεν ζητ συγγνμη για το 2009

«Κρατσαμε την Ελλδα ρθια»

2 2012

Περιγραφ: http://2.bp.blogspot.com/-x7h8jbhnFZM/T6FRe7-73RI/AAAAAAADLhU/aCWifesLV4A/s200/44A290D5699BF62651235F64BDB04ED5.jpg«Εγ δεν ζητ συγγνμη για την απφαση που πραμε το 2009», δλωσε ο αναπληρωτς υπουργς μυνας Γιννης Ραγκοσης, μιλντας στον Βμα 99,5. «Πραμε την απφαση να προτξουμε το εθνικ καθκον, ακμη κι αν εμες εξαφανιστομε απ τον πολιτικ χρτη», πρσθεσε.

Ο κ. Ραγκοσης στρφηκε με σκληρ λγια κατ της κυβρνησης Καραμανλ, αλλ και κατ του κη Τσοχατζπουλου -χωρς να τον κατονομζει- λγοντας: «Αυτο που πρπει να ζητσουν 'συγγνμη' απναντι απ τον ελληνικ λα εναι αυτο που πριν το 2009, και κυρως απ το 2004 μχρι το 2009, η κυβρνηση Καραμανλ και πριν απ αυτν, λοι σοι κυβρνησαν τον τπο και καναν ρουσφτια, σπατλες, 'ρεμολες', καναν και προσωπικς περιουσες και τρα εναι πσω απ τα σδερα της φυλακς και μας κνουν να ντρεπμαστε, ταν προρχονται απ τη δικ μας παρταξη».

Η δλωση του κ. Ραγκοση χει ως εξς:

«Εγ θα σας πω μια ακμη μεγλη αλθεια. Εμες, ως κμμα, ως παρταξη και ως πρσωπα, τον Οκτβριο του 2009 πραμε μια μεγλη απφαση. Εγ, για αυτ την απφαση οτε ζητ συγγνμη, οτε μετανινω.

Πραμε την απφαση να προτξουμε το εθνικ συμφρον, να κνουμε τα αδνατα δυνατ για να κρατηθε ο τπος 'ρθιος', ακμα και αν εμες εξαφανιστομε απ τον πολιτικ χρτη. Εγ, για αυτ την απφαση, δεν μετανινω, δεν ζητω συγγνμη.

Αυτο που πρπει να ζητσουν 'συγγνμη' απναντι απ τον ελληνικ λα εναι αυτο που πριν το 2009, και κυρως απ το 2004 μχρι το 2009, η κυβρνηση Καραμανλ και πριν απ αυτν, λοι σοι κυβρνησαν τον τπο και καναν ρουσφτια, σπατλες, 'ρεμολες', καναν και προσωπικς περιουσες και τρα εναι πσω απ τα σδερα της φυλακς και μας κνουν να ντρεπμαστε ταν προρχονται απ τη δικ μας παρταξη.

Αυτο να ζητσουν συγγνμη, που πριν το 2009 κυβερνντας την Ελλδα, χρη στον εξωτερικ δανεισμ, καναν εκολες πολιτικς καριρες και κατφεραν εκενα τα χρνια, θυσιζοντας το μλλον και την προοπτικ του τπου, να δημιουργσουν να εξελικτικ πρβλημα, που στα χρια μας το 2009 παραλγο να κοστσει την υπσταση της χρας».

 

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: γι’ αυτ «πμε» με τα χλια το Γιννη Ραγκοση.

Υπερασπζεται μια κατ τη γνμη του σωστ απφαση (την νταξη της Ελλδας στο Μηχανισμ Στριξης το Μιο του 2010) με λες τις συνπειες που μπορε να χει αυτ, θεωρντας την μια ρεαλιστικ και επιβεβλημνη απφαση που πρεπε να ληφθε, μη θλοντας να φανε «ψευτοφιλολακτερος» στα μτια των πολιτν. Φυσικ μιλμε για το πργραμμα δημοσιονομικς εξυγανσης και μεταρρυθμσεων που μας ρθε κατακοτελα το 2010, επειδ αυτς τις μεταρρυθμσεις και διαρθρωτικς αλλαγς δεν τλμησε να κνει το πολιτικ σστημα τα προηγομενα 37 χρνια. Θα λγαμε τι εναι αση ο Γιννης Ραγκοσης μσα στην ρημο του ΠΑΣΟΚ.