:

Τρτη 3 2015

www.fourtounis.grΤις δηλσεις του υπουργο Εθνικς μυνας Πνου Καμμνου για την απδοση ιθαγνειας σε παιδι μεταναστν, σχολιζουν με αιχμηρ τρπο στο Κνημα Δημοκρατν Σοσιαλιστν.
«Εναι αλθεια τι ουδεμα κπληξη μας προκλεσε η θση του κ. Καμμνου σχετικ με την απδοση ιθαγνειας σε παιδι μεταναστν που γεννθηκαν μεγλωσαν στην Ελλδα. Γνωστς οι ακραες και δημαγωγικς του θσεις σε πολλος τομες», λει το  Κνημα Δημοκρατν Σοσιαλιστν και συνεχζει:
«Με δεδομνο, μως, τι ως κυβρνηση πρτοι ρυθμσαμε νομοθετικ την απδοση ιθαγνειας σε παιδι μεταναστν που αν και γεννιονται, ζουν, προσφρουν στην Ελλδα, την οποα θεωρον πλον πατρδα τους, παραμνουν χωρς ελληνικ ιθαγνεια, δηλνουμε κθετα αντθετοι σε ττοιες ακροδεξις και ρατσιστικς οπισθοδρομσεις.
»Περιμνουμε μεσα την επσημη θση της κυβρνησης, η οποα οφελει να προχωρσει σε προοδευτικς μεταρρυθμσεις σε πολιτικ και κοινωνικ θματα κι χι να μας γυρζει σε εποχς μισαλλοδοξας.

Η ποψη του Καμμνου
Ο πρεδρος των ΑΝΕΛ μιλντας στον ΑΝΤ1 τνισε τι τι δεν δχεται «τα παιδι των μεταναστν, δηλαδ της δετερης γενις μεταναστν, που γεννθηκαν στην Ελλδα να προυν την ελληνικ ιθαγνεια. Αντιθτως για αυτ της 3ης γενις που μεγαλνουν εδ, πηγανουν στο στρατ, χουν ενταχθε στην πατρδα και σβονται τους νμους και το Σνταγμα, δεν νομζω πως υπρχει κανες που θα χει πρβλημα», επε.|