Τετρτη 4 2015

www.fourtounis.grΤο σχδιο της κυβρνησης για τη φορολγηση της ακνητης περιουσας αποκαλπτει σημεριν δημοσευμα. Σμφωνα με αυτ η να κυβρνηση προσανατολζεται προς κατργηση του ΕΝΦΙΑ και φορολγηση της μεγλης περιουσας νω των 300.000 ευρ.
Συγκεκριμνα, σμφωνα με δημοσευμα της «Καθημερινς», η κατοχ ακιντων, οικοπδων, γαιν, ργων τχνης, τραπεζικν καταθσεων, επενδυτικν προντων, συμμετοχν και λλων στοιχεων που βρσκονται στην Ελλδα αλλ και σων κνουν δλωση στη χρα και κατχουν αντστοιχα περιουσιακ στοιχεα στο εξωτερικ (αφο ληφθε υπψη και η φορολγηση τους εκτς Ελλδας), θα φορολογηθον με φρο μεγλης περιουσας βσει του περιουσιολογου.
Οσον αφορ τον υπολογισμ της αξας των ακιντων δεν θα χρησιμοποιηθον οι αντικειμενικς αλλ οι πραγματικς αξες, οι οποες θα ενημερνονται σε ετσια βση.
Επσης, ειδικ φορολογα θα επιβληθε και στα εδη και στις υπηρεσες πολυτελος διαβωσης-κατανλωσης, πως σκφη αναψυχς, αεροσκφη, ελικπτερα, πισνες και αυτοκνητα.
Τλος, σον αφορ τη φορολογα εισοδματος, το σχδιο του οικονομικο επιτελεου της κυβρνησης προβλπει την αξηση του αφορολγητου ορου στις 12.000 ευρ, το οποο θα διαμορφνεται στα 16.000 ευρ για τις οικογνειες με δυο παιδι και στις 19.000 ευρ με τρα παιδι. Οι εκπτσεις φρου θα παρχονται με βση το εισδημα του καθενς και με διαφορετικος συντελεστς.