: ޻

Τετρτη 4 2015

www.fourtounis.grΕναι πρωτοφανς να Μσο -σο κομματικ και να εναι- να καταγγλλει τσο απροκλυπτα λλα Μσα -σο αντθετα και αν εναι στις ιδες του- και μλιστα να δνει και ονματα δημοσιογρφων που δεν εναι της αρεσκεας του.
Αυτ κανε στην «Αυγ» ο δημοσιογρφος Γιργος Ανανδρανιστκης σε ρθρο του με ττλο «Ο Σκι επστρεψε στη δραχμ».
Γρφει:
«Πγα το πρω του Σαββτου στον φορνο της γειτονις μου ν' αγορσω ψωμ και γλα για την οικογνεια, βγαλα το κολλαριστ πεντευρο να πληρσω κι ο φορναρης μου το τριψε στο πρσωπο, για να μην πω "στη μορη" και κατηγορηθ για λακισμ. Τι παθες, κυρ Παναγιτη, του λω. Δεν τα 'μαθες, ρε ζαγρ; Γυρσαμε στη δραχμ, βρε αχαρευτε, Σκι δεν βλπεις, ρε τσοπανογεγ; Εσαι και δημοσιογρφος, βρε στουρνρι ξεπαποτσωτο.
Επ του αισθητικο, ο κυρ Παναγιτης ταν ολγο μπρουτλ, μπρουταλστερος του επιτρεπμενου, θα λεγα. Επ της ουσας, μως, εχε χλια δκια. ποιος εδε και κουσε Σκι την Παρασκευ το απγευμα, δεν επστρεψε απλς στη δραχμ, στη θαλπωρ της μτρας επστρεψε, μπας και σωθε απ την επικεμενη θεομηνα. Απ πο να αρχσω και πο να τελεισω. Απ τον Μπογδνο, που περιγραφε τη συνντευξη Βαρουφκη - Ντισελμπλουμ σαν να ταν πολεμικ σγκρουση απ τον ρχοντα των Δαχτυλιδιν; Απ τον Μπμπη Παπαδημητρου που προφτευσε απ το δελτο τι τη Δευτρα θα επικρατσει "πανικς στο συναλλακτικ κοιν που θα τρξει στις τρπεζες. Τελεινουν τα μετρητ, τελεινει η ρευσττητα"; Μνο η μπρτα, η βακτηρα και το φλεγμενο ρμα το λειπε του Μπμπη για να γνει απολτως πειστικς.
Δεν ταν μνο ο Σκι, ταν και ο δωνις Γεωργιδης, που σπευσε να γρψει στο τουτερ "να δω σε λγες μρες πο θα κρβονται σοι υποστριξαν δημοσως τους παλαβος", δεν παρλειψε μλιστα να ανεβσει και το βιντεκι με τα τρενκια. Υπρξαν και χειρτεροι απ τον δωνι, ο τομερχης Υγεας του Ποταμιο Λυκοργος Λιαρπουλος, για παρδειγμα, που την ρα την συνντευξης γραφε "Ντισελμπλουμ, κρτα γερ... σπστου τον τσαμπουκ" και κρμα που δεν ταν παρν, για να ρξει καμι σφαλιρα στον Βαρουφκη.
Ο Σκι, ο δωνις, ο Λιαρπουλος, η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, να ολκληρο σστημα σπευσε να χαρε επειδ κατρρευσε, δθεν, η διαπραγμτευση, επειδ η Ευρπη δειξε, μσω του Ντισελμπλουμ, το σκληρ πρσωπ της. Χρηκαν επειδ αποδεχθηκε τι η μνη οδς ταν η δικ τους, η πλατι οδς του "ναι", του ",τι πετε, κριε Ντισελμπλουμ", της διαπραγμτευσης που γινταν μεταξ τυριο και αχλαδιο και οι κκκινες γραμμς ταν μαρμελδα φρουλα απλωμνη στα κρουασανκια του Τμσεν. Χρηκαν επειδ φνηκε πως ποιος δεν εναι σαν τα μοτρα τους, εναι χαμνος απ χρι.
Δεν εχαν καν τη σοφα της υπομονς. Να περιμνουν λγες μρες, λγες ρες, βρε αδελφ, μχρι να δουν πο θα κτσει το πργμα. Να ακοσουν τον Σαπν, τον Γιονκερ, τον Ομπμα, να διαβσουν τις αναλσεις των ξνων ΜΜΕ, να δουν πς θα ανοξει το Χρηματιστριο τη Δευτρα. σπευσαν να πανηγυρσουν οι ηττημνοι των εκλογν, εξευτελζοντας τους εαυτος τους και μαζ να ημιθανς πολιτικ προσωπικ που δηλνει διαθσιμο να επιστρψει στα πργματα για να εφαρμσει κατ γρμμα τις προσταγς των δανειστν.
Δεν εναι διαθεσιμτητα, εναι λσσα για εξουσα».