,

Δευτρα 2 2015

www.fourtounis.grΟ Αλκος, φησε την τελευταα του πνο στο Πανεπιστημιακ Νοσοκομεο Ιωανννων, που νοσηλεονταν τις τελευταες ημρες. Να θυμσουμε πως ο Αλκος Κιτσκης, μετ απ επσκεψη στο Προεδρικ Μγαρο τοπ 2005,για να πει τα κλαντα στον Ηπειρτη φλο του Πρεδρο της Δημοκρατας Κρολο Παπολια, επιστρφοντας στο σπτι υπστη μφραγμα και εγκεφαλικ επεισδιο.
Η πειρος και λη η Ελλδα εναι φτωχτερη πια... Ο Αλ. Κιτσκης, γεννθηκε στο Ριζοβονι του Νομο Πρβεζας το 1934 και μεινε ορφανς σε νεαρ ηλικα. Εγκαταστθηκε στην Αθνα, που ρχισε να συμμετχει σε εκδηλσεις της Ηπειρτικης ομοσπονδας καθς και σε μια φιλανθρωπικ εκδλωση στο θατρο Reχ με την Μαρκα Κοτοπολη. Εκε η πριγκπισσα, ττε, Φρειδερκη ενθουσιασμνη τον πρε μαζ της στο παλτι, που και διμεινε για μικρ χρονικ διστημα. Στη συνχεια τελεωσε το Δημοτικ Σχολεο στο Οικοτροφεο Κρκυρας (Αχλλειο δρυμα) και τον Σεπτμβριο 1949 στλθηκε στη Μση Γεωπονικ σχολ Πατρν (Σκαγιοπολειο Ορφανοτροφεο) που παρλληλα σποδασε στο Ωδεο Πατρν, ψελνε στην εκκλησα και παρουσιζονταν σε εκπομπς Δημοτικο τραγουδιο στο ραδιφωνο.
www.fourtounis.grΜε την επιστροφ του στην Αθνα συμμετεχε σε εκπομπς της ΕΡΤ εν εξασφλισε, με την βοθεια του Μανλη Καλομορη, υποτροφα στο Εθνικ Ωδεο Αθηνν. Αν και ξεκνησε τις σπουδς, δεν τελεωσε λγω στρτευσης. Συνεργστηκε με την ODEON του Μνωα Μτσα και ξεκνησε την σταδιοδρομα του στη μουσικ βιομηχανα. Υπολογζεται τι χει ηχογραφσει 2500 τραγοδια.
Συνεργσθηκε με την Κατη Γκρι, το Στλιο Καζαντζδη, τη Μαρινλλα, τη Ρτα Σακελαρου, την Τζνη Βνου, τον Περικλ Περρκη το Βασλη Σοκα, τον Στθη Κβουρα, και πολλος ακμα καλλιτχνες. Στη διρκεια της Δικτατορας, επειδ το ραδιφωνο παιζε συχν δημοτικ τραγοδια, ατυχς το νομ του συνδθηκε με το καθεστς. Αρνθηκε διπλωματικ να τραγουδσει στ γιορτ της ΕΣΑ, εν τον πρε τηλφωνο ο διος ο δικττορας Δημτριος Ιωαννδης, στλνοντας κποιον λλο τραγουδιστ μ επνυμο. Το 1966 εχε ναν ατυχ πρτο γμο και το 1987 εχε το δετερο γμο του, απ τον οποο απκτησε να αγρι. Η κηδεα του θα γνει μεθαριο Τετρτη στον γιο Νικλαο Κοπνων,στα Γιννενα.